Dr. Galgóczy Ágnes

Infektológia

Bemutatkozás

Számomra alapvetően fontos a preventív, megelőző szemlélet.

Hiszek abban, hogy a védőoltások a tudomány azon vívmányai közé tartoznak, melyek ma már nemcsak a fertőző betegségek ellen nyújtanak védelmet, hanem kórokozók által terjesztett daganatokat is megelőzhetünk (májdaganat, méhnyakrák).

A védőoltással kialakítható védettség nem függ az életkortól! Fiatal felnőttkorban, illetve a kor előre haladtával is szükséges a fertőző betegségek elleni védelem biztosítása!

Tanulmányok, szakmai tapasztalat

2002-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

A végzés után megelőző orvostan és népegészségtan szakorvos-jelöltként a Debreceni Népegészségügyi Iskolában tanultam, illetve a szakmai gyakorlatot a Hajdú-Bihar Megyei Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál töltöttem.

A szakvizsga megszerzése után 2007-től itt tisztiorvosként, majd 2009-től tisztifőorvosként dolgoztam.

Érdeklődésem elsősorban a fertőző betegségek, a járványügy, illetve a védőoltások területe, és ezzel összefüggésben az utazási medicina. 2008-tól folyamatosan dolgoztam a Hajdú-Bihar Megyei ÁNTSZ által működtetett Nemzetközi Oltóközpontban.

Személyes szakmai célkitűzés

A Complex Medical Centre Nemzetközi oltóközpont. Utazás előtti tanácsadás, kötelező és ajánlott védőoltások beadását végzem, amely helyben megtörténik, a megbeszélt ütemezés szerint.  A javasolt oltások köre függ az ön egészségi állapotától, a célországtól, életkorától, az idegenben tartózkodás hosszától, az esetlegesen korábban kapott oltásoktól! Célom, az utazók a legjobb felkészítse az utazás során várható kockázatokra.

Mivel a betegségeket egyszerűbb megelőzni, mint gyógyítani, a tanácsadás keretében felhívom a figyelmet az életkorhoz, vagy bizonyos állapotokhoz kötötten javasolt védőoltásokra a járványügyi helyzet és a nemzetközi ajánlások figyelembe vételével.

Egyes krónikus betegségek, szükségessé tehetik a fokozott éberséget egyes fertőző betegségekkel szemben. (pl diabetes, lépeltávolítás) Családtervezés alkalmával is érdemes áttekinteni, hogy a leendő kismama, illetve apuka védett-e bizonyos betegségekkel szemben, hiszen korai életkorban az újszülött védelmét elsősorban a környezet védettségével biztosíthatjuk.

Dr. Galgóczy Ágnes
Dr. Galgóczy Ágnes
Nemzetközi oltóközpont, oltási tanácsadás

Szakterületek

Árak

Infektológia

Lelet konzultáció kontroll szakorvosi vizsgálattal:

20.000Ft

Infektológia

Alap szakorvosi vizsgálat

25.000Ft

Infektológia

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

30.000Ft

Tisztelt Pácienseink!

A hatósági rendelkezésekkel összhangban:

– A klinikán tartózkodás ideje alatt az orrot és szájat eltakaró maszk használata valamint belépéskor a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő használata kötelező!

– A vizsgálatok előtt kötelező az online vagy a recepción található állapotfelmérő kérdőív kitöltése! Légúti megbetegedés illetve COVID-19 betegség tüneteit mutató páciensek kizárólag abban az esetben vehetik igénybe ellátásainkat, ha a klinikánkon elvégzett COVID-19 antigén gyorsteszt eredménye negatív. Az antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

– Intézményünkbe mozgásában korlátozott, illetve fogyatékkal élő betegek kísérőjeként maximum 1 fő léphet be. A kísérőnek a páciensekkel azonos előszűrésen kötelező részt venni!

– Invazív beavatkozásra (pl. endoszkópos vizsgálat) érkező páciensek esetében, ha a páciens nem kapott COVID-19 vakcinát, vagy a 2. oltás után nem telt még el 2 hét, akkor az intézményünkben 48 órán belül elvégzett PCR teszt negatív eredménye szükséges az ellátás igénybevételéhez.

– A tüdő légzésfunkciós vizsgálatához a klinikánkon a vizsgálat előtt elvégzett antigén gyorsteszt negatív eredménye szükséges. A vizsgálathoz szükséges antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...