fbpx

Tünete van?

Egyeztesse digitális asszisztensünkkel, hogy biztosan a megfelelő szakemberhez kerüljön!

Tünetegyeztetés

Önre szabva!

Egyedi bioinformatikai rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába! Engedje, hogy orvosunk előre felkészüljön a személyre szabott vizsgálatára! 

A regisztrációval töltött 5 percét számos kényelmi szolgáltatással háláljuk meg:

– online időpontfoglalás 
– azonnali leletelérés
– ingyenes parkolás

Részletek

Bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat

A bőrgyógyászat a bőr és függelékeinek (köröm és haj) betegségeivel foglalkozó orvostudományi szakterület.

Milyen betegségek, tünetek vagy panaszok esetén célszerű felkeresni az bőrgyógyászati magánrendelésünket? 🔎

Acne, pattanásos bőr: zárt és nyitott miteszerek, pattanások, gyulladt csomók, ciszták, sipolyok jellemzik, ezeknek helyén hegek is kialakulhatnak.

Allergiás bőrbetegségek (csalánkiütés/urticaria, atópiás dermatitis, contact dermatitis, ekcéma, étel- és gyógyszerallergia)

Anyajegyek, jó- és rosszindulatú bőrdaganatok, hámdaganatok, melanoma, bőrfüggelékek (faggyú-veretékmirigy-szőrzet jó- és rosszindulatú daganatai)

Az anyajegyszűrés jelentősége abban van, hogy a hétköznapi ember számára nem különíthető el a szabályos, ártalmatlan anyajegy az úgynevezett atípusos, nem szokványos, a szokványos, típusos tulajdonságokkal rendelkező anyajegytől. Az atípusos anyajegy méretében, alakjában, színeiben és szerkezetében már nem követi a szabályokat, ezért vagy több figyelmet, rendszeres vizsgálatot és után követést, vagy esetleg műtéti eltávolítást igényel. Ehhez elsősorban igen gyakorlott a bőr daganatos elváltozásainak kezelésében jártas szakemberre, és megfelelő technikai háttérre van szükség.

A CMC Déli Klinika bőrgyógyász-onkológus (onko-dermatológus) szakértői kifejezetten a bőr daganatos megbetegedéseinek kezelésére specializálódott szakemberek. Legyen szó anyajegyszűrésről, bőrdaganatok felismeréséről, kezeléséről, melanoma diagnosztizálásáról a hozzánk forduló Páciensek hozzáértő biztos kezekben vannak.

Autoimmun- vagy egyéb immunológiai kórképek gyakran járnak bőrtünetekkel, így ezek kizárása fontos tényező. Megjelenhetnek bőrpír formájában (pl. pillangó alakú bőrpír az arcon), plakkszerű bőrelváltozásként (pl. psoriasis), pigmentációs zavarok formájában (pl. vitiligo) is.

Melyek a bőr fertőzéses eredetű betegségei? 🔎

 • vírusos eredetű bőrelváltozások (vírusos szemölcsök, molluscum contagiosum stb)
 • gombás bőrbetegségek (körömgomba, bőrgomba)
 • vagy baktérium fertőzés következtében kialakuló bőrbetegségek (acne, pattanások, furunculusok, impetigo stb)
 • Ekcéma (bőrszárazság, allergia) – száraz berepedezett, viszkető bőr, apró kis hólyagok (seropapulák), gyulladt, hámló foltok, bőrpír
 • Érbetegségek, bőrvérzések, érgyulladások (vasculitis)
 • Hajhullás, amelynek hátterében szintén állhat bőrbetegség, gyakran alakulhat ki a hajas fejbőr fertőzéséből. Különösen fontos ilyen esetben feltárni, van-e a háttérben belgyógyászati betegség (pl. cukorbetegség), mely hajlamosít bőrfertőzésekre.
 • Pikkelysömör (psoriasis), amely a bőr fokozott elszarusodásával jár, viaszfehér, ezüstös-vaskos, pikkelyszerű felrakódások jellemzik. Fontos tudni, hogy a bőrön kívűl a körmök és az ízületek is érintettek lehetnek. Ma már a betegséget az egész szervezetet érintő megbetegedésnek tartják a kutatók
 • Rosacea, amely kezdetben átmeneti bőrpírral, ezzel társuló bizsergéssel és viszketéssel, majd később egyre gyakrabban kiújuló, majd állandósuló bőrpírral, értágulatokkal, kiütésekkel (“pattanásszerű“ tömött csomókkal, gennyes tünetekkel) jár.A rosacea nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel a betegség lefolyása lassítható, a kiindulási állapot javítható, tünetmentesíthető. Lokális és szisztémás gyógyszerek is alkalmazhatóak, súlyos esetekben lézer terápia, korrekciós műtétek is szóba kerülhetnek. Feltétlenül kivizsgálást is igényel, főként emésztőszervi irányban – háttérben reflux-, gyomor ill bélbetegség, epepanaszok is fennállhatnak, melyek kiszűrése és kezelése tünetmentes állapotot eredményez.
 • szarusodási zavarok, pigmentzavarok, anyagcsere/endokrinológiai zavarok bőrtünetei

A kialakult ekcéma, pattanások, vagy urticaria szervezetszintű megbetegedésre is utalhatnak. A bőrgombásodás, vagy szemölcsök kialakulásának hátterében szintén állhat szervezetszintű fertőzés, vagy valamilyen belgyógyászati megbetegedés (pl. cukorbetegség)

 

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧  [email protected]

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

bőrgyógyászati betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv ún. multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (CMC-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Menedzser orvosaink nyújtanak segítséget.

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧  [email protected]

Diagnosztikus vizsgálatok

 • Dermatoszkópos anyajegyszűrés szakorvosi vizsgálattal
 • Dermatoszkópos bőrdaganat vizsgálat szakorvosi vizsgálattal
 • Jóindulatú bőrelváltozások (fibroma, lipoma) bőrgyógyászati kivizsgálása, elektrokauteres eltávolítása érzéstelenítéssel
 • Angioma bőrgyógyászati kivizsgálása, elektrokauteres eltávolítása érzéstelenítéssel
 • Teleangiectasia bőrgyógyászati kivizsgálása, elektrokauteres eltávolítása érzéstelenítéssel
 • Keratosis (verruca) seborrhoica bőrgyógyászati kivizsgálása, elektrokauteres eltávolítása érzéstelenítéssel
 • Condyloma acuminatum bőrgyógyászati kivizsgálása, elektrokauteres eltávolítása érzéstelenítéssel
 • Granuloma bőrgyógyászati kivizsgálása, elektrokauteres eltávolítása érzéstelenítéssel
 • Vírusos szemölcsök bőrgyógyászati kivizsgálása, elektrokauteres eltávolítása érzéstelenítéssel
 • Különféle bőrelváltozásokból szövettani mintavétel punch biopsziával
 • Acne, seborrhoea bőrgyógyászati vizsgálata, kezelése
 • Rosacea és perioralis dermatitis bőrgyógyászati vizsgálata és kezelése
 • Kryo kezelés, fagyasztás (akne/hegek)
 • Hegkezelés lökéshullámmal
 • HPV kimutatás és tipizálás
 • Anyajegy sebészeti eltávolítása
 • Tályog feltárás, helyi érzéstelenítésben
 • Benőtt köröm eltávolítása érzéstelenítéssel
 • Heg sebészeti eltávolítása
 • Jóindulatú bőrelváltozások (fibroma, lipoma, atheroma) sebészeti eltávolítása
 • Szemölcs sebészeti eltávolítása
 • Kötéscsere, varratszedés,sebrevízió
 • Szövettani mintavétel/sebészeti kimetszés
 • Precíziós citológiai mintavétel, biopszia
 • Szövettani, immunhisztokémiai és molekuláris diagnosztikai vizsgálatok

A legrövidebb utat keresi a gyógyuláshoz?

Vegye igénybe exkluzív CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunkat!

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A CMC-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  

CMC-TEAM® vélemény megrendelése