Dr. Juhász Márk

Gasztroenterológia, Endoscopia

Bemutatkozás

Húsz éve veszek részt mind a graduális, mind a posztgraduális orvos- és szakdolgozói képzésben, melynek keretében előadásokat tartok és gyakorlatokat vezetek magyar, angol és német nyelven.

Gasztroenterológián belül szűkebb szakterületem a glutén-asszociált betegségek (coeliakia, nem-coeliakiás gluténszenzitivitás). E témában könyveket írtam, szerkesztettem, konszenzus konferenciát szerveztem, számos külföldi és magyar közleményem jelent meg, továbbá felkért előadásokat tartottam magyar és angol nyelven hazai, illetve nemzetközi tudományos konferenciákon. Ezen túlmenően ebben a témakörben számos alkalommal kértek fel médiaszereplésre, élő és felvételről sugárzott tv-műsorokba, illetve álltam rendelkezésre rádióállomások számára is, rövid interview-k és hosszabb beszélgetések keretében is.

Az utóbbi években egyre több páciens keres fel mind a lisztérzékenység, mind a másik szakterületem, a gyulladásos bélbetegségek (Crohn-betegség, colitis ulcerosa) terén ún. második vélemény (second opinion) összeállítására irányuló kéréssel. Ez szakmailag mindig izgalmas kihívás, mivel ilyenkor általában hosszú évek alatt felgyülemlett dokumentációt kell e célból áttekinteni, ami időigényes és felelősségteljes feladat. Ezekre a konzultációkra a páciensek is sok kérdéssel érkeznek, a leletek átnézése kapcsán pedig bennem további tisztázandó kérdések merülnek fel. A válaszok segítségével lehet kijelölni a továbbiakban szükséges diagnosztikus és terápiás teendőket, az eddigi eredményeket megtartva és szükség esetén új terápiás célokat kijelölve. Ez utóbbi terén hatalmas előrelépést jelentett az ún. biológiai terápiák megjelenése, melyekkel minden korábbi gyógyszercsoporthoz képest hatékonyabban segíthetünk a gyulladásos bélbetegségekben szenvedőkön, most már több mint 10 éve hazánkban is.

Tanulmányok
  • 1996-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán.
  • 2001-ben Belgyógyászat szakvizsgát,
  • 2003-ban Gasztreonterológia szakvizsgát szereztem.
  • 2004-ben védtem meg Ph.D. téziseimet gasztrointesztinális onkológia tárgykörben.
  • 2004. óta dolgozom magánegészségügyi ellátásban.
Specialitások a gasztroenterológián belül
Társulati Tagság

Orvosaink bemutatkoznak

Dr. Juhász Márk: Ne magunk legyünk a saját orvosunk!

...ha mi diagnosztizáljuk saját magunkat és elkezdünk valamilyen diétát, akkor nem tudjuk azonosítani, hogy pontosan mi is a kórkép...

Tovább olvasom
Dr. Juhász Márk PhD
Dr. Juhász Márk
PhD
Colonoscopia (Vastagbéltükrözés), Endoscopia, Ételintolerancia

Szakterületek

Árak

Gasztroenterológia

Alap és kontroll szakorvosi vizsgálat

30.000Ft

Gasztroenterológia

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

30.000Ft

Endoscopia

Gastroscopia, gyomortükrözés

40.000Ft

Endoscopia

Colonoscopia, vastagbéltükrözés

55.000Ft
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...
Nem biztos, hogy Koronavírusos? Íme a COVID-19, az influenza, és az allergiás tünetek összefoglalója
Nem biztos, hogy Koronavírusos? Íme...
Mit érdemes tudni a COVID-19 és COPD kapcsolatáról?
Mit érdemes tudni a COVID-19...