Tünete van?

Egyeztesse digitális asszisztensünkkel, hogy biztosan a megfelelő szakemberhez kerüljön!

Tünet egyeztetés

Önre szabva!

Egyedi bionformatikai rendszert állítottunk az Ön gyógyulásának szolgálatába. Engedje, hogy orvosunk előre felkészüljön a személyre szabott vizsgálatára!

A regisztrációval töltött 5 percét számos kényelmi szolgáltatással háláljuk meg:

– online időpontfoglalás
– azonnali leletelérés

Részletek

Legyen szívügyünk testünk motorja!

A CMC Déli Klinika® jelentős szakmai gyakorlattal rendelkező szakértői különböző specializált technológiai eljárásokkal segítik a szív-érrendszeri és anyagcsere betegségek személyre szabott megelőzését, teljes körű kivizsgálását és komplex kezelését.

Szív ultrahang vizsgálat (echokardiográfia), monokristályos technológiával – 24.000 Ft

Azonnali Online Időpontfoglalás

Általános kardiológiai kivizsgálási csomag – 50.000 Ft
(szakorvosi vizsgálat, EKG, labor és monokristályos szív UH antropometriai vizsgálatokkal) 

Megrendelés

Stresszes életet élők precíziós kivizsgálási csomagja – 80.000 Ft
(életmód és stressz kockázat felmérés, szakorvosi vizsgálat, EKG, labor és monokristályos szív UH, antropometriai vizsgálatokkal, artéria analízis vizsgálat, szív-érrendszeri rizikóbecslés )  

Megrendelés

Új dimenzió a szív-érrendszeri betegségek korai és megbízható diagnosztikájában

A CMC Déli Klinikán® elérhető a nemzetközileg is az egyik legkorszerűbbnek tartott ultrahang diagnosztika, amely a speciális monokristályos technológiának (S-VUE) köszönhetően kiváló képminőséget (felbontást, leképezési mélységet) valamint az újonnan kifejlesztett S-Vision detektor technológiával együtt prémium teljesítményt, minőséget és így kivételesen pontos diagnosztikát biztosít. A CMC Déli Klinika® jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező, elismert kardiológus és angiológus/érsebész szakértői készséggel állnak rendelkezésre:

 • az érelmeszesedés, szív koszorúér megbetegedések (atherosclerosis, angina), szívinfarktus
 • magasvérnyomás (hypertonia)
 • szívritmuszavarok (tachycardia, bradycardia, pitvarfibrilláció, kamarafibrilláció, AV blokk stb)
 • a szívbillentyű betegségek
 • szívelégtelenség
 • perifériás érbetegség, érszűkület
 • trombózis, mélyvénás trombózis, poszttrombotikus szindróma
 • alsó végtagi visszeresség 

gyors, teljes körű laboratóriumi diagnosztikája, komplex, személyre szabott kivizsgálása és kezelése kapcsán. A kivizsgálás során speciális leképezési technika biztosítja a képek zajosságának csökkentését és így a szívbillentyű betegségek pontosabb vizsgálatát. A technológiai újításoknak köszönhetően lehetőség nyílik a magasabb érzékenységgel történő vizsgálatokra, hiszen a CMC Déli Klinikán® működő technológia jobb felbontással, mélyebbre hatol a szövetek szintjén, javítva ezzel a képminőséget és csökkentve a képek zajosságát. Ezáltal olyan esetekben is kiválóan alkalmazható, amikor a rutinban használt ultrahang készülékek pontossága erősen csökken pl. túlsúlyos páciensek esetében. Mivel a vizsgálófej mátrix technológiával készült, így a szívcsúcs is jobban és könnyebben vizsgálható.  

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

 

Fontos előnye a CMC Déli Klinikán® történő kivizsgálásnak és szív-érrendszeri rizikóelemzésnek, hogy már korai stádiumban modellezhető az érfalkárosodás és felmérhető a szív-érrendszeri betegségek rizikója, így az időben elkezdett komplex kezelés a szükséges életmód változtatásokkal együtt életmentő lehet! Az úgynevezett artéria analízis modul segítségével megvalósítható a verőerek dinamikus funkcionális vizsgálata, így már a korai szakaszban vizsgálható az artériák falának károsodása és az érelmeszesedés kapcsán a plakk-képződés előjelei és dinamikája. A kialakult plakkok a verőerek falának károsításával és az áramlás lassításával, esetenként turbulenssé tételével okoznak szervi károsodást az idő előrehaladásával. Így a vizsgálattal számos súlyos betegség pl. szívinfarktus, veseelégtelenség, agyi infarktus, láb verőereinek elzáródása stb. előjelei korán diagnosztizálásra és megfelelő kezelésre kerülhetnek! A specializált artéria analízis technológia segítségével a nyaki verőér falának elemzésével, azaz a rugalmasság, illetve az érfal rétegeinek egymáshoz viszonyított szélességének a mérésével már korán modellezhető az érfalkárosodás, illetve a szív-érrendszeri betegségek rizikója is pontosan felmérhető!

A szív és érrendszeri betegségek kivizsgálása és megfelelő kezelése komplex feladat, amely az esetek nagy részében csak több szakember együttes gondolkodásával és koncentrált erőfeszítéseivel valósítható meg.

CMC-TEAM® vélemény megrendelése

Stroke ambulancia

A CMC Déli Klinika® az agyi keringési zavarok, a stroke (cerebrovaszkuláris betegségek) azaz az érrendszeri betegségek korai diagnosztikája, elsődleges és másodlagos megelőzése, a magas vérnyomás szűrés hatékonyságának növelése és a magas vérnyomásbetegség megfelelő kezelése kapcsán kidolgozott stroke programja az alábbi vizsgálati lehetőségeket tartalmazza:

 • gyors, teljes körű laboratóriumi diagnosztika 
 • stroke specialista konzílium és neurológiai vizsgálatok
 • érdiagnosztika – artéria analízis vizsgálat
 • kardiológiai vizsgálatok
 • monokristályos szív ultrahang vizsgálat

A CMC Déli Klinikán® már elérhető a Magyarországon elsőként bevezetésre kerülő, a rettegett – szív-érrendszeri, anyagcsere, onkológiai és légúti – betegségek megelőzésére és korai diagnosztikájára kifejlesztett integrált rizikóelemzésenalapuló személyre szabott komplex egészségterv és az ehhez kapcsolódó egyéni igényekhez optimalizált precíziós szűrőprogram.

 

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

 

Életünk alapja: komplex anyagcsere ambulancia

cukorbetegség előfordulása világszerte drámai módon növekszik, az elmúlt 3 évtizedben közel megnégyszereződött!

Gondolta volna, hogy az eddigi egyik legnagyobb vizsgálat adatai alapján a normál vércukorszinttel rendelkező 45 éves emberek felében már kialakul a cukorbetegséget megelőző állapot, és ezen inzulinrezisztenciában szenvedő páciensek háromnegyedében a későbbiekben cukorbetegség alakul ki ráadásul a betegek fele később inzulin kezelésre (is) szorul? Azonban fontos tudni azt is, hogy ez az átmenet nem szükségszerű és az időben kiszűrt/felfedezett cukorbetegséget megelőző állapot (inzulinrezisztencia, prediabetes, csökkent glukóztolerancia) komplex beavatkozással (életmód, rendszeres kontroll illetve szükség esetén a megfelelő gyógyszeres kezelés megválasztásával) megfékezhető, a cukorbetegség kialakulása elkerülhető vagy megelőzhető! A CMC Déli Klinika® anyagcsere ambulanciáján magas szakmai színvonalú technológiával és a metabolikus szindróma, inzulinrezisztencia, csökkent glukóz tolerancia, prediabetes illetve az I-es és II-es típusú cukorbetegség megelőzésében, kezelésében jelentős szakmai gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező elismert szakértőinkkel segítünk:

A CMC Déli Klinikán® már elérhető az a svájci precíziós technológián alapuló, specializált lökéshullám kezelés, amely kifejezetten a nehezen gyógyuló sebek, fekélyek kezelésére, illetve a diabéteszes láb kezelésére alkalmazható.   A cukorbetegség kezelésében, a szövődmények megelőzésében a beteg életmódjának, étrendjének alapvető jelentősége van! Nagy szakmai tapasztalattal rendelkező dietetikusaink készséggel állnak rendelkezésre személyre szabott, a mindennapi rohanásban is megvalósítható étrend megtervezésében.

Az anyagcsere betegségek kivizsgálása és megfelelő kezelése komplex feladat, amely az esetek nagy részében csak több szakember együttes gondolkodásával és koncentrált erőfeszítéseivel valósítható meg.

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

 

CMC-TEAM® vélemény megrendelése

A cukorbetegség diagnózisa 7.0 mmol/liternél magasabb éhgyomri vércukor érték esetében állítható fel, ugyanakkor a magasabb vércukorszint, inzulin rezisztencia következtében kialakuló érkárosodások, szívbetegségek, stroke előfordulási esélye és gyakorisága már jóval előbb elkezdődik. A cukorbetegséget megelőző kórképek (az úgynevezett csökkent glukóz tolerancia/inzulinrezisztencia vagy prediabetes) átmeneti állapotot jelentenek a normál vércukorszint és a cukorbetegség kialakulása között, amely jelentősen – 5-15-szörösére! – növeli az esélyét a cukorbetegség kialakulásának. A CMC Déli Klinikán® már elérhető a Magyarországon elsőként bevezetésre kerülő, a rettegett – anyagcsere (cukorbetegség), szív-érrendszeri, onkológiai és légúti – betegségek megelőzésére és korai diagnosztikájára kifejlesztett integrált rizikóelemzésen alapuló személyre szabott komplex egészségterv valamint az egyéni igényeknek megfelelő precíziós szűrőprogramok.

Tovább az exkluzív szűrővizsgálatok oldalra…

Kapcsolódó cikkeink, érdekességek

Mennyi kávé sok(k) a szívnek?
...tovább olvasom🔎

Emberek millióinak egy csésze kávé “indítja be reggel a motort”, ébreszti fel kora délután, vagy segíti a vacsora utáni emésztését.

Akármi is a fő vonzereje- az íze, a stimuláló hatása, a fogyasztásához kapcsolódó szokások és élmények- tagadhatatlanul a kávé és a kávézás élménye az egyik legnépszerűbb szokás világszerte. Egyes statisztikák szerint a 18-24 év közötti fiatal felnőttek fele, a 25 év fölötti emberek  háromnegyede fogyaszt rendszeresen kávét.

Számos kutatás egyértelműen kimutatta a kávé kedvező hatásait a szervezetre, a teljesítőképességre, sőt egyes vizsgálatok szerint a kávé fogyasztása:

 • segíti az agyi funkciókat
 • növeli a várható élettartamot
 • lassíthatja a a prosztatrák növekedését.

Azonban mint a legtöbb táplálékunk, a kávé is lehet kétélű fegyver: túlzott fogyasztása fejfájáshoz, szédüléshez vezethet, sőt növelheti a szív- és érrendszrei betegségek kockázatát.

Ráadásul korábbi kutatások kimutatták, hogy bizonyos emberek – akik a kávé lebontásában alapvető szerepet játszó CYP1a2 gén egy specifkus változatával rendelkeznek – nehezebben bontják le a kávé összetevőit, és így esetükben a kávéfogyasztás hatására nagyobb eséllyel alakul ki magas vérnyomás, vagy szív -és érrendszeri betegség.

Tehát felmerül a kérdés, hogy mennyire sok kávé a túl sok? Vajon mennyit érdemes fogyasztani ahhoz, hogy kellemes aromája mellett maximálisan kiaknázzuk a pozitív egészségügyi hatásait, de ne essünk túlzásba se a fogyasztásával?

Az University of South Australia kutatói több mint 300 000 ember! adatainak elemzése alapján (akik közül 8000 ember volt szívbeteg) megállapították, hogy:

 • azon emberek, akik nem rendelkeznek az előzőekben említett speciális CYP1a2 génnel valóban gyorsabban bontják le a kávét
 • azonban nem találtak egyértelmű összefüggést önmagában a CYP1a2 gén jelenléte és a szív-érrendszeri betegségek magasabb előfordulási gyakorisága között
 • egyértelmű összefüggést találtak viszont a napi elfogyasztott kávé mennyisége és a magas vérnyomás valamint az egyéb szív-érrendszeri betegségek kialakulása között – mindenki, aki rendszeresen napi több mint 6 csésze kávét fogyasztott (egy csésze-75 mg koffeinnek felelt meg) mérsékelten megnövekedett szív- és érrendszeri kockázattal rendelkezett.

Az adatok rámutattak arra, hogy a kávé segít a jobb koncentráció, a fokozott teljesítmény elérésében, azonban túlzott fogyasztása ingerlékenységet, vagy akár hányingert is okozhat – azt mutatva hogy az adott időre elértük a teljesítőképesség csúcsát. Így annak érdekében,hogy vérnyomásunk és szívmüködésünk az egészséges tartományban mozogjon kevesebb mint 6 csésze kávét érdemes fogyasztani, ugyanis  az eredmények szerint ez az a vízválasztó mennyiség, mely felett már a koffein negatív szív-érrendszeri hatásaival is számolnunk kell!

Kérdés / Szolgáltatás megrendelése

Vegye fel velünk a kapcsolatot!