Dr. Szökőcs András

Idegsebészet

Bemutatkozás

Szerencsésnek érzem magam, hiszen a Debreceni Orvostudományi Egyetem elvégzése után a hazai idegsebészet legnagyobb „neveitől” tanulhattam a szakmát. Hosszabb-rövidebb ideig dolgoztam Dóczi Tamás és Bognár László Professzor Úrral, valamint Barzó Pál Professzor Úr és Horváth Zoltán Főorvos is eltérő területen adtak rendkívül nagy lendületet a szakmai előmenetelemnek és inspirációt a folyamatos fejlődés iránt. A közben szerzett tacit tudás higgadt hozzáállást, alázatot kölcsönzött az egyre komplexebb műtétek elvégzéséhez, mellyel párhuzamosan a manuális fejlődésem nagyságrendekkel gyorsabbá vált.

Még gyermekkoromban megtörtént az elköteleződés az orvosi szakma iránt és a tény, hogy hosszú generációk óta én vagyok az első orvos a családban, a tapasztalatom bővülésével egyre nagyobb felelősséget is jelent. Egy olyan elvárást saját magammal szemben, ami a szakmai igényességet a beteg gyógyításának szolgálatába állítja. Ez a filozófia tartja fenn a folyamatos fejlődés iránti vágyamat és ugyanez a szemlélet irányítja a fókuszt a betegségek mögött rejtőző emberre, hiszen végső soron munkánk minőségének mércéjével emberi sorsokon változtathatunk pozitívan.

Tanulmányok, képesítések, konferenciák
 • Idegsebészeti szakvizsga
 • Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar
 • Orvos – Közgazdász
 • Egészségügyi Menedzser Specialista
 • Debreceni Egyetem Orvostudományi Kar

 

 • 2018 – Magyar Idegsebészeti Társaság és Magyar Neuroonkológiai Társaság Kongresszusa Bognár L, Gutema E, Szökőcs A. Koponyabázis tumorok minimál invazív mikrosebészeti feltárásai. Pécs, 2018. május 10-12.
 • 2016 – Magyar Idegsebészeti Társaság és Magyar Neuroonkológiai Társaság Kongresszusa Miskolc – Lillafüred
 • 2014 – European Association of Neurological Surgery (EANS) Kongresszus – Prága
 • 2014 – Magyar Idegsebészeti Társaság és Magyar Neuroonkológiai Társaság Kongresszusa                              Szökőcs A, Huszár P, Vajda Zs, Viski A, Hortobágyi T, Horváth Z. Extrém ritka koponyaalapi daganat – Esetbemutatás. Budapest, 2014. november 21-23.
 • 2011 – Magyar Idegsebészeti Társaság és Magyar Neuroonkológiai Társaság Kongresszusa                           Klekner Á, Tóth J, Adamecz Zs, Szökőcs A, Szemcsák Cs, Bognár L, Törzsök B, Gáspár A. A konkuráló kemo-irradiáció hatékonyságának fokozása glioblastomás betegekben. Szeged, 2011. október 20-22.
Szakmai tapasztalat
 • 2017 – 2019 Debreceni Egyetem Klinikai Központ Idegsebészeti Klinika
 • 2016 – 2019 BAZ megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Idegsebészeti Osztály
 • 2012 – 2016 Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Idegsebészeti Osztály
Dr. Szökőcs András
Dr. Szökőcs András
Idegsebészet, Komplex fájdalom ambulancia

Munkahely

2020 – jelenleg is Complex Medical Centre Déli Klinika
Idegsebészeti (TB finanszírozott) szakrendelés: Berettyóújfalu

Szakmai érdeklődés

Agydaganatok és gerincvelői tumorok mikrosebészeti eltávolítása Trigeminus neuralgia komplex kezelése Minimál invazív mikrosebészeti technikák tökéletesítése Koponyaalapi daganatok sebészete Innovatív technológiák alkalmazása az idegsebészeti képalkotó diagnosztika és műtéti ellátás területén: Neuronavigáció modern szemléletű alkalmazása idegsebészeti eljárásokhoz Intraoperatív valósidejű fluoreszcens angiográfia, mely egy magasabb szintre emeli az idegrendszeri daganatok eltávolításának precízitását VR/AR - virtuális valóság/kiterjesztett valóság használata a diagnosztikában és a műtéti tervezésben  Robotsebészet

Szakterületek

Árak

Idegsebészet

Lelet konzultáció kontroll vizsgálattal:

20 000 FtFt

Idegsebészet

Alap szakorvosi vizsgálat:

25 000 FtFt

Idegsebészet

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény:

30 000 FtFt

Tisztelt Pácienseink!

A hatósági rendelkezésekkel összhangban:

– A klinikán tartózkodás ideje alatt az orrot és szájat eltakaró maszk használata valamint belépéskor a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő használata kötelező!

– A vizsgálatok előtt kötelező az online vagy a recepción található állapotfelmérő kérdőív kitöltése! Légúti megbetegedés illetve COVID-19 betegség tüneteit mutató páciensek kizárólag abban az esetben vehetik igénybe ellátásainkat, ha a klinikánkon elvégzett COVID-19 antigén gyorsteszt eredménye negatív. Az antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

– Intézményünkbe mozgásában korlátozott, illetve fogyatékkal élő betegek kísérőjeként maximum 1 fő léphet be. A kísérőnek a páciensekkel azonos előszűrésen kötelező részt venni!

– Invazív beavatkozásra (pl. endoszkópos vizsgálat) érkező páciensek esetében, ha a páciens nem kapott COVID-19 vakcinát, vagy a 2. oltás után nem telt még el 2 hét, akkor az intézményünkben 48 órán belül elvégzett PCR teszt negatív eredménye szükséges az ellátás igénybevételéhez.

– A tüdő légzésfunkciós vizsgálatához a klinikánkon a vizsgálat előtt elvégzett antigén gyorsteszt negatív eredménye szükséges. A vizsgálathoz szükséges antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...