Az aneszteziológiai kivizsgálás célja a biztonságos és hatékony érzéstelenítés biztosítása a beteg számára, valamint az esetleges komplikációk kockázatának minimalizálása. A részletes aneszteziológiai vizsgálat és az egyéni szükségletek figyelembevétele alapján végzett megfelelő műtéti előkészítés alapvetően fontos a sikeres műtéti beavatkozásokhoz!

Árak

Aneszteziológia

aneszteziológiai kontroll szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Aneszteziológia

aneszteziológiai állapotfelmérés, szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft

Aneszteziológia

Medical examination in Anaesthesiology (with English medical summary)

45 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Mivel foglalkozik az aneszteziológia? 

Az aneszteziológia a sebészeti beavatkozások és más orvosi eljárások során alkalmazott érzéstelenítéssel, fájdalomcsillapítással, altatással és az életfunkciók monitorozásával foglalkozik. Az aneszteziológusok feladatai közé tartozik a sebészeti beavatkozásokhoz, műtétekhez és a páciens állapotához legoptimálisabb érzéstelenítés, altatás típusának kiválasztása, a beteg felkészítése a műtétre, a fájdalomcsillapítás megfelelő szintjének fenntartása, valamint a beteg életfunkcióinak, például a szívverésének és a légzésének a folyamatos monitorozása és stabilizálása a műtét során. 


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

Mi miatt célszerű felkeresni a Déli Klinika aneszteziológiai magánrendelését?

 1. Műtéti előkészítés, műtét előtti állapotfelmérés: Ha Önnek előre tervezett műtétje van, fontos az aneszteziológus/altatóorvos felkeresése a műtét előtt. Az aneszteziológus megvizsgálja az egészségi állapotát, és ajánlásokat tesz az érzéstelenítés és a műtét előtti előkészületekkel kapcsolatban.
 2. Krónikus betegségek: Ha krónikus betegségei vannak, például szívbetegség, magas vérnyomás, cukorbetegség vagy légzőszervi problémák, az aneszteziológiai konzultáció segíthet az érzéstelenítés biztonságosabbá tételében a műtét során.
 3. Allergiák vagy érzékenységek: Ha allergiás vagy érzékeny egyes gyógyszerekre, érzéstelenítőkre vagy más anyagokra akkor kiemelten fontos a műtét előtti aneszteziológiai konzultáció, hogy az altatóorvos tudomást szerezzen ezekről és megfelelő módon kezelje őket.
 4. Szorongás vagy aggodalom: Ha nagyfokú szorongást vagy aggodalmat érez a műtét vagy az érzéstelenítés miatt, az aneszteziológiai konzultáció segíthet megnyugtatni és felkészíteni Önt az eljövendő beavatkozásra.
 5. Korábbi érzéstelenítési problémák: Ha korábban problémái voltak az érzéstelenítéssel vagy műtétekhez kapcsolódó altatással, fájdalomcsillapítással kapcsolatban, például mellékhatások jelentkeztek akkor az aneszteziológiai konzultáció segíthet a további komplikációk elkerülésében.
 6. Komplex műtéti beavatkozások esetén: Ha Önnek komplex műtéti beavatkozásra van szüksége, például szív-, tüdő- vagy idegsebészeti beavatkozásra, az aneszteziológiai szakrendelés felkeresése kiemelten fontos lehet a műtét előtti értékelés és kockázatbecslés céljából.

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

Hogyan zajlik az aneszteziológiai vizsgálat a Déli Klinika aneszteziológiai ambulanciáján?

Az aneszteziológiai szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a Déli Klinika bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy az altatóorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakorvosunk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi, illetve a családjában előforduló betegségekről.

Az aneszteziológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk felméri az esetleges egészségügyi kockázatait a sebészeti beavatkozás előtt és részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet, azaz javaslatot tesz a pontos kivizsgáláshoz szükséges további lépésekre, kiegészítő diagnosztikai vizsgálatokra.

Az aneszteziológiai kivizsgálás célja a biztonságos és hatékony érzéstelenítés biztosítása a beteg számára, valamint az esetleges komplikációk kockázatának minimalizálása. A részletes aneszteziológiai vizsgálat és az egyéni szükségletek figyelembevétele alapján végzett megfelelő műtéti előkészítés alapvetően fontos a sikeres műtéti beavatkozásokhoz!

Az aneszteziológiai szakrendelés felkeresése az alábbi betegségek esetén kiemelten fontos, mert befolyásolhatják az érzéstelenítést és a műtéti beavatkozások biztonságát.

 1. Szívbetegségek: Például szívritmuszavarok, szívbillentyű problémák, korábbi szívinfarktus vagy szívelégtelenség esetén az aneszteziológus segíthet megítélni az érzéstelenítés és műtét kockázatát, valamint az optimális kezelési stratégiákat.
 2. Magas vérnyomás: Magas vérnyomás esetén az aneszteziológus segíthet megfelelően beállítani a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket és felmérni a szövődmények kockázatát az érzéstelenítés során.
 3. Cukorbetegség: Cukorbetegség esetén az aneszteziológus segíthet az optimális vércukorszint beállításában és az érzéstelenítés során fellépő hipoglikémia (alacsony vércukorszint) elkerülésében.
 4. Tüdőbetegségek: Mint például asztma, COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség) vagy tüdőfibrózis esetén az aneszteziológus segíthet megítélni a tüdőfunkciót és az érzéstelenítés során fellépő légzési komplikációk kockázatát.
 5. Vesebetegségek: Krónikus vesebetegség vagy vesekárosodás esetén az aneszteziológus segíthet megfelelően beállítani a folyadék- és elektrolitháztartást az érzéstelenítés során.
 6. Idegrendszeri betegségek: Mint például epilepszia vagy Parkinson-kór esetén az aneszteziológus segíthet a megfelelő gyógyszerek kezelésében és az érzéstelenítés során fellépő speciális szempontok figyelembevételében.
 7. Autoimmun betegségek: Például rheumatoid arthritis vagy lupus esetén az aneszteziológus segíthet az immunrendszerrel kapcsolatos különleges szempontok figyelembevételében az érzéstelenítés során.

Fontos megjegyezni, hogy ez csak néhány példa azon betegségek közül, amelyek esetén mindenképpen célszerű a tervezett sebészeti beavatkozás előtt a Déli Klinika aneszteziológiai ambulanciáját felkeresni. Minden egyes műtéti beavatkozás egyedi és az aneszteziológus szakorvos tudja legjobban felmérni az Ön személyes kockázatait és szükségleteit a műtéti érzéstelenítéshez, altatáshoz.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról