Árak

Alvásdiagnosztika

alvásdiagnosztikai (szomnológus) kontroll szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Alvásdiagnosztika

alvásdiagnosztikai (szomnológus) szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft

Alvásdiagnosztika

alvásdiagnosztikai szűrővizsgálat szakorvosi kiértékeléssel

65 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

A CMC Déli Klinikán® elvégzett alvászavar szűrővizsgálat célja, hogy csökkentse és megelőzze az egyik legveszé­lyesebb az alvászavarban szenvedő betegek által okozott közlekedési balesetek előfordulását.

A 13/1992. (VI.26) NM rendelet alapján azon gépjárművezetőknél, akiknél felmerül az alvás alatti légzészavar gyanúja (mérsékelt vagy súlyos ún. obstruktív alvási szindróma/OSAS) a jogosítvány kiadását vagy megújítását megelőzően komplex alvászavar szűrővizsgálat szükséges és csak akkor kaphatnak jogosítványt, ha az alvászavar alatti légzészavar(ok)ról  szakorvosi vélemény áll rendelkezésre.

A légzészavarok időben történő felismerése és a megfelelő kezelés beállítása esetén az betegségből eredő egészségügyi és baleseti kockázatokat normalizálni lehet, a páciens folyamatos terápia mellett gépjárművet vezethet.

A szűrővizsgálat során első lépésben az alvás alatti légzészavarok jellemző tüneteire, jeleire rákérdező, rövid kérdőív kitöltésére és antropometriai mérésekre, majd egy otthon, megszokott körülmények között elvégezhető eszközös vizsgálatra kerül sor.

A klinikánkon alkalmazott csúcsminőségű alvásdiagnosztikai műszereket az alvás alatti légzészavarok magas szakmai színvonalú vizsgálatára fejlesztették ki és engedélyezték. A készüléket a használatra vonatkozó oktatást követően átadjuk, majd a vizsgálat éjszakáját követően átvesszük a szűrővizsgálatban résztvevő páciensektől. Az eszköz egy teljes éjszaka során rögzíti és elemzi a páciens légzését (légáramlás az orrjáratokban, mellkasmozgás), szívritmusát (pulzus) és a vér oxigén telítettségét.

A szűrőeszköz a páciens mozgását érdemben nem akadályozza, alvását nem zavarja.
A vizsgálat a szervezet működésébe nem avatkozik bele, fájdalmat nem okoz, szövődmények, mellékhatások kialakulásával nem kell számolni, érdemi kockázata nincs.

A szűrővizsgálat elvégzését követően alvásmedicina/szomnológus szakértőink kiértékelik a kitöltött kérdőíveket és az alvás-szűrővizsgálat eredményét. Az értékelés alapján részletes szakorvosi lelet készül.

Alvásdiagnosztikai szakorvosaink

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról