Grow your

Time has changed

Acne, pattanásos bőr: zárt és nyitott miteszerek, pattanások, gyulladt csomók, ciszták, sipolyok jellemzik, ezeknek helyén hegek is kialakulhatnak. Allergiás bőrbetegségek (csalánkiütés/urticaria, atópiás dermatitis, contact dermatitis, ekcéma, étel- és gyógyszerallergia) Anyajegyek, jó- és rosszindulatú bőrdaganatok, hámdaganatok, melanoma, bőrfüggelékek (faggyú-veretékmirigy-szőrzet jó- és rosszindulatú daganatai) Az anyajegyszűrés jelentősége abban van, hogy a hétköznapi ember számára nem különíthető el a szabályos, ártalmatlan anyajegy az úgynevezett atípusos, nem szokványos, a szokványos, típusos tulajdonságokkal rendelkező anyajegytől. Az atípusos anyajegy méretében, alakjában, színeiben és szerkezetében már nem követi a szabályokat, ezért vagy több figyelmet, rendszeres vizsgálatot és után követést, vagy esetleg műtéti eltávolítást igényel. Ehhez elsősorban igen gyakorlott a bőr daganatos elváltozásainak kezelésében jártas szakemberre, és megfelelő technikai háttérre van szükség.

A CMC Déli Klinika bőrgyógyász-onkológus (onko-dermatológus) szakértői kifejezetten a bőr daganatos megbetegedéseinek kezelésére specializálódott szakemberek. Legyen szó anyajegyszűrésről, bőrdaganatok felismeréséről, kezeléséről, melanoma diagnosztizálásáról a hozzánk forduló Páciensek hozzáértő biztos kezekben vannak. Autoimmun- vagy egyéb immunológiai kórképek gyakran járnak bőrtünetekkel, így ezek kizárása fontos tényező. Megjelenhetnek bőrpír formájában (pl. pillangó alakú bőrpír az arcon), plakkszerű bőrelváltozásként (pl. psoriasis), pigmentációs zavarok formájában (pl. vitiligo) is.

  • vírusos eredetű bőrelváltozások (vírusos szemölcsök, molluscum contagiosum stb)
  • gombás bőrbetegségek (körömgomba, bőrgomba)
  • vagy baktérium fertőzés következtében kialakuló bőrbetegségek (acne, pattanások, furunculusok, impetigo stb)
  • Ekcéma (bőrszárazság, allergia) – száraz berepedezett, viszkető bőr, apró kis hólyagok (seropapulák), gyulladt, hámló foltok, bőrpír
  • Érbetegségek, bőrvérzések, érgyulladások (vasculitis)
  • Hajhullás, amelynek hátterében szintén állhat bőrbetegség, gyakran alakulhat ki a hajas fejbőr fertőzéséből. Különösen fontos ilyen esetben feltárni, van-e a háttérben belgyógyászati betegség (pl. cukorbetegség), mely hajlamosít bőrfertőzésekre.
  • Pikkelysömör (psoriasis), amely a bőr fokozott elszarusodásával jár, viaszfehér, ezüstös-vaskos, pikkelyszerű felrakódások jellemzik. Fontos tudni, hogy a bőrön kívűl a körmök és az ízületek is érintettek lehetnek. Ma már a betegséget az egész szervezetet érintő megbetegedésnek tartják a kutatók
  • Rosacea, amely kezdetben átmeneti bőrpírral, ezzel társuló bizsergéssel és viszketéssel, majd később egyre gyakrabban kiújuló, majd állandósuló bőrpírral, értágulatokkal, kiütésekkel (“pattanásszerű“ tömött csomókkal, gennyes tünetekkel) jár.A rosacea nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel a betegség lefolyása lassítható, a kiindulási állapot javítható, tünetmentesíthető. Lokális és szisztémás gyógyszerek is alkalmazhatóak, súlyos esetekben lézer terápia, korrekciós műtétek is szóba kerülhetnek. Feltétlenül kivizsgálást is igényel, főként emésztőszervi irányban – háttérben reflux-, gyomor ill bélbetegség, epepanaszok is fennállhatnak, melyek kiszűrése és kezelése tünetmentes állapotot eredményez.
  • szarusodási zavarok, pigmentzavarok, anyagcsere/endokrinológiai zavarok bőrtünetei

A kialakult ekcéma, pattanások, vagy urticaria szervezetszintű megbetegedésre is utalhatnak. A bőrgombásodás, vagy szemölcsök kialakulásának hátterében szintén állhat szervezetszintű fertőzés, vagy valamilyen belgyógyászati megbetegedés (pl. cukorbetegség)

Bőrrák szűrés mesterséges intelligenciával

Bőrgyógyász Szakorvosaink

Prof. Dr. Liszkay Gabriella
Prof. Dr. Liszkay Gabriella
Bőrgyógyászat- Onkológia
Dr. Pónyai Györgyi
Dr. Pónyai Györgyi
PhD
Allergológia- Bőrgyógyászat
Dr. Erős Nóra
Dr. Erős Nóra
Bőrgyógyászat- Kozmetológia
Dr. Szabó Gábor
Dr. Szabó Gábor
Esztétikai beavatkozások, kezelések- Kozmetológia

önre szabva

Egyedi BIOINFORMATIKAI rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába – számos kényelmi szolgáltatással.

Hozza létre egyéni profilját a rendszerünkben és a foglalást követően ne felejtse el kitölteni az állapotfelmérő adatlapot, hogy Szakorvosunk előre felkészülhessen a gördülékeny és hatékony vizsgálatra!

tünete van?

Bizonytalan, hogy kihez fordulhatna a panaszával? Segítünk eligazodni!

Tünetegyeztetőnkben könnyedén meghatározhatja, hogy az adott panasz milyen szakághoz tartozik.
Válassza ki az aktuális tünetet vagy betegséget és foglaljon időpontot online, egyenesen a megfelelő Szakértőnkhöz – beutaló nélkül!

Bőrgyógyászati online szakorvosi rendelés, bőrgyógyász videó konzultáció bioinformatikai támogatással

Time has changed

Azon Pácienseink számára, akiknek nincs lehetőségük, vagy nem tudnak otthonról kimozdulni, Magyarországon elsőként online bioinformatikai rendszerrel támogatott bőrgyógyász szakorvosi videó konzultációs lehetőségeket biztosítunk. annak érdekében, hogy a különböző vizsgálati eredmények, illetve a továbbiakban javasolt teendők részletes megbeszélésére szakszerű segítséget, javaslatot kapjanak szakorvosainktól a tüneteik csökkentésére vagy a betegségük kivizsgálására.  

 

A CMC Déli Klinika® bőrgyógyászati videó konzultációja kiváló megoldás lehet és könnyen, gyorsan, kényelmesen elérhető segítséget biztosít:

  • ha megnyugtató bőrgyógyász szakorvosi javaslatra, tanácsra van szüksége
  • ha elbizonytalanodott a bőrgyógyászati betegsége vagy allergiás gyógyszereinek az adagolása kapcsán
  • a jelenlegi kezelés mellett kialakuló állapot rosszabbodás, fokozódó allergiás tünetek esetén
  • a kezelés mellett jelentkező mellékhatás(ok) kapcsán a további teendők
    megbeszélésére
  • a korábbi bőrgyógyászati betegségének, vagy bőrgyógyászati panaszainak a kiújulása esetén
  • bőrgyógyász szakértői másodvéleményezésre
  • ha bizonytalan abban, hogy kihez forduljon segítségért

Hogyan vehetem igénybe a CMC Déli Klinika online allergológiai videó konzultációs rendelését?

A videó konzultációhoz e-mailben kapott link segítségével végezze el az alábbi videó szerinti beállítást:

Grow your

Time has changed

A bőrgyógyászati betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

A bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

Bőrrák szűrés mesterséges intelligenciával

Grow your

Time has changed

A legrövidebb utat keresi a gyógyuláshoz?

Vegye igénybe exkluzív CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunkat!

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A CMC-TEAM vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  

elso.addEventListener("click", function(){ history.pushState(null, null, '#borgyogyaszati-szakorvosi-vizsgalat'); }); masodik.addEventListener("click", function(){ history.pushState(null, null, '#borgyogyasz-szakorvosaink'); }); harmadik.addEventListener("click", function(){ history.pushState(null, null, '#precizios-kivizsgalas-es-kezelesi-terv'); }); negyedik.addEventListener("click", function(){ history.pushState(null, null, '#diagnosztikus-vizsgalatok'); }); otodik.addEventListener("click", function(){ history.pushState(null, null, '#cikkek-erdekessegek-a-temaban'); });