fbpx

Tünete van?

Egyeztesse digitális asszisztensünkkel, hogy biztosan a megfelelő szakemberhez kerüljön!

Panasz egyeztetés

Önre szabva!

Egyedi bioinformatikai rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába! Engedje, hogy orvosunk előre felkészüljön a személyre szabott vizsgálatára! 

A regisztrációval töltött 5 percét számos kényelmi szolgáltatással háláljuk meg:

– online időpontfoglalás 
– azonnali leletelérés
– ingyenes parkolás

Részletek

Immunológiai szakorvosi vizsgálat

Az immunológia szervezetünk védekező rendszere, fő feladata a kórokozók elleni védekezés. Veleszületett és szerzett betegségei egyaránt előfordulhatnak. Ezek fő jellemzője a fenti védelem gyengülése lehet. valamint előfordulhatnak a szervezet saját alkotó elemei ellen kialakuló téves ellenreakciók, úgynevezett autoimmun betegségek is.

Az autoimmun betegségek diagnózisa összetett, bonyolult feladat, a változatos fizikális tünetek elemzése mellett speciális laborvizsgálatokra is szükség van a diagnózishoz, illetve a betegségtől függően kiegészítő képalkotó vizsgálatokra is, valamint nélkülözhetetlen a társszakmák szakértőivel történő egyeztetés.

Milyen betegségek, tünetek vagy panaszok esetén célszerű felkeresni immunológia magánrendelésünket? 🔎

Az autoimmun betegségek legtöbbször szisztémás elváltozások, rendkívül változatos tünetekkel és panaszokkal.

Leggyakrabban ízületi gyulladás (arthritis), ízületi duzzanat és nyomásérzékenység, izomfájdalmak, izomgyengeség jelezhetik a betegségek fennállását. Igen gyakoriak a jellegzetes képet mutató bőrtünetek (pl. pillangó erythema, fényérzékenység), ismeretlen eredetű láz, szem-szájszárazság léphetnek fel. Ismétlődő mellhártya-, szívburokgyulladás, jellegzetes érgyulladások is kialakulhatnak autoimmun eredettel. Ritkábban, de idegrendszerei tüneteket is okozhatnak az immunológiai betegségek, akár pszichiártiai, akár neurológiai kórképek megjelenését utánozva.

A leggyakoribb autoimmun betegségek például a szisztémás lupus erythematosus (SLE), a scleroderma, a Sjögren-szindróma, a reumathoid arthritis, a kevert kötőszöveti betegség.

Az egy szervre lokalizálódó (bár gyakran egyéb autoimmun betegséggel társuló) elváltozások közül a Hashimoto-thyreoiditis (pajzsmirigy autoimmun betegsége) emelendő ki. Jellegzetes bőrelváltozásokat okoz a psoriasis.

 

Azonnali Online Időpontfoglalás

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

Az immunológiai betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

Az immunológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv ún. multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat.

A több szakterület specialistája (CMC-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.

Azonnali Online Időpontfoglalás

A legrövidebb utat keresi a gyógyuláshoz?

Vegye igénybe exkluzív CMC-TEAM vélemény szolgáltatásunkat!

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A CMC-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  

CMC-TEAM® vélemény megrendelése