A CMC Déli Klinikán® már elérhető a nemzetközileg is az egyik legkorszerűbbnek tartott ultrahang diagnosztikai eszköz, amely segítségével prémium teljesítményt, minőséget és így kivételesen pontos, precíziós diagnosztikát biztosítunk.
PAJZSMIRIGY
ULTRAHANG VIZSGÁLAT
NYAKI EREK (CAROTIS, DOPPLER)
ULTRAHANG VIZSGÁLAT
NYAKI LÁGYRÉSZ
ULTRAHANG VIZSGÁLATA

HASI-KISMEDENCEI 
ULTRAHANG VIZSGÁLAT
IZÜLETI
ULTRAHANG VIZSGÁLAT
HERÉK
ULTRAHANG VIZSGÁLATA

Monokristályos ultrahang technológia – áttörés a diagnosztikában

A CMC Déli Klinikán® már elérhető a nemzetközileg is az egyik legkorszerűbbnek tartott ultrahang diagnosztika, amely technológiai és klinikai áttörést jelent, a speciális monokristályos technológiának (S-VUE) köszönhetően kiváló képminőséget (felbontást, leképezési mélységet) valamint az újonnan kifejlesztett S-Vision detektor technológiával együtt prémium teljesítményt, minőséget és így kivételesen pontos, precíziós diagnosztikát biztosít.

Hogyan zajlik az ultrahang vizsgálat a CMC Déli Klinikán?

Az ultrahang vizsgálatok döntő többsége fájdalommentes, sugármentes, biztonságos és megbízható eljárás, ami kortól függetlenül bármikor megismételhető. A betegnek szabaddá kell tennie a vizsgálandó testrészét, majd fel kell feküdnie a vizsgálóasztalra. A vizsgáló fejre, vagy a vizsgálandó területre az ultrahang terjedését elősegítő gél állagú anyagot teszünk.  A vizsgálat alatt mindössze annyi kellemetlen érzés lehet, hogy a gél hideg, illetve, hogyha a vizsgáló fejjel egy egyébként is fájdalmas területet érintenek.PAJZSMIRIGY ULTRAHANG

Ezzel a forradalmian új technológiával a lényegesen pontosabb és gyorsabb diagnosztizálás révén csökkenthető:

 a továbbiakban szükséges képalkotó (CT, MR) vizsgálatok 
 valamint az invazív beavatkozások -citológiai vagy biopsziás- mintavételek) szükségessége is. 

A pajzsmirigy ultrahang vizsgálat:

 fájdalommentes
 kortól függetlenül bármikor megismételhető 
 nem jár sugárterheléssel 
 biztonságosUltrahang diagnosztika

standard pajzsmirigy ultrahang vizsgálat

32000 Ft
Tekintse meg videóinkat a témában!Dr. Kiss Gergely radiológus a CMC Déli Klinikán beszélt a pajzsmirigy daganatok pontos és precíz kivizsgálásáról a Mesterséges Intelligencia segítségével.

NYAKI EREK (CAROTIS, DOPPLER) ULTRAHANG VIZSGÁLAT

A CMC Déli Klinikán® elérhetőek az erek vizsgálatára alkalmazott olyan speciális technológiák (Duplex, Power, CW, Pulzus Doppler, artéria analízis modul), amelyek lehetővé teszik az erek, a véráramlás, illetve az érfalkárosodások és a vérkeringés pontos és fájdalommentes vizsgálatát.

Klinikánkon a nyaki erek komplex vizsgálatára a Duplex/Power/CW/Pulzus Doppler ultrahang vizsgálatok kombinációját alkalmazzuk.


A különböző típusú Doppler-vizsgálatok más-más információt adnak a vizsgálandó területről. A Duplex (color Doppler) vizsgálat az erekben áramló vér áramlásának megjelenítésére szolgál. Az áramlási sebességet színárnyalatok különböztetik meg. A lassabb áramlásnál sötétebb, míg a gyorsabbnál világosabb a szín. Amennyiben az érben nem egyenletes valami miatt az áramlás, akkor a két szín keveredését tapasztalhatjuk, pl. érfalkárosodás esetén.

A Pulzus Doppler vizsgálat az erekben áramló vér sebességének és irányának megjelenítését teszi lehetővé.  A Power Doppler alkalmazás pedig az áramló vérmennyiséget jeleníti meg a monitoron, színekkel kódolva.

A nyaki erek (arteria carotis, arteria vertebralis) ultrahang vizsgálata javasolt: 

 szűrővizsgálatként

 magas vérnyomás

 szív és keringési betegségek esetében

 érelmeszesedés (atherosclerosis) – a Duplex ultrahang vizsgálattal már kicsi érvastagodás, vagy meszesedés is kimutatható, megállapítható a szűkület helye, kiterjedése

 érszűkület 

 az ér vagy erek kóros tágulata (aneurysma) 

 agyi érkatasztrófák (stroke) megelőzése, időben történő felismerése

 agyi keringési zavarok kivizsgálása

  dohányzás

 túlsúly, elhízás 

 ha a családban érszűkület, szívinfarktus vagy stroke fordult elő

Ultrahang diagnosztika

nyaki verőerek (a carotis, az agyat ellátó vertebralis) Duplex/Power/CW/Pulzus Doppler ultrahang vizsgálata

32000 Ft

NYAKI LÁGYRÉSZ ULTRAHANG VIZSGÁLATA

A nyaki lágyrész ultrahang vizsgálatát leggyakrabban nyaki, nyelési diszkomfort érzés, illetve fájdalmas nyálmirigyek esetén, valamint a már ismert betegség ellenőrzésére, diagnosztizált daganatos betegségek vagy műtét utáni kontrollvizsgálatként javasoljuk.

A vizsgálat során a nyakon, a bőr alatt tapintható csomókat, elváltozásokat, izmok szerkezeti eltéréseit vizsgáljuk. Az áll alatti mirigyek és a fültőmirigy állapota is felmérhetők, a nyálkövesség, esetleges gyulladások, jó- illetve rosszindulatú daganatok is felismerhetők a nyaki ultrahang segítségével.

A nyálmirigyek és a nyaki nyirokcsomók ellenőrzése és vizsgálata során azok nagyságát, szerkezetét, az erezettségét, a benne látható elváltozásokat, viszonyát a környezetéhez figyeljük.

A vizsgálat különleges előkészítést nem igényel.

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS
HASI ÉS KISMEDENCEI ULTRAHANG VIZSGÁLAT

A hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat egy fájdalommentes, nem invazív képalkotó eljárás, mely ultrahanghullámok segítségével vizsgálja a hasüregi és kismedencei szervek, mint például a máj, vesék, epehólyag, és a reproduktív szervek állapotát.

Mikor javasolt elvégezni a hasi vagy hasi és kismedencei ultrahang vizsgálatot? 

A következő panaszok esetén érdemes felkeresni klinikánkat:

 hasi fájdalom

 hasi diszkomfort érzés

 emésztési zavarok, puffadás

 étvágytalanság

 májbetegségek (májgyulladás, hepatitis, zsírmáj, steatosis hepatis, máj fibrózis, máj cirrhosis, alkoholos májkárosodás, máj hemangioma, máj adenoma, máj adenocarcinoma, májrák, stb.) gyanúja

 diagnosztizált májelváltozások nyomon követése, a kezelés hatásosságának a lemérése

 az epehólyag illetve az epeutak elváltozásai (epekő, cholelithiasis, epehólyag gyulladás, cholecystitis, epeúti daganatok, cholangiocarcinoma, stb.)

 hasnyálmirigy betegségek (hasnyálmirigy gyulladás, pancreatitis, hasnyálmirigyrák, pancreas adenocarcinoma, stb.)

 a vesék, illetve a mellékvesék vizsgálata (vesegyulladás, nephritis, veserák stb) 

 a húgyhólyag eltérései  (húgyhólyaggyulladás, cystitis, húgyhólyagrák stb)

 nők esetében a méh, illetve a petefészek elváltozásai, betegségei 

 férfiaknál a prosztata jóindulatú elváltozásai, illetve a prosztata betegségei (prosztata megnagyobbodás, prosztata gyulladás, prostatitis, prosztatarák stb) 

Fontos, hogy a hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat előtt 4-6 óra éhezés szükséges! Kérjük, hogy telt hólyaggal érkezzen az ultrahang vizsgálatra, a vizsgálat előtt szénsavmentes ásványvíz fogyasztása javasolt.  


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁSFájdalommentes eljárás


Kortól függetlenül elvégezhető


Nem jár sugárterheléssel


Gyors és megbízható diagnózis

IZÜLETI ÉS MOZGÁSSZERVI ULTRAHANG VIZSGÁLATOK

Az ízületi ultrahang segítségével az ízületi szalagok, íntapadások, ínhüvelyek, a látótérbe kerülő porcfelszínek, az ízületek környezetében lévő meszesedések,  fájdalmas vagy fájdalom nélküli duzzanatok, izmok, nagyobb idegek szerkezete jól ábrázolható, ezáltal pontosan diagnosztizálható. 

A kóros ízületi elváltozások diagnosztikájában ha a fizikális vizsgálat, illetve a röntgen, vagy CT vizsgálat nem ad egyértelmű választ az ízületi panaszok okára, mindenképp javasolt az ízületi ultrahang vizsgálat elvégzése.

Előnye a röntgen és CT vizsgálatokkal szemben, hogy nem jár sugárterheléssel és az ízületek mozgás közben is vizsgálhatók. Viszont mivel az ultrahang nem alkalmas az esetleges törések, vagy deformitások megállapítására, ezért minden esetben kiegészítő jelleggel, röntgen, CT, vagy MR vizsgálat mellett javasolt.

Az ultrahangos vizsgálatnak nagy előnye, hogy az egészségre ártalmatlan, szinte bármikor megismételhető.Tekintse meg videóinkat a témában!Dr. Mester Ádám radiológus a CMC Déli Klinikán beszélt a porckopás kialakulásáról, hajlamosító tényezőiről és a kezelési lehetőségeiről.

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

EMLŐ ULTRAHANG VIZSGÁLAT

Tekintse meg videóinkat a témában!Dr. Kiss Gergely radiológus a CMC Déli Klinikán beszélt a mesterséges intelligencia szerepéről az emlőkrák korai felismerésében és hatékony kezelésében. 

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

HERE ULTRAHANG VIZSGÁLAT

A here ultrahang diagnosztika egy nem invazív eljárás, amely a herék és a környező szövetek állapotát, fontos szerepet játszva az esetleges elváltozások és rendellenességek kimutatásában.

A következő panaszok esetén érdemes elvégezni a here ultrahang vizsgálatát:

  1. Herefájdalom

  1. Duzzanat vagy csomó a herékben

  1. A here méretének hirtelen vagy fokozatos növekedése.

  1. Elváltozások a herezacskóban

  1. Herezacskó sérülése vagy trauma.

  2. Meddőségi vizsgálatok részeként.

  3. Gyanított here- vagy mellékhere-gyulladás (orchitis vagy epididymitis).

  4. Visszér (varicocele) gyanúja esetén.

  5. Gyanított here- vagy mellékhererák kimutatására.

A here ultrahang vizsgálat gyors és fájdalommentes eljárás, amely pontos képet ad a herék és a környező szövetek állapotáról, segítve a diagnózist és a megfelelő kezelés meghatározását.

 

A here ultrahang vizsgálat:

 fájdalommentes
 kortól függetlenül bármikor megismételhető 
 nem jár sugárterheléssel 
 biztonságos

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról