Árak

Urológia

alap urológiai szakorvosi és ultrahang vizsgálat

43 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Prosztata biopszia műtőben 10 mintáig

250 000 Ft-tól

Urológia

urológiai kontroll szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

   

Mintavétel – prosztata biopszia (transurethralis prostata biopsia)

Számos betegség, jó vagy rosszindulatú elváltozás (pl.: daganatos betegségek, nyirokcsomó megnagyobbodás, prosztata megnagyobbodás stb) esetében alapvetően szükséges a biopsziás szövettani mintavétel a pontos klinikai diagnózis felállításához.

A képalkotó vizsgálat (röntgen, ultrahang, CT, MRI, PET-CT stb) során talált elváltozás(ok) kapcsán fontos annak megítélése, hogy az jó- vagy rosszindulatú-e illetve a sejtek, szövetek struktúrájának, osztódási sebességének, biológiai viselkedésének, genetikai vagy hormon paramétereinek a pontos meghatározása nélkülözhetetlen a megfelelő kezelési stratégia és a továbbiakban szükséges diagnosztikai vizsgálatok meghatározásához.

A biopsziás mintavétel (core-biopsia) többféle módon történhet, a vizsgálni kívánt elváltozás helyétől függően.

Ha a biopsziás mintavétel üreges szervből (húgyhólyag, vizelet elvezető rendszer) történik akkor endoszkópos eszköz, cisztoszkóp segítségével történik a mintavétel. Az endoszkóp lehet merev vagy hajlékony falú csőrendszer, melyen keresztül száloptikás fényforrás, kamera és manipulátorok (csipesz, mintavevő tű stb.) vezethetőek a vizsgálandó szervbe.Az üreges szerv falából vett mintát, vagy akár egészében kimetszett elváltozást patológus értékeli, beazonosítva az elváltozás szövettani típusát, vizsgálva, hogy jó vagy  rosszindulatú-e a talált eltérés.


A Déli Klinikán Magyarországon – magán finanszírozásban – elsőként vehetőek igénybe  olyan precíziós cytológiai és fúziós biopsziás mintavételi eljárások, amelyekkel több új, speciális technológia alkalmazásával a legpontosabb célzás és így a legeredményesebb mintavétel érhető el: 

VirtualTrackTM , ClearTrackTM  modul és NeedleMateTM  technológiák a mintavételi tű útjának a precíz követése, valamint a mintavétel szimulációja, illetve a tűbe épített speciális szenzor  révén  biztosítják:

  • a jelentősen pontosabb célzást
  • a pontosan a cél elváltozás vagy annak leggyanúsabb részéből történő mintavételt
  • ezzel lényegesen könnyítve és javítva a mintavétel kivitelezését és sikerességét, valamint csökkentve a nem megfelelő minták miatt szükségszerű újabb mintavétel(ek) számát! 

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

   

A ClearTrackTM és az S-FusionTM  technológia

A ClearTrackTM technológia

A pontos mintavételt, biopsziát teszi lehetővé az összetett orvosi beavatkozások végrehajtása közben. A megjelenített vektor a tű várható útját mutatja növelve a felhasználói bizalmat és pontosságot.


Az S-FusionTM technológia

A tűbiopsziás mintavételek még pontosabb célzásához lehetővé teszi az ultrahang kép fúzióját a korábban végzett CT/MR vizsgálatok képanyagával, így vezetve az orvost a CT vagy MR vizsgálat során felfedezett/ mintavételre kijelölt eltérés pontos megkeresésében, és precíziós célzásában.

BŐVEBBEN A FÚZIÓS PROSZTATA BIOPSZIÁRÓLHogyan készüljön fel a biopsziás mintavételre?

  • A vizsgálat előtt szokásos gyógyszereit beveheti, azonban amennyiben véralvadásgátló gyógyszert szed, a kezelőorvosával, vagy a mintavételt indikáló orvossal beszélje át a véralvadásgátló terápia felfüggesztésének módját illetve annak helyettesítését a vizsgálatot megelőzően.
  • Kérjük, hogy a vizsgálatra hozzon magával minden orvosi dokumentációt (ultrahang, CT, MR, PET-CT lelet/ felvételek – CD lemezen stb) A vizsgálathoz friss laboratóriumi vizsgálat szükséges, amelynek  a lebonyolításában kollégáink készséggel állnak rendelkezésre.
  • CT vezérelt mintavétel esetén, illetve UH vezérelt hasüregi szervből végzendő mintavétel esetén kérjük éhgyomorra érkezzen a vizsgálatra.
  • A vizsgálat időtartama átlagosan 10-20 perc.

A mintavétel napján és az azt követő pár napban  kérjük, kerülje a túlzott megterhelést, fizikai aktivitást és sporttevékenységeket!

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról