További blog bejegyzéseink

Nemzetközileg is elismert szakorvosaink által összeállított cikkek.

Már a megelőzés is komplex és személyre szabott

Nemcsak az ember, az emberi test, de annak egészsége is érték. Vajon figyelünk rá, a jelzéseire? Ha igen, vajon jól tesszük ezt? Sokan és sokszor hallották már biztosan a kérdést: miért pont velem történik ez? A tüdőrákos betegtől mondjuk, aki soha életében nem szívott el egyetlen szál cigarettát sem, a hasnyálmirigy daganattal diagnosztizálttól, aki még irtózott is az alkoholtól. Pedig mindennek oka van, minden összefüggésben áll szervezetünkben mindennel. Mert a testünk egy komplex egész.

CMC – azaz Complex Medical Centre – Déli Klinika®

A klinika, ahol nemcsak egy-egy specialitásra, betegségcsoportra figyelnek, hanem az egész emberre. Ahol nemcsak az orvosi, szakdolgozói figyelem személyre szabott, de a megelőzés, a szűrés, a diagnosztika és a gyógyítás is. Ahol a több évtizedes szakmai tapasztalat találkozik a bioinformatikai megoldásokkal, valamint a mesterséges intelligencián alapuló döntéshozatali támogatással. Ahol minden részletre figyelnek, nemcsak egy adott panaszra, betegségre.

A klinika megalapítói ugyanis abban hisznek, hogy mindenkinek egyénileg kell kidolgozni a betegségekkel szembeni védelmét, illetve a kivizsgálását, majd a gyógyítását is, azaz mindennek a végére kell járni, mert az emberi szervezetben minden mindennel összefügg. Vagyis KOMPLEX. Így hatékony betegség megelőzés és a gyógyítás hitvallásuk szerint csak az egyéni sajátosságokat maximálisan figyelembe vevő, azaz SZEMÉLYRE SZABOTT, KOMPLEX megközelítéssel valósítható meg.

Ebben pedig itt, a CMC Déli Klinikán ® 54 szakterület orvosai, szakdolgozói segítenek, dolgoznak össze és alkotnak véleményt. Ha szükséges közösen alkotják meg a Páciensek személyre szabott kivizsgálási tervét, kezelési stratégiáját, azaz a védjegyzett CMC-TEAM ® véleményt.

És amiben a CMC Déli Klinika ® valóban egyedülálló, hogy Magyarországon elsőként alkalmaznak egy olyan, saját fejlesztésű prevenciós azaz komplex betegség megelőző programot, amely mindig az adott Páciensre szabott. Figyelembe veszik a családi kórtörténetet, genetikai tényezőket, az életmódot, az esetleges betegségeket és ez alapján mondják meg, hogy az illetőnek mely betegségekre van magasabb kockázata, mire kell személy szerint neki figyelnie, illetve milyen rendszerességgel, milyen szűrővizsgálatokkal ismerheti fel idejében az esetleges rendellenességeket.

 Célunk, hogy tudjon meg mindent az okokról, a betegségekről és azok lehetséges
kimeneteleiről. Hogy legyen tájékozott, ismerje meg az orvostudomány és a saját
lehetőségeit, ebben pedig a CMC Déli Klinikán ® minden támogatást igyekszünk megadni
Pácienseink számára.

Kapcsolódó cikkeink, érdekességek:

Mit érdemes tudni a COVID-19 és COPD kapcsolatáról?
Mit érdemes tudni a COVID-19 és COPD kapcsolatáról?
A krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) a tüdőben lévő légutak irreverzibilis gyulladását okozza, amely elzárhatja a légutakat...
Mit tehetünk bőrrák megelőzése érdekében a közelgő napsütéses szezonban?
Mit tehetünk bőrrák megelőzése érdekében a közelgő napsütéses szezonban?
A világos bőrű népességben előforduló festéksejtes bőrrákok (melanoma) legalább kétharmadát a természetes és mesterséges forrásokból származó...
Milyen tünetek esetén gondoljunk allergiás náthára és mikor koronavírus fertőzésre
Milyen tünetek esetén gondoljunk allergiás náthára és mikor koronavírus fertőzésre
Hogyan különíthetjük el a koronavírus tüneteit az allergiás náthától? A korán virágzó fák pollenszezonja után...
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...