Árak

Onkológia

Oncology Expert Consultation in English

70 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Onkológia

onkológiai szakértői vizsgálat, konzultáció

40 000 Ft

Onkológia

Minden daganat típusban az adott szakterület nagy szakmai tapasztalattal és hazai/nemzetközi elismertséggel rendelkező vezető onkológus szakértői segítenek a daganatos betegségek megelőzésében, gyors, pontos diagnosztizálásában, a Beteg egyéni adottságaihoz legmegfelelőbb kezelési stratégia kialakításában, amelyet igény szerint komplex betegtámogatással egészítünk ki.

Onkológiai kezelésre (célzott kezelés, kemoterápia, immunterápia stb.) sor kerülhet:

  • A műtéti beavatkozás előtt (neoadjuváns kezelés), amelynek célja, hogy a daganatsejtek elpusztításával elősegítse a műtét sikerét, vagy műthetővé tegye az adott daganatot.
  • A műtétet követően (adjuváns kezelés) azért, hogy minél teljesebb mértékben elpusztítsa a még a szervezetben lévő daganatsejteket
  • Sokszor viszont önálló kezelési formaként a daganat növekedésének lassítása, a szervezetben való szétterjedésének megakadályozása, vagy a már szétszóródott daganatsejtek elpusztítása miatt, illetve a rák okozta tünetek, panaszok, fájdalom enyhítése érdekében kerül sor onkológiai kezelésre (palliatív terápia). 

Szakértői vizsgálat/konzultáció keretein belül nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, elismert onkológus szakértőink segítenek megválaszolni a felmerülő kérdéseket, elmagyarázni az egyes onkológiai kezelésekkel kapcsolatos fontos tudnivalókat és tájékoztatják Betegeinket a terápia esetleges szövődményeivel, mellékhatásaival kapcsolatban, valamint gyakorlati tanácsaikkal segítik a minél gyorsabb felépülést, műtét utáni rehabilitációt.

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

ONKOMPLEX prevenciós program

A Rákkutatási Világalap és az Amerikai Rákkutató Intézet által a daganatos megbetegedések megelőzése kapcsán kidolgozott irányelvek hatását több, nagy nemzetközi tanulmányban is vizsgálták, amelyek alapján egyértelműen bizonyításra került, hogy az irányelvekben javasolt életmód, szűrővizsgálatok megvalósítása jelentősen csökkenti a daganatos betegségek kialakulását és nemcsak a daganatos eredetű, hanem az egyéb okból (pl. szív-érrendszeri, légúti betegségek, cukorbetegség stb.) bekövetkező halálozást is.

A program alapja, hogy bármely betegség, így a daganatos megbetegedések kialakulása is elsősorban a kiváltó tényezőktől, az emberi szervezet egyéni érzékenységétől, genetikai adottságaitól illetve a környezeti hatásoktól függ.
Így programunk egyik legfontosabb alap pillére a részletes – különböző laboratóriumi és műszeres vizsgálatokkal kiegészített – onkológiai/belgyógyászati kivizsgálás, amely kiegészül az életvitel komplex feltérképezésével és szakmailag indokolt esetekben személyre szabott genetikai vizsgálatokkal is.

Mindezek alapján egy egyénre szabott, komplex rizikóelemzést készítünk, amely a továbbiakban hasznos iránymutatást ad az egészség megőrzés és a különböző betegségek kialakulási kockázatának a csökkentése kapcsán. Majd egy személyes szakértői konzultáció keretein belül szakértőink válaszolnak a felmerülő kérdésekre és részletes felvilágosítást adnak arról, hogy az egyéni adottságok, valamint a jelenleg érvényben lévő nemzetközi ajánlások, kutatási eredmények alapján milyen életmód változtatás és milyen időközönként, milyen jellegű szakorvosi vagy szűrővizsgálatok javasoltak a továbbiakban a különböző betegségek lehetőség szerinti megelőzése, korai felfedezése miatt.

Azonban a megfogalmazott szakmai javaslat önmagában az esetek egy részében nem elegendő a sikerhez, hiszen a szakértői ajánlások beillesztése a zsúfolt hétköznapokba gyakran okoz kisebb-nagyobb nehézséget, nem is beszélve az egészségi állapot esetleges későbbi változásairól, valamint az orvostudomány rohamos fejlődéséről, amely lehetővé teszi az egyre korszerűbb technológiák mindennapi alkalmazását és így az egyre hatékonyabb betegség megelőzést és gyógyítást.

Mindezen tényezők figyelembevételével alakítottuk ki az ONKOMPLEX® hosszú-távú gondoskodás programunkat, amelynek keretein belül szakértőink igény esetén segítséget nyújtanak:

PREVENCIÓS PROGRAM MEGRENDELÉSE

ONKOMPLEX-TEAM vélemény

A daganatos betegek kivizsgálása és ellátása komplex feladat, így a betegek optimális ellátásának a meghatározása több szakterület orvosainak (az adott terület sebészi ellátását végző szakorvos, klinikai onkológus, sugárterápiás szakorvos, pathológus, radiológus stb) az együttes feladata.

A különböző szakterületek specialistáinak az összehangolt munkája és egyeztetése alapján alakul ki az úgynevezett onko-team vélemény és javaslat, amely a továbbiakban a daganatos beteg kezelésének az alapjait képezi.

A megfelelő diagnosztikus vizsgálatok eredményeinek az ismeretében és a Páciens személyes betegség karakterisztikája alapján kiemelt Szakértőink együttesen kialakítják közös álláspontjukat azaz az ONKOMPLEX®–TEAM véleményt és kezelési javaslatot, amely kérhető:

  • újonnan diagnosztizált daganatos betegség esetében elsődlegesen javasolt terápiás stratégiaként
  • illetve már korábban diagnosztizált, kezelt daganatos betegség esetén másodvéleményezés formájában is

A közösen kialakított szakértői vélemény birtokában pedig a  további szakértői konzultáció(k) keretei között lehetőséget biztosítunk arra is, hogy Betegeink az adott terület vezető specialistájával részletesen meg tudják beszélni a különböző kezelési lehetőségeket és kényelmes, nyugodt körülmények között választ kaphassanak a bennük felmerülő kérdésekre valamint alaposan megvitathassák a további teendőket.

ONKOMPLEX-TEAM VÉLEMÉNY MEGRENDELÉSE

ONKOMPLEX betegtámogató program

A daganatos betegség diagnosztizálása mindenkit felkészületlenül ér és sokkoló hatású, egy váratlan krízis, amelynek hatására szinte mindenkiben változó intenzitású és időtartamú szorongás, félelem, depresszió alakul ki.

Különböző vizsgálati eredmények alapján a szorongás, depresszió kialakulása és annak súlyossága összefüggésben áll a kezelés előtt kapott információkkal, valamint magának a betegségnek illetve a kezelés(ek)nek a betegek életvezetésére gyakorolt hatásának a megértésével.

Nemzetközi tapasztalatok szerint a daganatos betegek bevonása különböző komplex betegtámogató programokba hatékony segítséget jelent a betegek depressziójának, fájdalom érzetüknek a csökkentésében, illetve a fizikális tüneteik, hangulatuk és életminőségük javulásában.

ONKOMPLEX® betegtámogató programunk keretei között speciálisan képzett szakemberekkel személyre szabott és folyamatos segítséget tudunk biztosítani a betegséggel való megküzdésben, a kezelések mellett kialakuló mellékhatások csökkentésében és a megfelelő életmód kialakításában.

Ahhoz, hogy az Ön egyéni adottságaihoz a legoptimálisabb megoldást javasolhassuk és a daganatos betegsége kapcsán személyre szabott, komplex támogatást tudjunk biztosítani (navigációs szolgáltatások – részletes tájékoztatás, lelki/pszichológiai támogatás, életvezetési tanácsok stb) szükséges, hogy onko-pszichológiai konzultáció keretein belül megismerjük az Ön jelenlegi állapotát és mindezek alapján Szakértőinkkel közösen kialakíthassuk az Ön komplex támogatásának a megvalósítását.

ONKO-PSZICHOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ FOGLALÁSA

ONKOMPLEX klinikai vizsgálati navigáció és orvosi beteg-menedzsment

A daganatok kutatása és az új kezelési lehetőségek kifejlesztése napjainkban az orvostudomány legdinamikusabban és legintenzívebben fejlődő területe.

Világszerte több, mint 16 000 különböző klinikai kutatási program zajlik, amelyekben több ezer gyógyszer hatóanyag, számos sugárterápiás és sebészeti eljárás fejlesztése van folyamatban. Így a különböző klinikai kutatási programok keretei között több tízezer daganatos beteget kezelnek olyan terápiás eljárásokkal, amelyek ma még nem elérhetőek a rutin klinikai gyakorlatban.

Ez azt jelenti, hogy ezen klinikai vizsgálatokba való bekerüléssel a betegek akár évekkel korábban hozzájuthatnak a legújabb hatóanyagokhoz, amelyeknek rutinszerű alkalmazására sokszor még hosszú éveket kell várni.

Szigorú és részletes követelményrendszer alapján választják ki a klinikai vizsgálatba bevonható betegek körét az aktuális állapotuk, a betegség stádiuma, biológiai viselkedése valamint klinikai, genetikai profilja alapján, figyelembe véve az egyéb társbetegségeket is.

Mivel a legfontosabb szempont a betegek biztonsága ezért a bevont pácienseket nagyon szoros ellenőrzéssel követik, hogy még időben be lehessen avatkozni, ha a biztonsággal kapcsolatban bármilyen probléma merülne fel.

Ez egy nagyon fontos előny, hiszen számos alternatív rákkezelési módszerrel szemben így teljesen biztonságosan alkalmazhatóak azok az új kezelési lehetőségek, amelyek hozzájárulhatnak a beteg gyógyulásához, életminőségének javulásához.

Különböző adatbázisaink segítségével folyamatosan monitorozzuk a daganatos betegségek kezelésére jelenleg még csak klinikai kutatási programban elérhető kezelési lehetőségeket, így segíteni tudunk a beteg egyéni adottságainak, genetikai profiljának leginkább megfelelő hazai és külföldi terápiás lehetőségek felkutatásában és szakértői véleményezésében. A személyre szabott kezelési lehetőségek szakértői véleményezését követően segítünk a megfelelő orvosi dokumentáció összeállításában és az első vizsgálati vizit leegyeztetésében és megszervezésében is.

Kérje szakembereink segítségét a klinikai kutatási programok keretei között elérhető legújabb kezelési lehetőségek személyre szabott szelekciójának az elkészítésében!

SZOLGÁLTATÁS MEGRENDELÉSE

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról