Tünete van?

Egyeztesse digitális asszisztensünkkel, hogy biztosan a megfelelő szakemberhez kerüljön!

Tünetegyeztetés

Önre szabva!

Egyedi bionformatikai rendszert állítottunk az Ön gyógyulásának szolgálatába. Engedje, hogy orvosunk előre felkészüljön a személyre szabott vizsgálatára!

A regisztrációval töltött 5 percét számos kényelmi szolgáltatással háláljuk meg:

– online időpontfoglalás
– azonnali leletelérés
– ingyenes parkolás

Részletek

Magyarországon magán finanszírozásban elsőként!

A legkorszerűbb egészségügyi ellátásban alkalmazott mesterséges intelligenciával támogatott orvosi döntéshozatalnak a szükségességét egyrészt az alapozza meg, hogy az orvosi műszerek digitalizációjával ma már annyi adatot lehet kinyerni és tárolni az emberi szervezet működésével, elváltozásaival kapcsolatban, hogy azt az emberi agy önmagában képtelen feldolgozni.

Másrészt a pontosabb, precíziós diagnosztikához célszerű igénybe venni a mesterséges intelligencia fáradhatatlan erejét, amely gyorsabb, pontosabb, nem hagy figyelmen kívül semmit, nincsenek rossz napjai és nem fárad el. A klinikai gyakorlatban kimagasló eredményeket hozott a nagy nemzetközi adatbázisokra alapozott úgynevezett mély tanulási módszert alkalmazó technológia, a saját magát folyamatosan képező rendszer az adatbázisok adatait felhasználva pontosabb diagnosztizálásra  képes, mint az ember.

Az eddigi tapasztalatok alapján azonban az is egyértelművé vált, hogy az algoritmusok finomításához emberi szupervízióra, az adott szakterületet magas szinten ismerő, megfelelő szakmai gyakorlattal rendelkező orvosra van szükség.

Tehát a mesterséges intelligencia nem helyettesíti az orvost, hanem különleges képességekkel segíti a szakember munkáját és a precízebb diagnózis felállítását. Így lehetőséget teremt arra, hogy Szakértőink jobban oda tudjanak figyelni a Pácienseikre, segít a prioritások felállításában, annak megállapításában, hogy kinek van szüksége azonnali segítségre illetve hatékonyabbá teszi az egészségügyi ellátást.

Precíziós ultrahang vizsgálatok

A CMC Déli Klinikán már elérhető a nemzetközileg is az egyik legkorszerűbbnek tartott ultrahang diagnosztika, amely a speciális monokristályos technológiának (S-VUE) köszönhetően kiváló képminőséget (felbontást, leképezési mélységet) valamint az újonnan kifejlesztett S-Vision detektor technológiával együtt prémium teljesítményt, minőséget és így kivételesen pontos diagnosztikát biztosít.

Összességében a készülék a technológiai újításoknak köszönhetően magasabb érzékenységgel vizsgál, mint a konvencionális készülékek vizsgálófejei, jobb felbontással, mélyebbre hatol a szövetek szintjén, javítva ezzel a képminőséget és csökkentve a képek zajosságát. Ezáltal olyan esetekben is kiválóan alkalmazható, amikor a rutinban használt készülékek pontossága erősen csökken pl. túlsúlyos páciensek esetében.

Ráadásul a berendezés mesterséges intelligencián alapuló – a különböző jó vagy rosszindulatú elváltozásokat részleteiben elemző algoritmusa az úgynevezett S-DETECTTM   – technológiája a pontos, precíziós diagnosztikát jelentős mértékben elősegítő olyan döntéstámogatást biztosít, amelyet a nagy nemzetközi adatbázisokban található  adatok integrált elemzése tesz lehetővé.

Ezzel a forradalmian új technológiával a lényegesen pontosabb diagnosztizálás révén csökkenthető a továbbiakban szükséges képalkotó (CT, MR) vizsgálatok, valamint az invazív beavatkozások (citológiai vagy biopsziás mintavételek) szükségessége is.

Időpontfoglalás!

Precíziós mintavételek

Rosszindulatú elváltozás gyanúja esetén a CMC Déli Klinikán Magyarországon – magán finanszírozásban – elsőként vehetőek igénybe  olyan precíziós citológiai vagy finomtű illetve vékonytű biopsziás mintavételi eljárások, amelyekkel több új, speciális technológia alkalmazásával a legpontosabb célzás és így a legeredményesebb mintavétel érhető el:

A VirtualTrackTM , ClearTrackTM modul és NeedleMateTM  technológiák a mintavételi tű útjának a precíz követése, valamint a mintavétel szimulációja, illetve a tűbe épített speciális szenzor  révén  biztostják:

  •  a jelentősen pontosabb célzást
  • illetve a pontosan a cél elváltozás vagy annak leggyanúsabb részéből történő mintavételt
  • ezzel lényegesen könnyítve és javítva a mintavétel kivitelezését és sikerességét, valamint csökkentve a nem megfelelő minták miatt szükségszerű újabb mintavétel(ek) számát!

Az S-FusionTM technológia a tűbiopsziás mintavételek még pontosabb célzásához lehetővé teszi az ultrahang kép fúzióját a korábban végzett CT/MR vizsgálatok képanyagával, így vezetve az orvost a CT vagy MR vizsgálat során felfedezett/ mintavételre kijelölt eltérés pontos megkeresésében, és precíziós célzásában.

A Respiration Auto technológia pedig lehetővé teszi a felvételeken a légzési műtermékek kiszűrését, így csökkentve a Páciens légzéséből adódó mintavételi hibák valószínűségét.

Időpontfoglalás!

S-Shearwave technológia (Elastoscan vizsgálatok)

A jelenlegi legkorszerűbb, speciális úgynevezett elasztográfiás vizsgálati módszer.

Az elasztográfia a hagyományos ultrahang vizsgálatoknál – amelyek csak a szövetek ultrahang visszaverődését (echogenitását) ábrázolják – egyértelműen információgazdagabb képeket bocsát rendelkezésünkre.

Az elasztográfia a különböző szövetek eltérő rugalmasságán alapuló képalkotási technika.  A vizsgálat során a különböző keménységű szövetek különböző színekkel ábrázolódnak a monitoron.

Így az elasztográfiával pontosan meghatározható azon legkisebb daganatos elváltozás(ok) helye is, amelyek a hagyományos eljárásokkal többnyire nem ismerhetőek fel.

Mindezek miatt a Magyarországon magán finanszírozásban elsőként a CMC Déli Klinikán végzett speciális S-ShearwaveTM technológián alapuló elasztográfiás ultrahang vizsgálatok lehetőséget biztosítanak:

  • a legkisebb szöveti elváltozások korai felismerésére és így – többek között – a daganatos betegségek pontos és korai diagnosztizálására
  • a korai diagnózis – és így a hatékonyabb kezelés – elősegítése mellett optimális megoldást biztosítanak az elváltozásból történő célzott citológiai vagy biopsziás mintavételre
  • igen nagy szerepe van mind a vírusos májgyulladások, mind az ún. zsírmáj diagnosztikájában, valamint az alkoholos májkárosodás előrehaladásának felmérésében
  • ez a technológia korán kimutatja a májrákra gyanús elváltozásokat, így segítve a májrák korai diagnózisát, valamint az alkalmazásával csökkenthető a hagyományos májból történő mintavételek (máj biopsziák) szükségessége
  • az emlő és pajzsmirigy vizsgálatok, lágyrész daganatok során is hasznos hozzáadott értékkel bír a különböző elváltozások karakterizálásában
  • valamint alkalmas a mozgásszervrendszer vizsgálatára is, mind a korai diagnózis felállítására, mind a terápiás hatás monitorozására pl. Achilles-ín betegségei, a talp ill. sarokfájdalom (plantar fasciitis) esetén

Időpontfoglalás!

Új dimenzió a szív és érrendszeri betegségek korai és megbízható diagnosztikájában

A specializált ultrahangos képalkotás során a beadott kontrasztanyag hatására mikro-gáz buborékok képződnek, amelyek 4-5 percig maradnak mindössze a véráramban, viszont ez alatt kizárólag a vérkeringésben vannak jelen.

Ezzel az új technológiával még azok az erek is láthatóvá válnak, amelyek mélyen a szövetek között helyezkednek el, vagy éppen nagyon lassan áramlik bennük a vér és így hagyományos ultrahanggal nem jól vizsgálhatóak.

Fontos előnye a vizsgálatnak, hogy a módszerrel már korai stádiumban modellezhető az érfalkárosodás és felmérhető a szív-érrendszeri betegségek rizikója.

Mindezek mellett a módszer igen nagy érzékenysége miatt nagyon jól vizsgálható a nagy nyaki verőér elváltozások, érelmeszesedés okozta szűkülete, illetve a szűkület keringésre gyakorolt hatásai is.  A módszer olyannyira érzékeny, hogy képes az érben kialakult lipid-plakk erezettségét is vizsgálni. Amennyiben plakkon belüli erezettség jelen van, az fokozza a plakk instabilitását.

Az úgynevezett artéria analízis modul segítségével megvalósítható a verőerek dinamikus funkcionális vizsgálata, amelynek segítségével már korai szakaszban vizsgálható az artériák falának károsodása és az érelmeszesedés kapcsán a plakk-képződés előjelei és dinamikája. A kialakult plakkok a verőerek falának károsításával és az áramlás lassításával, esetenként turbulenssé tételével okoznak szervi károsodást az idő előrehaladásával. Így a vizsgálattal számos súlyos betegség pl. szívinfarktus, veseelégtelenség, agyi infarktus, láb verőereinek elzáródása stb. előjelei korán diagnosztizálásra és megfelelő kezelésre kerülhetnek.

Az artéria analízis technológia segítségével a nyaki verőér falának elemzésével, azaz a rugalmasság, illetve az érfal rétegeinek egymáshoz viszonyított szélességének a mérésével már korán modellezhető az érfalkárosodás, illetve a szív-érrendszeri betegségek rizikója is pontosan felmérhető!

A szív ultrahangvizsgálata (echocardiográfia) kiemelten fontos vizsgálómódszer, amely során mind a szívizomzat, mind a szívbillentyűk strukturális tulajdonságai elemezhető, mind a szívben áramló vér keringési tulajdonságai, a keringés dinamikája is értékelhető az úgynevezett Doppler képalkotás segítségével.

Időpontfoglalás!

Specializált ultrahang diagnosztikai eljárásaink:

A CMC Déli Klinikán elérhető a nemzetközileg is az egyik legkorszerűbbnek tartott ultrahang diagnosztika, amely a speciális monokristályos technológiának (S-VUE) köszönhetően kiváló képminőséget (felbontást, leképezési mélységet) valamint az újonnan kifejlesztett S-Vision detektor technológiával együtt prémium teljesítményt, minőséget és így kivételesen pontos diagnosztikát biztosít.

Speciális leképezési technika biztosítja a képek zajosságának csökkentését és így a szívbillentyű betegségek pontosabb vizsgálatát.

Összességében a készülék a technológiai újításoknak köszönhetően magasabb érzékenységgel vizsgál, mint a konvencionális készülékek vizsgálófejei, jobb felbontással, mélyebbre hatol a szövetek szintjén, javítva ezzel a képminőséget és csökkentve a képek zajosságát. Ezáltal olyan esetekben is kiválóan alkalmazható, amikor a rutinban használt készülékek pontossága erősen csökken pl. túlsúlyos páciensek esetében.

Mivel a vizsgálófej mátrix technológiával készült, így a szívcsúcs is jobban és könnyebben vizsgálható.