Dr. Zsámboki Endre

Belgyógyászat, Kardiológia

Bemutatkozás

1995-ben végeztem a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. 2 év belgyógyászati, intenzív és sürgősségi munka (Erzsébet Kórház) után nyílt lehetőségem kardiológiai osztályon dolgozni. Kezdetben az Erzsébet/Péterfy (1998-2014), majd az Uzsoki utcai Kórházban (2014-) szereztem gyakorlatot, közben belgyógyászat (2001) és kardiológia szakvizsgát (2003) tettem, illetve a XVI. kerületi Szakrendelőben dolgoztam.

Mindkét osztály nagy kardiológiai betegforgalma alapozta meg azt a véleményemet, hogy az újabb módszereket is magabiztosan alkalmazó járóbeteg ellátás feltétele a megfelelő klinikai kardiológiai háttér, a szakterület kiváló intézményeivel, szakembereivel fenntartott aktív kapcsolat. A korábban alkalmazott módszerek mellett elsősorban a modern képalkotó diagnosztikában (strain ultrahang, 3D ultrahang, szív CT, szív MR vizsgálat), illetve az ájulásos rosszullétek esetén ritkán alkalmazott billenőasztal teszttel szereztem gyakorlatot, az elmúlt 4 évben szívkatéteres vizsgálatokat is végzek. Osztályomon, a Semmelweis Egyetem szívultrahang oktatóhelyén laborvezető, tutor vagyok.

A szokásos kardiológia kórállapotok közül a korábban szívkatéterezésen, stent beültetésen átesett; a szívelégtelenségben szenvedő, illetve szívdobogásos panaszok miatt jelentkező betegek gondozásában van jelentős jártasságom, de emellett különös figyelemmel keresek ritka szívbetegségeket is.

Egyéni betegvizsgálati tapasztalatok, bizonyos panaszok nehéz magyarázatai indítottak arra, hogy más megközelítéseket is megismerjek. 2014-ben „A hagyományos kínai orvoslás minősített orvosa” vizsgát tettem, bár ezen a területen nem dolgozom, a napi gondolkodásban, a klinikai döntésekben gyakorta használom ezen alapuló tapasztalataimat. Igyekszem lépést tartani a digitalis újdonságokkal, mint az elektromos sztetoszkóp és fonokardiográfia, patch Holter technika (könnyen viselhető többnapos Holter készülék), valamint fejlesztéseket végzek a számítógép segítette diagnosztika területein.

 

Dr. Zsámboki Endre
Dr. Zsámboki Endre
Belgyógyászat, Kardiológia

További képesítések

EACVI TTE Certification Exam (2015, Seville)

Transthorakalis szívultrahang licenc (2017)

Transoesophagealis szívultrahang licenc (2019)

Szakterületek

Árak

Kardiológia

Alap szakorvosi vizsgálat

29.000Ft

Kardiológia

Lelet konzultáció kontroll vizsgálattal

22.000Ft

Kardiológia

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

33.000Ft

Belgyógyászat

Alap szakorvosi vizsgálat

29.000Ft

Belgyógyászat

Lelet konzultáció kontroll vizsgálattal

22.000Ft

Belgyógyászat

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

33.000Ft

Looking for excellent and trusted replica rolex watch sites, Perfect Replica is one of the most trusted sites in the industry.

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...