Tünete van?

Egyeztesse digitális asszisztensünkkel, hogy biztosan a megfelelő szakemberhez kerüljön!

Panasz egyeztetés

Önre szabva!

Egyedi bioinformatikai rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába! Engedje, hogy orvosunk előre felkészüljön a személyre szabott vizsgálatára! 

A regisztrációval töltött 5 percét számos kényelmi szolgáltatással háláljuk meg:

– online időpontfoglalás 
– azonnali leletelérés
– ingyenes parkolás

Részletek

Endoszkópos vizsgálatok

Az endoszkóp egy merev vagy egy hajlékony csőből, egy fényforrásból és egy üvegszálas optikából álló eszköz, amellyel jól vizsgálható, kinagyítható és így jobban láthatóvá tehető az üreges szervek belső felszíne. A vizsgálat során az endoszkópot bevezetik a vizsgálandó területre és így lehetővé válik az üreges szervek belső felszínének a megfigyelése és különböző felvételek elkészítése.

Az endoszkópos vizsgálatok széles körű elterjedését a jelentős technikai fejlődés, a száloptikás endoszkópok és a video endoszkópia elterjedése tette lehetővé. A különböző endoszkópos eljárásokkal közvetlenül elérhető és részleteiben is átvizsgálható az adott szerv belső felszíne, a nyálkahártya állapota és esetleges kóros elváltozásai. Az endoszkópon keresztül bevezetett csipesz segítségével a szerv falából szövettani vizsgálatra minta (biopszia) is nyerhető, sőt egyes elváltozások a csipesz segítségével teljes egészében el is távolíthatóak.

Így az endoszkópia segítségével nemcsak  diagnosztikus  vizsgálatok, hanem különböző kezelések és műtéti beavatkozások is végezhetőek.  Fontos szerepet tölt be többek között a belső vérzések megszüntetésében, az endoszkópos vizsgálattal felfedezett vastagbél polipok eltávolításában és különböző műtéti eljárások (epehólyag eltávolítás, térdízületi műtétek stb) kapcsán is.

A szervezet különböző részeinek a vizsgálatára különféle endoszkópos eljárások léteznek.  Mivel ezek a vizsgálatok általában nem kellemesek így attól függően, hogy a test mely részét vizsgálják helyi, vagy általános érzéstelenítést illetve nyugtató gyógyszereket alkalmaznak a kellemetlenségek minimalizálására.

Az endoszkópot a testnyíláson, vagy egy kis bemetszésen keresztül óvatosan bevezetik a vizsgálni kívánt testüregbe, miközben a vizsgáló orvos egy képernyőn keresztül figyeli a kamera által közvetített képet.  Ezt követően a részletes – az esetek egy részében ultrahang vizsgálattal is kiegészített – átvizsgálás kapcsán talált kóros elváltozások eltávolítása, illetve szövettani mintavétel történik.

Az endoszkópos vizsgálatok során általában ritkán lépnek fel szövődmények. Előfordulhat enyhe irritáció, a nyálkahártya felszínes sérülése, esetleg a mintavétel során kismértékű vérzés. Nagyon ritkán az endoszkóp átlyukaszthatja a vizsgált szerv falát, vagy a vizsgált szerv egyéb károsodását okozhatja.

CMC Déli Klinika® által biztosított széles körű, fájdalommentes endoszkópos vizsgálatok:

 • bronchoscopia (hörgőtükrözés)
 • colonoscopia (vastagbéltükrözés)
 • gastroscopia (gyomortükrözés)
 • laryngoscopia (gégetükrözés)
 • rectoscopia (végbéltükrözés)
 • sigmoidoscopia (részleges vastagbéltükrözés)
 • (urethro) cystoscopia (hólyagtükrözés) 

Azonnali időpontfoglalás:

📱 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

 

Vizsgálati típusok

Segítünk az Ön számára megfelelő endoszkópos vizsgálat megtalálásában

Az eljárás neve mindig a vizsgált szervtől, annak latin nevétől függ, így például:

 • a gége endoszkópos vizsgálatának a neve – laryngoscopia (a larynx –gége és a scopia – vizsgálat szavakból)
 • a nyelőcső endoszkópos vizsgálatának a neve – oesophagoscopia (az oesophagus –nyelőcső és a scopia – vizsgálat szavakból)
 • a tüdő/hörgők endoszkópos vizsgálatának a neve – bronchoscopia (a bronchus –hörgő és a scopia – vizsgálat szavakból)
 •  a gyomor endoszkópos vizsgálatának a neve – gastroscopia (a gaster –gyomor és a scopia – vizsgálat szavakból)
 •  a vastagbél endoszkópos vizsgálatának a neve – colonoscopia (a colon –vastagbél és a scopia – vizsgálat szavakból)
 • a húgyvezeték és a húgyhólyag endoszkópos vizsgálatának a neve – urethro-cystoscopia (az ureter-húgyvezeték, a cysto –húgyhólyag és a scopia – vizsgálat szavakból)
 •  a végbél endoszkópos vizsgálatának a neve – rectoscopia (a rectum- végbél és a scopia – vizsgálat szavakból)
 • a végbélnyílás endoszkópos vizsgálatának a neve – anoscopia (az anus- végbélnyílás és a scopia – vizsgálat szavakból)

Hogyan készüljön fel az endoszkópiás vizsgálatra?🔎

A endoszkópiás vizsgálat csak akkor lehet sikeres, ha megfelelő előkészítés előzi meg, így a vizsgálatra való felkészülés során kérjük az alábbiakat tartsa be:

 • véralvadás gátló gyógyszereit a tüdőtükrözés előtt 1 héttel el kell hagyni – ennek a pontos kivitelezésében tartsa be szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslatait
 • a endoszkópos vizsgálatra éhgyomorra érkezzen (a vizsgálat előtt 6 órával már ne egyen és lehetőleg ne is igyon!)
 • ha altatásban történik az endoszkópos vizsgálat, akkor a vizsgálat előtt 6 órával már nem lehet inni sem. Ilyen esetben a vizsgálathoz kérjük hozzon kísérőt, mert a bódító injekció vagy altatás miatt csak kísérővel távozhat, autót nem vezethet.
 • vérnyomáscsökkentő gyógyszerét a vizsgálat reggelén egy korty vízzel beveheti, az egyéb gyógyszerei vonatkozásában kérjük tartsa be szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslatait 

 

Az endoszkópiás vizsgálathoz kérjük mindenképpen hozza magával a szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslata alapján elvégzett friss vizsgálati eredményeit, valamint a korábbi orvosi dokumentációját

Azonnali időpontfoglalás:

📱 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

 

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (CMC-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧 [email protected]