Dr. Galgóczy Ágnes

Infektológia

Bemutatkozás

Számomra alapvetően fontos a preventív, megelőző szemlélet.

Hiszek abban, hogy a védőoltások a tudomány azon vívmányai közé tartoznak, melyek ma már nemcsak a fertőző betegségek ellen nyújtanak védelmet, hanem kórokozók által terjesztett daganatokat is megelőzhetünk (májdaganat, méhnyakrák).

A védőoltással kialakítható védettség nem függ az életkortól! Fiatal felnőttkorban, illetve a kor előre haladtával is szükséges a fertőző betegségek elleni védelem biztosítása!

Tanulmányok, szakmai tapasztalat

2002-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

A végzés után megelőző orvostan és népegészségtan szakorvos-jelöltként a Debreceni Népegészségügyi Iskolában tanultam, illetve a szakmai gyakorlatot a Hajdú-Bihar Megyei Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál töltöttem.

A szakvizsga megszerzése után 2007-től itt tisztiorvosként, majd 2009-től tisztifőorvosként dolgoztam.

Érdeklődésem elsősorban a fertőző betegségek, a járványügy, illetve a védőoltások területe, és ezzel összefüggésben az utazási medicina. 2008-tól folyamatosan dolgoztam a Hajdú-Bihar Megyei ÁNTSZ által működtetett Nemzetközi Oltóközpontban.

Személyes szakmai célkitűzés

A Complex Medical Centre Nemzetközi oltóközpont. Utazás előtti tanácsadás, kötelező és ajánlott védőoltások beadását végzem, amely helyben megtörténik, a megbeszélt ütemezés szerint.  A javasolt oltások köre függ az ön egészségi állapotától, a célországtól, életkorától, az idegenben tartózkodás hosszától, az esetlegesen korábban kapott oltásoktól! Célom, az utazók a legjobb felkészítse az utazás során várható kockázatokra.

Mivel a betegségeket egyszerűbb megelőzni, mint gyógyítani, a tanácsadás keretében felhívom a figyelmet az életkorhoz, vagy bizonyos állapotokhoz kötötten javasolt védőoltásokra a járványügyi helyzet és a nemzetközi ajánlások figyelembe vételével.

Egyes krónikus betegségek, szükségessé tehetik a fokozott éberséget egyes fertőző betegségekkel szemben. (pl diabetes, lépeltávolítás) Családtervezés alkalmával is érdemes áttekinteni, hogy a leendő kismama, illetve apuka védett-e bizonyos betegségekkel szemben, hiszen korai életkorban az újszülött védelmét elsősorban a környezet védettségével biztosíthatjuk.

Dr. Galgóczy Ágnes
Dr. Galgóczy Ágnes
Nemzetközi oltóközpont, oltási tanácsadás

Looking for excellent and trusted replica rolex watch sites, Perfect Replica is one of the most trusted sites in the industry.

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...