Árak

Fül-orr-gégészet

alap fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Alvás alatti endoszkópos vizsgálat (fiberoszkóppal)

200 000 Ft-tól

Fül-orr-gégészet

fül-orr-gégészeti kontroll szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Mikor és miért szükséges az alvás alatti endoszkópos vizsgálatot elvégezni?

  A horkolás miatt összeszűkülő garat légzéskimaradást, alvás alatti légzészavart (obstruktív alvási apnoe szindróma (OSAS) kialakulását eredményezheti. Az éjszakai légzéskimaradások hatására légszomj, csökkenő vér oxigén és így növekvő adrenalin szint alakul ki, amely megemeli a vérnyomást és a pulzust és így fokozza az életet veszélyeztető fokozza a szív- és érrendszeri, valamint a cukorbetegség előfordulási gyakoriságát, valamint nappali fáradékonyságot, feledékenységet, gyakori fejfájást okozhat. Ezen panaszok kivizsgálásában (horkolás, fáradékonyság, fejfájás, magas vérnyomás) jelentős szerepe lehet az alvás alatti endoszkópos vizsgálat elvégzésének.

  Az alvás alatti endoszkópos vizsgálat vagy alvás endoszkópia során műtői körülmények között rövid, gyógyszeres altatás alatt lehetőség nyílik a felső légutak teljes hosszának a videó endoszkóppal elvégzett alapos áttekintésére, amellyel megállapítható, hogy mi okozza a horkolást, légzés kimaradást (duzzadt mandulák, orrsövényferdülés stb). Az alvás alatti endoszkópos vizsgálatot követően a diagnosztizált elváltozás(ok)nak megfelelő műtét végezhető el, csökkentve ezzel a fölöslegesen elvégzett műtétek elvégzését.

  Alvás alatti endoszkópos vizsgálat elvégzése indokolt lehet:

  • az alvási apnoe, obstruktív alvási apnoe szindróma (OSAS) diagnózisához - Az obstruktív alvási apnoe szindróma (OSAS) - a leggyakrabban előforduló alvásfüggő légzészavar - kezelés nélkül fokozza a szív- és érrendszeri, valamint a cukorbetegség és a szexuális funkciózavarok, hangulatzavarok előfordulási gyakoriságát.
  • obstruktív alvási apnoe szindróma (OSAS) esetében ha a betegség kezelésére alkalmazott CPAP terápia sikertelen, vagy nem tolerálható, illetve ha a korábbi műtét sikertelen volt
  • más alvási rendellenességek diagnosztizálására: Például, ha valaki horkolással vagy más légzési nehézségekkel küzd alvás közben, az alvás alatti endoszkópos vizsgálat segíthet a kiváltó okok azonosításában.

   


  IDŐPONTFOGLALÁS SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

  Miért érdemes a Déli Klinika ultramodern fej-nyak sebészeti központját választani?

  Mert

  • a speciális szaktudással és jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező alvásdiagnosztikai szakorvosaink által
  • magánkórházunk csúcstechnológiával felszerelt endoszkópos részlegén elvégzett alvás alatti endoszkópos vizsgálatával lehetővé válik
  • a gyors, pontos diagnózis
  • rövid klinikai tartózkodással és gyors regenerációval.


  IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

  Tudjon meg többet a Déli Klinikáról