Tünete van?

Egyeztesse digitális asszisztensünkkel, hogy biztosan a megfelelő szakemberhez kerüljön!

Tünet egyeztetés

Önre szabva!

Egyedi bioinformatikai rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába! Engedje, hogy orvosunk előre felkészüljön a személyre szabott vizsgálatára! 

A regisztrációval töltött 5 percét számos kényelmi szolgáltatással háláljuk meg:

– online időpontfoglalás 
– azonnali leletelérés
– ingyenes parkolás

Részletek

Aneszteziológiai szakorvosi vizsgálat

Az aneszteziológus szakorvosaink feladata az úgynevezett invazív beavatkozások (pl. endoszkópos vizsgálatok) alatt biztosított érzéstelenítés, fájdalomcsillapítás, valamint a beavatkozások során a páciensek életműködéseinek szakszerű monitorozása és fenntartása.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi, illetve a családjában előforduló betegségekről.

Az aneszteziológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Javaslatot tesz a pontos kivizsgáláshoz szükséges további lépésekre, azaz meghatározza a szükséges kiegészítő diagnosztikai eljárásokat:

 • laboratóriumi vizsgálatok
 • EKG vizsgálat
 • szív ultrahang vizsgálat (echokardiográfia)
 • légzésfunkciós vizsgálat (spirometria)

Milyen panaszok esetén célszerű felkeresni az aneszteziológiai magánrendelésünket?🔎

Minden műtéti, illetve a beavatkozás előtt javasolt az aneszteziológiai szakorvosi vizsgálat és konzílium, amely során a tervezett beavatkozás feltételeit áttekintik, kiválasztják az érzéstelenítés és fájdalomcsillapítás módszereit.

Aneszteziológus szakorvosaink a központunkban folyó beavatkozások során felelősek a gondos érzéstelenítésért, majd a beavatkozásokat követő hatékony fájdalomcsillapításért is.

Milyen érzéstelenítő, fájdalomcsillapító eljárásokat lehet alkalmazni?🔎

Általános anesztézia, narkózis (altatás)

Műtétek esetében a beteg intravénásan vagy maszkon keresztül adagolt altatószerek hatására elveszíti a tudatát és a fájdalomérző képességét is, ilyenkor a légzőizmok sem működnek, így a műtét alatt gépi lélegeztetés szükséges. A műtét végén az altatás felfüggesztésre kerül, a gyógyszerek hatása csökken, így visszatér a beteg saját légzése és tudata.

Spinális és epidurális érzéstelenítés/anesztézia

Ezekben az esetekben a beteg tudata megtartott, az eljárás során egy vékony tű segítségével a gerinccsatornába adják be az érzéstelenítőt és így érik el a megfelelő fájdalomcsillapítást a gerincvelői idegek blokkolásával.

Perifériás idegblokád

Ebben az esetben műtéti terület beidegzését ellátó perifériás idegrostok működését függesztik fel érzéstelenítők segítségével.

Helyi vagy infiltrációs érzéstelenítés

Leggyakrabban alkalmazott módszer a bőrsebészeti beavatkozások kapcsán. Helyi érzéstelenítés során a beavatkozás helyének a környékére érzéstelenítőt injekcióznak, így csak az adott terület lesz érzéketlen.

Hogyan történik és hogyan készüljön fel az aneszteziológiai vizsgálatra?🔎

Az aneszteziológiai vizsgálat során egy részletes kórtörténeti áttekintés után szakorvosunk értékeli, hogy a tervezett beavatkozás elvégezhető-e. Ezt követően a beavatkozást végző orvossal konzultálva illetve a Páciens igényeit is figyelembe véve javaslatot tesz a megfelelő érzéstelenítésre, azaz hogy a beavatkozás altatásban, szedációban/bódításban történjen-e, vagy helyi érzéstelenítés szükséges. Emellett a műtét vagy beavatkozás során, illetve azt követően is folyamatosan ellenőrzi majd a Páciens életműködéseit, szükség esetén az intenzív terápia eszközeit alkalmazva.

Ahhoz, hogy aneszteziológus kollégánk alaposan megismerhesse az állapotát és megalapozott szakvéleménnyel segítse a gyógyulását, optimális kezelését kérjük az első szakorvosi vizsgálat előtt előtt a CMC bioinformatikai rendszerében a bejelentkezést követően rögzítse a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi illetve a családjában előforduló betegségekről.

Kérjük, hogy az aneszteziológiai vizsgálatra mindenképpen hozza magával az alábbiakat:

 • az eddig elvégzett vizsgálatok eredményeit
 • kórházi zárójelentéseit
 • amennyiben már történt Önnél bármilyen műtét, az ezzel kapcsolatos orvosi dokumentációt
 • a tervezett műtét előtti vizsgálatok leleteit (pl. laborvizsgálat, vércsoport lelet, ultrahang, röntgen, CT, MRI, izotópos vizsgálatok, endoszkópos vizsgálatok eredményei, légzésfunkciós vizsgálat, EKG stb)

 

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

 

Diagnosztikus vizsgálatok

 • CMC komplex labor panel helyi érzéstelenítéshez
 • CMC komplex labor panel altatáshoz, invazív beavatkozáshoz
 • EKG vizsgálatok
 • Szív ultrahang vizsgálat (echokardiográfia),  monokristályos technológiával és szívfal rugalmasság méréssel
 • Integrált szív-érrendszeri rizikó felmérés és elemzés szakorvosi vizsgálattal
 • Légzésfunkciós vizsgálat (spirometria)

A legrövidebb utat keresi a gyógyuláshoz?

Vegye igénybe exkluzív CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunkat!

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A CMC-TEAM vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  

CMC-TEAM® vélemény megrendelése