Dr. Zsámboki Endre

Belgyógyászat, Kardiológia

Bemutatkozás

1995-ben végeztem a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. 2 év belgyógyászati, intenzív és sürgősségi munka (Erzsébet Kórház) után nyílt lehetőségem kardiológiai osztályon dolgozni. Kezdetben az Erzsébet/Péterfy (1998-2014), majd az Uzsoki utcai Kórházban (2014-) szereztem gyakorlatot, közben belgyógyászat (2001) és kardiológia szakvizsgát (2003) tettem, illetve a XVI. kerületi Szakrendelőben dolgoztam.

Mindkét osztály nagy kardiológiai betegforgalma alapozta meg azt a véleményemet, hogy az újabb módszereket is magabiztosan alkalmazó járóbeteg ellátás feltétele a megfelelő klinikai kardiológiai háttér, a szakterület kiváló intézményeivel, szakembereivel fenntartott aktív kapcsolat. A korábban alkalmazott módszerek mellett elsősorban a modern képalkotó diagnosztikában (strain ultrahang, 3D ultrahang, szív CT, szív MR vizsgálat), illetve az ájulásos rosszullétek esetén ritkán alkalmazott billenőasztal teszttel szereztem gyakorlatot, az elmúlt 4 évben szívkatéteres vizsgálatokat is végzek. Osztályomon, a Semmelweis Egyetem szívultrahang oktatóhelyén laborvezető, tutor vagyok.

A szokásos kardiológia kórállapotok közül a korábban szívkatéterezésen, stent beültetésen átesett; a szívelégtelenségben szenvedő, illetve szívdobogásos panaszok miatt jelentkező betegek gondozásában van jelentős jártasságom, de emellett különös figyelemmel keresek ritka szívbetegségeket is.

Egyéni betegvizsgálati tapasztalatok, bizonyos panaszok nehéz magyarázatai indítottak arra, hogy más megközelítéseket is megismerjek. 2014-ben „A hagyományos kínai orvoslás minősített orvosa” vizsgát tettem, bár ezen a területen nem dolgozom, a napi gondolkodásban, a klinikai döntésekben gyakorta használom ezen alapuló tapasztalataimat. Igyekszem lépést tartani a digitalis újdonságokkal, mint az elektromos sztetoszkóp és fonokardiográfia, patch Holter technika (könnyen viselhető többnapos Holter készülék), valamint fejlesztéseket végzek a számítógép segítette diagnosztika területein.

 

Dr. Zsámboki Endre
Dr. Zsámboki Endre
Belgyógyászat, Kardiológia

További képesítések

EACVI TTE Certification Exam (2015, Seville)

Transthorakalis szívultrahang licenc (2017)

Transoesophagealis szívultrahang licenc (2019)

Szakterületek

Árak

Kardiológia

Alap szakorvosi vizsgálat

25.000Ft

Kardiológia

Lelet konzultáció kontroll vizsgálattal

20.000Ft

Kardiológia

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

30.000Ft

Belgyógyászat

Alap szakorvosi vizsgálat

25.000Ft

Belgyógyászat

Lelet konzultáció kontroll vizsgálattal

20.000Ft

Belgyógyászat

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

30.000Ft

Tisztelt Pácienseink!

A hatósági rendelkezésekkel összhangban:

– A klinikán tartózkodás ideje alatt az orrot és szájat eltakaró maszk használata valamint belépéskor a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő használata kötelező!

– A vizsgálatok előtt kötelező az online vagy a recepción található állapotfelmérő kérdőív kitöltése! Légúti megbetegedés illetve COVID-19 betegség tüneteit mutató páciensek kizárólag abban az esetben vehetik igénybe ellátásainkat, ha a klinikánkon elvégzett COVID-19 antigén gyorsteszt eredménye negatív. Az antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

– Intézményünkbe mozgásában korlátozott, illetve fogyatékkal élő betegek kísérőjeként maximum 1 fő léphet be. A kísérőnek a páciensekkel azonos előszűrésen kötelező részt venni!

– Invazív beavatkozásra (pl. endoszkópos vizsgálat) érkező páciensek esetében, ha a páciens nem kapott COVID-19 vakcinát, vagy a 2. oltás után nem telt még el 2 hét, akkor az intézményünkben 48 órán belül elvégzett PCR teszt negatív eredménye szükséges az ellátás igénybevételéhez.

– A tüdő légzésfunkciós vizsgálatához a klinikánkon a vizsgálat előtt elvégzett antigén gyorsteszt negatív eredménye szükséges. A vizsgálathoz szükséges antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...