Dr. Kiss Gergely

Ultrahang diagnosztika
0
Tudományos publikációk

Bemutatkozás

Dr. Kiss Gergely vagyok, radiológus szakorvos. Diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem 2012-ben „summa cum laude” minősítéssel. Szakképzésemet a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján végeztem, ahol a radiológia mélységeinek megismerése mellett komplex szemléletet sajátítottam el a sebészi ellátást igénylő betegségekkel kapcsolatos döntéshozatalban.

Fontosnak tartom, hogy időt szenteljek a napi szintű munkán túlmutató orvosi tevékenységeknek is: PhD hallgatóként végzett tudományos tevékenységem során a vese daganatos elváltozásait kutatom, a Semmelweis Egyetem negyedéves hallgatóit oktatom angol és magyar nyelven, valamint rendszeresen tartok ultrahangos továbbképzéseket aneszteziológusoknak és sürgősségi orvosoknak.

Szakmai érdeklődésem és rutinom számos szervre és szervrendszerre kiterjed. Fő szakmai profilomnak a máj és eperendszer, valamint a vese eltéréseinek hagyományos és invazív diagnosztikáját tekintem. A leggyakoribb ide tartozó kórképek az alábbiak:
zsírmáj, májzsugorodás (más néven cirrhosis), a máj különböző daganatai (rák, áttétek, haemangioma), epekövesség, autoimmun máj- és epeúti gyulladások, vesekövesség, a vese és vesemedencei gyulladásai.

Fontosnak tartom, hogy az ilyen jellegű betegségek kivizsgálását olyan szakember végezze, aki átfogó rálátással bír a fentnevezett kórképek különböző megjelenési formáira és széleskörű tapasztalattal rendelkezik az elérhető legmodernebb diagnosztikus technikákat illetően. Úgy gondolom, napjainkban elengedhetetlen, hogy a fentnevezett szervrendszerek vizsgálatával kapcsolatban egy radiológus a hagyományos ultrahangvizsgálaton túl értsen a kontrasztanyagos ultrahang és az elasztográfia alkalmazásához is.

Fontos továbbá, hogy amennyiben mintavétel is szükségessé válik – mint például vékonytű aspiráció (FNAB) vagy vastagtűvel végzett szövettani mintavétel (core biopszia) – azt lehetőleg a kivizsgálást végző, és invazív eljárásokban gyakorlott szakember végezze. Ezzel a szemlélettel törekszem arra, hogy pácienseim megfelelő gyógyulását a lehető legalaposabb diagnosztikával szolgáljam.

Tudományos publikációim
Dr. Kiss Gergely
Dr. Kiss Gergely
Komplex májbetegségek ambulancia, Komplex pajzsmirigy ambulancia, Radiológia

Szakterületek

Árak

Ultrahang diagnosztika

Hasi- és kismedencei ultrahang vizsgálat

22.000Ft

Ultrahang diagnosztika

Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat

20.000Ft

Ultrahang diagnosztika

Emlő ultrahang vizsgálat

20.000Ft

Ultrahang diagnosztika

Nyaki verőerek (a carotis, az agyat ellátó vertebralis) Duplex/Power/CW/Pulzus Doppler ultrahang vizsgálata

22.000Ft

Ultrahang diagnosztika

Alsó végtagi artériás Duplex/Power/CW/Pulzus Doppler ultrahang vizsgálat

20.000Ft

Ultrahang diagnosztika

Alsó végtagi erek Duplex/Power/CW/Pulzus Doppler ultrahang vizsgálata

20.000Ft

Ultrahang diagnosztika

Emlő ultrahang vezérelt precíziós citológiai mintavétel (FNAB, aspirációs cytologia)

38.000Ft

Ultrahang diagnosztika

Máj ultrahang vezérelt precíziós citológiai mintavétel (FNAB, aspirációs cytologia)

45.000Ft

Ultrahang diagnosztika

Pajzsmirigy ultrahang vezérelt precíziós citológiai mintavétel (FNAB, aspirációs cytologia)

38.000Ft

Ultrahang diagnosztika

Máj elasztográfiás ultrahang vizsgálata

24.000Ft

Ultrahang diagnosztika

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

30.000Ft

Ultrahang diagnosztika

Ft

Tisztelt Pácienseink!

A hatósági rendelkezésekkel összhangban:

– A klinikán tartózkodás ideje alatt az orrot és szájat eltakaró maszk használata valamint belépéskor a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő használata kötelező!

– A vizsgálatok előtt kötelező az online vagy a recepción található állapotfelmérő kérdőív kitöltése! Légúti megbetegedés illetve COVID-19 betegség tüneteit mutató páciensek kizárólag abban az esetben vehetik igénybe ellátásainkat, ha a klinikánkon elvégzett COVID-19 antigén gyorsteszt eredménye negatív. Az antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

– Intézményünkbe mozgásában korlátozott, illetve fogyatékkal élő betegek kísérőjeként maximum 1 fő léphet be. A kísérőnek a páciensekkel azonos előszűrésen kötelező részt venni!

– Invazív beavatkozásra (pl. endoszkópos vizsgálat) érkező páciensek esetében, ha a páciens nem kapott COVID-19 vakcinát, vagy a 2. oltás után nem telt még el 2 hét, akkor az intézményünkben 48 órán belül elvégzett PCR teszt negatív eredménye szükséges az ellátás igénybevételéhez.

– A tüdő légzésfunkciós vizsgálatához a klinikánkon a vizsgálat előtt elvégzett antigén gyorsteszt negatív eredménye szükséges. A vizsgálathoz szükséges antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...