További blog bejegyzéseink

Nemzetközileg is elismert szakorvosaink által összeállított cikkek.

Már a megelőzés is komplex és személyre szabott

Nemcsak az ember, az emberi test, de annak egészsége is érték. Vajon figyelünk rá, a jelzéseire? Ha igen, vajon jól tesszük ezt? Sokan és sokszor hallották már biztosan a kérdést: miért pont velem történik ez? A tüdőrákos betegtől mondjuk, aki soha életében nem szívott el egyetlen szál cigarettát sem, a hasnyálmirigy daganattal diagnosztizálttól, aki még irtózott is az alkoholtól. Pedig mindennek oka van, minden összefüggésben áll szervezetünkben mindennel. Mert a testünk egy komplex egész.

CMC – azaz Complex Medical Centre – Déli Klinika®

A klinika, ahol nemcsak egy-egy specialitásra, betegségcsoportra figyelnek, hanem az egész emberre. Ahol nemcsak az orvosi, szakdolgozói figyelem személyre szabott, de a megelőzés, a szűrés, a diagnosztika és a gyógyítás is. Ahol a több évtizedes szakmai tapasztalat találkozik a bioinformatikai megoldásokkal, valamint a mesterséges intelligencián alapuló döntéshozatali támogatással. Ahol minden részletre figyelnek, nemcsak egy adott panaszra, betegségre.

A klinika megalapítói ugyanis abban hisznek, hogy mindenkinek egyénileg kell kidolgozni a betegségekkel szembeni védelmét, illetve a kivizsgálását, majd a gyógyítását is, azaz mindennek a végére kell járni, mert az emberi szervezetben minden mindennel összefügg. Vagyis KOMPLEX. Így hatékony betegség megelőzés és a gyógyítás hitvallásuk szerint csak az egyéni sajátosságokat maximálisan figyelembe vevő, azaz SZEMÉLYRE SZABOTT, KOMPLEX megközelítéssel valósítható meg.

Ebben pedig itt, a CMC Déli Klinikán ® 54 szakterület orvosai, szakdolgozói segítenek, dolgoznak össze és alkotnak véleményt. Ha szükséges közösen alkotják meg a Páciensek személyre szabott kivizsgálási tervét, kezelési stratégiáját, azaz a védjegyzett CMC-TEAM ® véleményt.

És amiben a CMC Déli Klinika ® valóban egyedülálló, hogy Magyarországon elsőként alkalmaznak egy olyan, saját fejlesztésű prevenciós azaz komplex betegség megelőző programot, amely mindig az adott Páciensre szabott. Figyelembe veszik a családi kórtörténetet, genetikai tényezőket, az életmódot, az esetleges betegségeket és ez alapján mondják meg, hogy az illetőnek mely betegségekre van magasabb kockázata, mire kell személy szerint neki figyelnie, illetve milyen rendszerességgel, milyen szűrővizsgálatokkal ismerheti fel idejében az esetleges rendellenességeket.

 Célunk, hogy tudjon meg mindent az okokról, a betegségekről és azok lehetséges
kimeneteleiről. Hogy legyen tájékozott, ismerje meg az orvostudomány és a saját
lehetőségeit, ebben pedig a CMC Déli Klinikán ® minden támogatást igyekszünk megadni
Pácienseink számára.

Kapcsolódó cikkeink, érdekességek:

Cukorbetegség és a COVID-19
Cukorbetegség és a COVID-19
Cukorbeteg vagyok. Veszélyeztetettebb vagyok?
Mennyi kávé sok(k) a szívnek?
Mennyi kávé sok(k) a szívnek?
Akármi is a fő vonzereje- az íze, a stimuláló hatása, a fogyasztásához kapcsolódó szokások és élmények- tagadhatatlanul a kávé és a kávézás élménye...
Bőrünk ápolása NEMCSAK a szépség megőrzése szempontjából fontos!
Bőrünk ápolása NEMCSAK a szépség megőrzése szempontjából fontos!
Sokan nem is gondolnák, de legnagyobb kiterjedésű szervünk a bőr, mely az első védelmi vonala szervezetünknek. Bőrünk ápolása tehát nemcsak a széps...

Tisztelt Pácienseink!

A hatósági rendelkezésekkel összhangban:

– A klinikán tartózkodás ideje alatt az orrot és szájat eltakaró maszk használata valamint belépéskor a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő használata kötelező!

– A vizsgálatok előtt kötelező az online vagy a recepción található állapotfelmérő kérdőív kitöltése! Légúti megbetegedés illetve COVID-19 betegség tüneteit mutató páciensek kizárólag abban az esetben vehetik igénybe ellátásainkat, ha a klinikánkon elvégzett COVID-19 antigén gyorsteszt eredménye negatív. Az antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

– Intézményünkbe mozgásában korlátozott, illetve fogyatékkal élő betegek kísérőjeként maximum 1 fő léphet be. A kísérőnek a páciensekkel azonos előszűrésen kötelező részt venni!

– Invazív beavatkozásra (pl. endoszkópos vizsgálat) érkező páciensek esetében, ha a páciens nem kapott COVID-19 vakcinát, vagy a 2. oltás után nem telt még el 2 hét, akkor az intézményünkben 48 órán belül elvégzett PCR teszt negatív eredménye szükséges az ellátás igénybevételéhez.

– A tüdő légzésfunkciós vizsgálatához a klinikánkon a vizsgálat előtt elvégzett antigén gyorsteszt negatív eredménye szükséges. A vizsgálathoz szükséges antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...