Dr. Dános Kornél

Fej-nyak sebészet, Fül-orr gégészet

Bemutatkozás

2012-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, azóta a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika Onkológiai osztályán dolgozom. Érdeklődésem még az egyetemi éveim alatt a fej-nyaki daganatok (elsősorban szájüreg-, garat-, és gégerák) felé fordult. Ezen betegségcsoport ellátása rendkívül komplex feladat: ismerni kell mind a sebészi-, mind a nem sebészi (sugár-, célzott-, és kemoterápia) kezelések előnyeit, hátrányait, a várható hatásosságot ill. mellékhatás profilt, és ezeket együttesen kell mérlegelni az adott beteg kezelésének meghatározásában – a legújabb ajánlások tükrében. Hazai és nemzetközi kurzusok, konferenciák rendszeres résztvevője, előadója vagyok.

A daganatos betegek ellátásán túl általános fül-orr-gégészeti problémák kivizsgálásával és kezelésével is foglalkozom (orrdugulás, orrfolyás kivizsgálása, orrsövényferdülés, orrpolip, horkolás, torokfájdalom, jóindulatú elváltozások a garatban, gégében és nyakon).

Tanulmányok
  • 2012, Általános orvos (Semmelweis Egyetem)
  • 2015, Ph.D. (Semmelweis Egyetem) téma: fej-nyaki molekuláris onkológia
  • 2019,Fül-orr-gégegyógyászat szakvizsga
Tanulmányutak
  • 2017, Klinik für HNO, Universitatsklinikum Freiburg – Németország
  • 2019, University of Texas MD Anderson Cancer Center, Department of Head and Neck Surgery – Houston, TX Egyesült Államok
Szakmai tapasztalat
  • Semmelweis Egyetem, Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika
  • CMC Déli Klinika
Szakmai érdeklődés
  • Humán papillomavirus okozta szájgarati daganatok megelőzése, diagnosztikája, kezelése
  • Fej-nyaki daganatok komplex, személyre szabott kezelése
Dr. Dános Kornél
Dr. Dános Kornél
Fej-nyak sebészet, Fül-orr-gégészet, Komplex pajzsmirigy ambulancia

Szakterületek

Árak

Fej-nyak sebészet

Alap szakorvosi vizsgálat

25.000Ft

Fej-nyak sebészet

Lelet konzultáció kontroll vizsgálattal

20.000Ft

Fej-nyak sebészet

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

30.000Ft

Fül-orr gégészet

Alap szakorvosi vizsgálat

25.000Ft

Fül-orr gégészet

Lelet konzultáció kontroll vizsgálattal

20.000Ft

Fül-orr gégészet

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

30.000Ft

Tisztelt Pácienseink!

A hatósági rendelkezésekkel összhangban:

– A klinikán tartózkodás ideje alatt az orrot és szájat eltakaró maszk használata valamint belépéskor a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő használata kötelező!

– A vizsgálatok előtt kötelező az online vagy a recepción található állapotfelmérő kérdőív kitöltése! Légúti megbetegedés illetve COVID-19 betegség tüneteit mutató páciensek kizárólag abban az esetben vehetik igénybe ellátásainkat, ha a klinikánkon elvégzett COVID-19 antigén gyorsteszt eredménye negatív. Az antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

– Intézményünkbe mozgásában korlátozott, illetve fogyatékkal élő betegek kísérőjeként maximum 1 fő léphet be. A kísérőnek a páciensekkel azonos előszűrésen kötelező részt venni!

– Invazív beavatkozásra (pl. endoszkópos vizsgálat) érkező páciensek esetében, ha a páciens nem kapott COVID-19 vakcinát, vagy a 2. oltás után nem telt még el 2 hét, akkor az intézményünkben 48 órán belül elvégzett PCR teszt negatív eredménye szükséges az ellátás igénybevételéhez.

– A tüdő légzésfunkciós vizsgálatához a klinikánkon a vizsgálat előtt elvégzett antigén gyorsteszt negatív eredménye szükséges. A vizsgálathoz szükséges antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...