A bőrgyógyászat a bőr és függelékeinek (köröm és haj) betegségeivel foglalkozó orvostudományi szakterület.

Árak

Bőrgyógyászat

bőrgyógyászati kontroll szakorvosi vizsgálat*

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Bőrgyógyászat

alap bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft

Bőrgyógyászat

bőrgyógyászati komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

45 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Milyen tünetek esetén célszerű felkeresni a Déli Klinika bőrgyógyászati szakrendelését?  

A bőr az emberi test legnagyobb szerve, így számos különböző tünet, rendellenesség vagy betegség miatt szükség lehet bőrgyógyászati vizsgálatra:

 1. Különböző bőrelváltozások esetén: Ha új vagy megváltozott anyajegyeket, foltokat, dudorokat, sebeket vagy egyéb elváltozásokat észlel a bőrén, amelyek gyanúsnak tűnnek, fontos, hogy bőrgyógyász szakorvos vizsgálja meg őket. Ez különösen igaz, ha ezek a elváltozások asymmetrikusak, szabálytalan szélűek, több színűek vagy nagyok.
 2. Bőrproblémák: Ha bőrproblémái vannak, mint például pattanások, ekcéma, psoriasis, allergiás kiütések vagy bőrgyulladás, a bőrgyógyász segíthet a diagnózisban és a kezelésben.
 3. Bőrelszíneződések: Ha különféle bőrelszíneződéseket észlel, például vörösséget, sötétedést, pigmentfoltokat vagy bőrkiütéseket, ezek lehetnek jelei bőrbetegségeknek vagy más - szisztémás - betegségeknek, egészségügyi problémáknak is.
 4. Viszketés: Állandó vagy visszatérő viszketés, amelyet nem lehet megmagyarázni az ismert okokkal, szintén jelezhet bőrbetegséget vagy allergiás reakciót.
 5. Bőrkiütések és allergiás reakciók: Különböző irritáló anyagok vagy allergének okozhatnak bőrkiütéseket és allergiás reakciókat, amelyeknek a kivizsgálásában, kezelésében a Déli Klinika bőrgyógyász szakorvosai nagy szakmai tapasztalattal rendelkeznek
 6. Bőrproblémák kialakulásának a megelőzése, kozmetológia: A bőrgyógyász segíthet olyan bőrápolási protokollt és/vagy kezeléseket javasolni, amelyek segítenek megelőzni a bőrproblémák kialakulását és megőrizni a bőr egészségét.

A kialakult ekcéma, pattanások, vagy urticaria szervezetszintű megbetegedésre is utalhatnak. A bőrgombásodás, vagy szemölcsök kialakulásának hátterében szintén állhat szervezetszintű fertőzés, vagy valamilyen belgyógyászati megbetegedés (pl. cukorbetegség)

Mindezek miatt (is) fontos bármilyen megmagyarázhatatlan vagy aggasztó bőrtünet esetén minél előbb felkeresni a Déli Klinika bőrgyógyászati magánrendelését, hogy minél gyorsabban kiderítsük mi okozza a tüneteket és megfelelő kezelést illetve tanácsokat biztosíthassunk!AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Milyen betegségek gyors és korszerű kivizsgálásában vagy kezelésében kaphat szakszerű segítséget a Déli Klinika bőrgyógyászati ambulanciáján?  

 1. Dermatitis, ekcéma: Ezek a bőrbetegségek gyulladást és viszketést okozhatnak a bőrön, és számos kiváltó okuk lehet, például allergiák, irritációk vagy genetikai tényezők.
 2. Pattanások, akné: A pattanások és az akné a faggyúmirigyek túlzott működése és a bőr pórusainak elzáródása miatt alakulnak ki. A Déli Klinika nagy szakmai tapasztalattal rendelkező bőrgyógyász szakorvosai segíthetnek a megfelelő kezelés kiválasztásában és a hegek minimalizálásában.
 3. Autoimmun- vagy egyéb immunológiai kórképek gyakran járnak bőrtünetekkel, így ezek kizárása fontos tényező. Megjelenhetnek bőrpír formájában (pl. pillangó alakú bőrpír az arcon), plakkszerű bőrelváltozásként (pl. psoriasis), pigmentációs zavarok formájában (pl. vitiligo) is. A pikkelysömör egy autoimmun betegség, amely a bőrsejtek túlzott növekedését eredményezi, ami vörös, viszkető, pikkelyes foltokat eredményez a bőrön.
 4. Anyajegyek, jó- és rosszindulatú bőrdaganatok - hámdaganatok, bőrrákok: melanoma, bazális sejtes karcinóma és a laphámsejtes karcinóma, a bőrfüggelékek (faggyú-veretékmirigy-szőrzet jó- és rosszindulatú daganatai) Az anyajegyszűrés jelentősége abban van, hogy a hétköznapi ember számára nem különíthető el a szabályos, ártalmatlan anyajegy az úgynevezett atípusos, nem szokványos, a szokványos, típusos tulajdonságokkal rendelkező anyajegytől. Az atípusos anyajegy méretében, alakjában, színeiben és szerkezetében már nem követi a szabályokat, ezért vagy több figyelmet, rendszeres vizsgálatot és után követést, vagy esetleg műtéti eltávolítást igényel. Ehhez elsősorban igen gyakorlott a bőr daganatos elváltozásainak kezelésében jártas szakemberre, és megfelelő technikai háttérre van szükség.

A Déli Klinika bőrgyógyász-onkológus (onko-dermatológus) szakértői kifejezetten a bőr daganatos megbetegedéseinek kezelésére specializálódott szakemberek. Legyen szó anyajegyszűrésről, bőrdaganatok felismeréséről, kezeléséről, melanoma diagnosztizálásáról a hozzánk forduló Páciensek hozzáértő biztos kezekben vannak.

Fertőzéses eredetű bőrbetegségek:

 • vírusos eredetű bőrelváltozások (vírusos szemölcsök, molluscum contagiosum stb)
 • gombás bőrbetegségek (körömgomba, bőrgomba, lábgomba)
 • vagy baktérium fertőzés következtében kialakuló bőrbetegségek (acne, pattanások, furunculusok, impetigo stb)
 • Ekcéma (bőrszárazság, allergia) – száraz berepedezett, viszkető bőr, apró kis hólyagok (seropapulák), gyulladt, hámló foltok, bőrpír
 • Érbetegségek, bőrvérzések, érgyulladások (vasculitis)
 • Hajhullás, amelynek hátterében szintén állhat bőrbetegség, gyakran alakulhat ki a hajas fejbőr fertőzéséből. Különösen fontos ilyen esetben feltárni, van-e a háttérben belgyógyászati betegség (pl. cukorbetegség), mely hajlamosít bőrfertőzésekre.
 • Pikkelysömör (psoriasis), amely a bőr fokozott elszarusodásával jár, viaszfehér, ezüstös-vaskos, pikkelyszerű felrakódások jellemzik. Fontos tudni, hogy a bőrön kívűl a körmök és az ízületek is érintettek lehetnek. Ma már a betegséget az egész szervezetet érintő megbetegedésnek tartják a kutatók
 • Rosacea, amely kezdetben átmeneti bőrpírral, ezzel társuló bizsergéssel és viszketéssel, majd később egyre gyakrabban kiújuló, majd állandósuló bőrpírral, értágulatokkal, kiütésekkel (“pattanásszerű“ tömött csomókkal, gennyes tünetekkel) jár.A rosacea nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel a betegség lefolyása lassítható, a kiindulási állapot javítható, tünetmentesíthető. Lokális és szisztémás gyógyszerek is alkalmazhatóak, súlyos esetekben lézer terápia, korrekciós műtétek is szóba kerülhetnek. Feltétlenül kivizsgálást is igényel, főként emésztőszervi irányban – háttérben reflux-, gyomor ill bélbetegség, epepanaszok is fennállhatnak, melyek kiszűrése és kezelése tünetmentes állapotot eredményez.
 • szarusodási zavarok, pigmentzavarok, anyagcsere/endokrinológiai zavarok bőrtünetei


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Tekintse meg videóinkat a témában!Dr. Erős Nóra bőrgyógyász a CMC Déli Klinikán beszélt a bőrrákok előfordulási gyakoriságáról és típusairól, illetve a mesterséges intelligencia szerepéről a szűrővizsgálatok során.

ÖNRE SZABVA

Egyedi BIOINFORMATIKAI rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába – számos kényelmi szolgáltatással.

Hozza létre egyéni profilját a rendszerünkben és a foglalást követően ne felejtse el kitölteni az állapotfelmérő adatlapot, hogy Szakorvosunk előre felkészülhessen a gördülékeny és hatékony vizsgálatra!RÉSZLETEK

TÜNETE VAN?

Bizonytalan, hogy kihez fordulhatna a panaszával? Segítünk eligazodni!

Tünetegyeztetőnkben könnyedén meghatározhatja, hogy az adott panasz milyen szakághoz tartozik.Válassza ki az aktuális tünetet vagy betegséget és foglaljon időpontot online, egyenesen a megfelelő Szakértőnkhöz – beutaló nélkül!


RÉSZLETEK

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

A bőrgyógyászati betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

A bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (COMPLEX-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

COMPLEX-TEAM vélemény

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  


COMPLEX-TEAM VÉLEMÉNY MEGRENDELÉSE

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról