Tünete van?

Egyeztesse digitális asszisztensünkkel, hogy biztosan a megfelelő szakemberhez kerüljön!

Panasz egyeztetés

Önre szabva!

Egyedi bioinformatikai rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába! Engedje, hogy orvosunk előre felkészüljön a személyre szabott vizsgálatára! 

A regisztrációval töltött 5 percét számos kényelmi szolgáltatással háláljuk meg:

– online időpontfoglalás 
– azonnali leletelérés
– ingyenes parkolás

Részletek

Dietetikai konzultáció

A megfelelő, személyre szabott  étrend összeálításának, alkalmazásának jelentős szerepe van, mind egészségünk megőrzésében, mind pedig a számos betegség gyorsabb és eredményesebb gyógyításában.

Dietetikus szakembereink segítenek a kiegyensúlyozott és változatos étrend kialakításában, illetve speciális diéták (pl. cukorbetegség, laktózérzékenység, táplálékallergiák, túlsúly stb.) alkalmazásában.

Érdemes dietetikusaink segítségét kérni:

  • életmódváltás
  • túlsúly: ideális testsúly elérése
  • várandósság: ideális testsúly gyarapodás, terhességi cukorbetegség
  • speciális sportolói étrend
  • étkezési zavarok esetén (anorexia, bulimia) – együttműködésben a betegséget kezelő szakorvossal

Illetve betegségekhez kapcsolódó speciális diéták kialakítása kapcsán:

  • Emésztőszervi problémák (pl. gyulladásos bélbetegségek, emésztési panaszok, cöliákia, laktóz intolerancia, irritábilis bél szindróma)
  • Anyagcsere betegségek (pl. cukorbetegség, pajzsmirigy alul- vagy túlműködés)
  • Kardiovaszkuláris, érrendszeri problémák (pl. magas vérnyomás, magas koleszterin szint)

Dietetikus szakembereink az első konzultáció alkalmával részletes anamnézist vesz fel, majd az egyéni igényeket, laboreredményeket, rizikófaktorokat figyelembe véve, illetve a táplálkozási napló elemzése alapján személyre szabott étrendet állítanak össze és segítenek az étkezési/életmód javaslatok sikeres mindennapi megvalósításában is.

Azonnali Online Időpontfoglalás

+36-1-999-0640
[email protected]

Ételintolerancia vizsgálatok

Az ételintolerancia gyakori, a népesség negyedében fennálló krónikus betegség, melynek gyakori tünetei a gyomor-bélrendszeri panaszok (pl. puffadás, hányingeresség, hasmenés, hasi görcsök, de akár székrekedés is), de kísérheti általános rossz közérzet, fejfájás, fáradékonyság is. Jelentkezhet az adott élelmiszer fogyasztása után fellépő bőrtünet pl. bőrpirosodás, bőrkiütés, ekcéma-szerű elváltozások formájában is. Szemben a táplálékallergiával, mely az elfogyasztott élelmiszer bevitele után gyorsan, percek alatt kialakuló tünet együttes, az ételintolerancia elhúzódó, krónikus tüneteket okozó betegség.

A panaszok megszüntetéséhez vezető út a kiváltó étel megkeresésével kezdődik. Az ételintolerancia vizsgálatok során a leggyakrabban fogyasztott ételek ellen az immunrendszer által termelt Ig-G antitesteket mutatjuk ki a vérből. Ezek az antitestek okozzák a nemkívánatos tüneteket az immunreakció kialakításával.

Fontos, hogy a vizsgálat előtt ne diétázzon, legalább 1 hónapig változatosan étkezzen, ugyanis az étrendből kihagyott egyes elemek (pl. tej kerülése, glutén kihagyása stb.) tekintetében az adott élelmiszerre jelen lévő szervezeti intoleranciát nem tudja a vizsgálóeljárás kimutatni – mivel ha nem fogyasztjuk ezeket az ételeket az IgG antitestek lassan kiürülnek a szervezetből, így nem jutunk diagnózishoz. Mindemellett ez a kulcsa is a panaszok megszüntetésének: amennyiben sikerül azonosítani a panaszokat okozó ételféleséget, annak eliminálása az étrendből a panaszokat fokozatosan szünteti.

Azonnali Online Időpontfoglalás

+36-1-999-0640
[email protected]

A legrövidebb utat keresi a gyógyuláshoz?

Vegye igénybe exkluzív CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunkat!

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A CMC-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  

CMC-TEAM® vélemény megrendelése