Csontritkulás

Leletkonzultáció, kontroll vizsgálattal

22.000Ft

Csontritkulás

Alap szakorvosi vizsgálat

29.000Ft

Csontritkulás

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

33.000Ft

CSONTRITKULÁS szakrendelés

A csontritkulás megelőzése és a kialakult csontvesztés ütemének csökkentése kiemelten fontos a törési kockázat csökkentésében.

A csontritkulás tünet, a hátterében álló okok kivizsgálását reumatológus és endokrinológus szakembereink együttesen végzik. A csontritkulás kockázatát növeli a női nem, a mozgás szegény életmód, a korai menopauza, a gyomor-bélrendszer krónikus betegségei, melyek felszívódási zavarokat okoznak, a krónikus vese- vagy májbetegség, a társuló hormonrendszeri betegségek (pl. pajzsmirigy betegség, mellékpajzsmirigy, mellékvese betegségei).

 

A kezelés során a visszafordítható okok feltárása mellett a vitamin és ásványianyag pótlás (D-vitamin, kalcium), szükség szerint a csontépülés serkentését segítő gyógyszeres kezelésekkel kiegészítve. A legfontosabb cél a törések (csipőtáji törések, csukló- és felkartörés, csigolya-összeroppanás) megelőzése.

Csontritkulás (osteoporosis)

Csontritkulással foglalkozó Szakorvosaink

Dr. Varga Fatima
Dr. Varga Fatima
Endokrinológia- Hematológia- Komplex pajzsmirigy ambulancia- Onkológia
Dr. Skurdenka Beatrix
Dr. Skurdenka Beatrix
Belgyógyászat- Endokrinológia- Komplex pajzsmirigy ambulancia
Dr. Rojkovich Bernadette
Dr. Rojkovich Bernadette
PhD
Fizioterápia- Reumatológia

önre szabva

Egyedi BIOINFORMATIKAI rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába – számos kényelmi szolgáltatással.

Hozza létre egyéni profilját a rendszerünkben és a foglalást követően ne felejtse el kitölteni az állapotfelmérő adatlapot, hogy Szakorvosunk előre felkészülhessen a gördülékeny és hatékony vizsgálatra!

tünete van?

Bizonytalan, hogy kihez fordulhatna a panaszával? Segítünk eligazodni!

Tünetegyeztetőnkben könnyedén meghatározhatja, hogy az adott panasz milyen szakághoz tartozik.
Válassza ki az aktuális tünetet vagy betegséget és foglaljon időpontot online, egyenesen a megfelelő Szakértőnkhöz – beutaló nélkül!

A legrövidebb utat keresi a gyógyuláshoz?

Vegye igénybe exkluzív COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunkat!

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  

Kapcsolódó cikkeink, érdekességek

A cukorbetegeknél nagyobb a májrák kockázata
A cukorbetegeknél nagyobb a májrák kockázata
Nagyjából 82 millió ember adatait összegző kutatás mutatott rá arra, hogy a cukorbetegségben szenvedőket nagyobb eséllyel fenyegetik a súlyos májbe...
Túlsúly és a COVID-19
Túlsúly és a COVID-19
Túlsúllyal küzdök- fokozottan veszélyeztetett vagyok?
Pajzsmirigy betegség és a COVID-19
Pajzsmirigy betegség és a COVID-19
Pajzsmirigybeteg vagyok - veszélyeztetett vagyok?