Árak

Fúziós prosztata biopszia műtőben 10 mintáig

400 000 Ft-tólPontosan célzott – fúziós - prosztata biopszia 

Mivel a prosztata megnagyobbodás (jóindulatú prosztatadaganat), a krónikus - hosszabb ideje fennálló – prosztata gyulladás illetve a prosztatarák tünetei, klinikai jellegzetességei és laboratóriumi paraméterei sok esetben megegyeznek, így a pontos diagnózis, valamint a prosztatarák típusának, biológiai viselkedésének a meghatározásához és a legeredményesebb kezelés megválasztásához nélkülözhetetlen a prosztatából vett szövetminták kórszövettani vizsgálata. A prosztatából történő mintavételre, a prosztata biopsziára számos módszer létezik, mindegyikben az a közös, hogy speciális mintavevő tűvel cérnavékony szövethengereket vesznek a diagnózishoz.

A legtöbb intézményben, ha a kivizsgálás során emelkedett PSA (Prosztata Specifikus Antigén) értéket találnak és/vagy a végbélen keresztül történő prosztata-tapintás felveti a prosztatarák lehetőségét akkor hagyományos, ultrahang vezérelt úgynevezett "vak", randomizált transrectális, vagyis végbélen keresztül történő ultrahangvezérelt prosztata biopsziát (TRUS vezérelt biopszia) végeznek a prosztata tumor diagnosztizálására. 

A TRUS vezérelt prosztata biopszia nem célzott vizsgálat, hiszen véletlenszerűen, „vakon” kell kiválasztani, hogy a prosztata melyik részéről történik a mintavétel. Ami azt jelenti, hogy kihagyhatunk a mintavételből olyan területeket, ahol súlyos, klinikailag jelentős úgynevezett ”agresszív” ráksejtek, agresszív daganatos sejtcsoport van és így előfordulhat, hogy az eltávolított szövethengerekben csak klinikailag jelentéktelen, kezelést nem igénylő úgynevezett ”szelíd” daganat kerül diagnosztizálásra és az agresszíven növekedő, kezelést igénylő rák rejtve marad.

A Déli Klinika Urológiai Központjában a jelenlegi legkorszerűbb, prosztata mintavételi technológiákkal segítik a prosztatarák korai és pontos diagnosztizálását.

Magánkórházunk urológus specialistái ultramodern technológiával kombinálják a több paraméteres MR vizsgálat és a speciális, kifejezetten a precíziós prosztata mintavételre kifejlesztett ultrahang berendezés képi anyagát a prosztata részlet gazdag 3 dimenziós képének létrehozásához és így a pontosan célzott úgynevezett fúziós prosztata biopszia elvégzéséhez.  

Déli Klinikán alkalmazott technológia eredményességében, precizitásában, a mai legkorszerűbb klinikai képalkotó vizsgálatokat valamint a precíz tűvezetést, pontos célzást kombinálja annak érdekében, hogy a klinikailag jelentős, kezelést igénylő prosztatarákothatékonyabban, nagyobb arányban ki lehessen mutatni és így és eredményesebben lehessen kezelni, ugyanakkor csökkenteni lehessen a prosztata mintavételek számát és az ezzel járó kellemetlenségeket.

A fúziós prosztata biopszia kiemelkedő előnye a hagyományos, egyszerű TRUS biopsziával szemben, hogy a mintavételt nem „vakon”, véletlenszerűen kell elvégezni, hanem a fúziós képalkotó technológia lehetőséget biztosít:

 • prosztatarák korai stádiumban történő felfedezésére
 • a klinikailag jelentős prosztatarák pontos helyének a meghatározására, azoknak a prosztatarák sejteknek a megtalálására, amelyek a hagyományos prosztata biopszia esetén rejtve maradnak
 • így a precízen célzott mintavételre valamint a lényegesen pontosabb diagnosztikára
 • a személyre szabott kezelési stratégia pontosabb megtervezésére – sok esetben kíméletesebb, kevesebb mellékhatással járó kezelés(ek)re
 • az eredményesebb kezelésre, nagyobb arányú gyógyulásra.  

A prosztatarák korai felfedezése jelentősen javítja a kezelések eredményességét, az életkilátásokat, valamint csökkenti a szövődmények kockázatát is.

 

Az időben felfedezett alacsony kockázatú prosztatarák esetén a műtéti kezelés elkerülhető.

A közepes és magas kockázatú prosztatarák esetében a műtét, illetve a kombinált – hormon és sugár – kezelés sok esetben gyógyuláshoz vezethet. Mindezek miatt a korai felismerés kiemelkedő szerepet játszik a prosztatarák elleni küzdelemben!


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


A Déli Klinika nagy szakmai tapasztalattal rendelkező urológus és onkológus szakorvosai az MR vezérelt fúziós prosztata biopsziát nemcsak a prosztatarák kimutatására, hanem a már korábban diagnosztizált prosztata megnagyobbodás, prosztatarák aktív és lényegesen eredményesebb megfigyelésére, szakszerű és biztonságos után követésére isjavasolhatják.

Az MR fúziós ultrahang biopszia a prosztatarák diagnosztizálása mellett:

 • a daganat stádiumának a pontos meghatározásában,
 • a prosztatarák lokális kiterjedésének a megítélésében,
 • a terápia megválasztásában,
 • és az alkalmazott kezelés hatékonyságának a nyomon követésében is szerepet játszik.

Az MR vezérelt fúziós prosztata biopsziával levett mintákat jelentős szakmai gyakorlattal rendelkező pathológus szakorvosaink értékelik ki és szükség esetén különféle kiegészítő immunhisztokémiai és/vagy genetikai, kromoszóma vizsgálatokkal is kiegészítik a pontos, személyre szabott prosztatarák diagnosztikát a Déli Klinikán. 

Számos nemzetközi vizsgálat és tanulmány igazolta már a fúziós prosztata biopszia előnyeit, azaz a pontosabb diagnosztikát (nagyobb számú klinikailag jelentős, kezelést igénylő prosztatarák felismerése, a klinikailag nem jelentős, kezelést nem igénylő prosztata daganatok kizárásával párhuzamosan) és így az eredményesebb kezelést.

Így a prosztata fúziós biopszia alkalmazása gyakran azt jelenti, hogy kevesebb prosztata mintavétel/biopszia szükséges illetve akkor is meg lehet találni a klinikailag jelentős prosztatarákot, ha az előző mintavételek negatívak voltak!

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁSHogyan történik a Déli Klinika Urológiai Központjában az MR vezérelt fúziós prosztata biopszia elvégzése?  

Első lépésben speciális, multiparametrikus prosztata MRI vizsgálat történik, majd nagy tapasztalattal rendelkező radiológus specialistáink részletesen kiértékelik a képeket, pontosan bejelölik a gyanús területeket és a célpontokat szükség esetén mesterséges intelligencia támogatásával. Majd az elkészült felvételeket digitális formában rögzítjük és a képi információt egy olyan speciális szoftverbe transzferáljuk, amely a prosztata háromdimenziós modelljét állítja elő.

Ezt követően ultrahang segítségével a már korábban kijelölt, klinikailag jelentős prosztatarák gyanús területeket a számítógépes rendszer ellenőrzésével megcélozzuk és milliméter pontossággal levesszük a szükséges szövettani mintákat.

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

Urológus szakorvosaink

Miért érdemes a precízen célzott, fúziós prosztata biopsziához a Déli Klinika Urológiai Központját választani?

 • kiemelkedő urológiai és onkológiai szakértelem, 
 •  több évtizedes  uro-onkológiai  diagnosztikai tapasztalat, 
 • ultramodern technológia – a jelenlegi  legkorszerűbb,  precíziós prosztata mintavétel, amely  lehetővé teszi a korai diagnózist és így növeli a gyógyulási esélyeket, 
 •  szakértői COMPLEX-TEAM® szakvélemény – urológus – onkológus - radiológus, szakorvosok közös konzultációja, a legújabb szakmai protokollok szerint a prosztata fúziós biopszia megtervezése, szakvéleményezése egy helyben, egységes, korszerű szemlélettel, nagy szakmai tapasztalattal – és így a beteg számára legmegfelelőbb kezelési stratégia meghatározása, amely  elősegíti a gyorsabb és hatékonyabb gyógyulást,  hozzáadott értékként pedig a  Páciens számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is  nyújt.
 •  személyre szabott, komplex ellátás  - az urológiai kivizsgálás, a szükséges urológiai műtétre történő előkészítés személyre szólóan, a Páciens, korának, kísérőbetegségeinek figyelembe vételével történik, így javítható a beteg biztonság és mérsékelhető a műtéti kockázat.

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról