Árak

Dietetika

étrend elemzés, dietetikai konzultációval

27 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Dietetika

komplex dietetikai állapotfelmérés, személyre szabott étrend kialakításával

30 000 Ft

Dietetika

Dietetikai videó konzultáció bioinformatikai támogatással

25 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Dietetika

dietetikai konzultáció antropometriai állapotfelméréssel

27 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Dietetikai konzultáció

A megfelelő, személyre szabott  étrend összeálításának, alkalmazásának jelentős szerepe van, mind egészségünk megőrzésében, mind pedig a számos betegség gyorsabb és eredményesebb gyógyításában.

Dietetikus szakembereink segítenek a kiegyensúlyozott és változatos étrend kialakításában, illetve speciális diéták (pl. cukorbetegség, laktózérzékenység, táplálékallergiák, túlsúly stb.) alkalmazásában.

Érdemes dietetikusaink segítségét kérni:

  • életmódváltás
  • túlsúly: ideális testsúly elérése
  • várandósság: ideális testsúly gyarapodás, terhességi cukorbetegség
  • speciális sportolói étrend
  • étkezési zavarok esetén (anorexia, bulimia) – együttműködésben a betegséget kezelő szakorvossal

 

Illetve betegségekhez kapcsolódó speciális diéták kialakítása kapcsán:

  • Emésztőszervi problémák (pl. gyulladásos bélbetegségek, emésztési panaszok, cöliákia, laktóz intolerancia, irritábilis bél szindróma)
  • Anyagcsere betegségek (pl. cukorbetegség, pajzsmirigy alul- vagy túlműködés)
  • Kardiovaszkuláris, érrendszeri problémák (pl. magas vérnyomás, magas koleszterin szint)

 

Dietetikus szakembereink az első konzultáció alkalmával részletes anamnézist vesz fel, majd az egyéni igényeket, laboreredményeket, rizikófaktorokat figyelembe véve, illetve a táplálkozási napló elemzése alapján személyre szabott étrendet állítanak össze és segítenek az étkezési/életmód javaslatok sikeres mindennapi megvalósításában is.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁSVIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉGÉtelintolerancia vizsgálatok

Az ételintolerancia gyakori, a népesség negyedében fennálló krónikus betegség, melynek gyakori tünetei a gyomor-bélrendszeri panaszok (pl. puffadás, hányingeresség, hasmenés, hasi görcsök, de akár székrekedés is), de kísérheti általános rossz közérzet, fejfájás, fáradékonyság is. Jelentkezhet az adott élelmiszer fogyasztása után fellépő bőrtünet pl. bőrpirosodás, bőrkiütés, ekcéma-szerű elváltozások formájában is. Szemben a táplálékallergiával, mely az elfogyasztott élelmiszer bevitele után gyorsan, percek alatt kialakuló tünet együttes, az ételintolerancia elhúzódó, krónikus tüneteket okozó betegség.

A panaszok megszüntetéséhez vezető út a kiváltó étel megkeresésével kezdődik. Az ételintolerancia vizsgálatok során a leggyakrabban fogyasztott ételek ellen az immunrendszer által termelt Ig-G antitesteket mutatjuk ki a vérből. Ezek az antitestek okozzák a nemkívánatos tüneteket az immunreakció kialakításával.

Fontos, hogy a vizsgálat előtt ne diétázzon, legalább 1 hónapig változatosan étkezzen, ugyanis az étrendből kihagyott egyes elemek (pl. tej kerülése, glutén kihagyása stb.) tekintetében az adott élelmiszerre jelen lévő szervezeti intoleranciát nem tudja a vizsgálóeljárás kimutatni – mivel ha nem fogyasztjuk ezeket az ételeket az IgG antitestek lassan kiürülnek a szervezetből, így nem jutunk diagnózishoz. Mindemellett ez a kulcsa is a panaszok megszüntetésének: amennyiben sikerül azonosítani a panaszokat okozó ételféleséget, annak eliminálása az étrendből a panaszokat fokozatosan szünteti.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról