A röntgen vizsgálat a csontok és a vázrendszer vizsgálatára alkalmas eljárás, baleseti sérülés vagy fájdalom első javasolt képalkotó vizsgálata. Emellett mellkasi, hasi panaszok esetén is az első tájékozódó vizsgálat a röntgen vizsgálat végzése.

Árak

Röntgen diagnosztika

2 irányú digitális röntgenfelvétel szakorvosi kiértékeléssel

20 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Röntgen diagnosztika

1 irányú digitális röntgenfelvétel

15 000 Ft

Röntgen diagnosztika

Sürgős röntgen felvétel szakvéleményezése, szakorvosi kiértékelés (a vizsgálat napján) a vizsgálat kiegészítéseként

15 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Hogyan készüljön fel a röntgen vizsgálatra?

A Röntgen vizsgálatok otthoni előkészületet nem igényelnek. Enni-inni a vizsgálat előtt szabad. A rendszeresen szedett gyógyszereit be kell vennie. A vizsgálatok pár perc alatt elkészülnek. A vizsgálat előtt a vizsgált testrészről a ruhát, ékszereket, fém csattot, stb. le kell, hogy vegye. Vizsgálat előtt a szakasszisztens elmondja majd, mi a teendője, mely pozíciót kell felvennie, hogy a vizsgálat megfelelő minőségű legyen. A vizsgálat történhet álló (pl. mellkas Röntgen), fekvő (pl. gerinc, térd) vagy ülő (pl. csukló, boka felvétel) helyzetben. A vizsgálat alatt mozdulatlanul kell maradnia, szükség esetén a levegőt kell visszatartania az expozíció idején (pl. mellkas Röntgen). Szükség esetén ismételt, vagy kiegészítő felvételre is sor kerülhet, hogy a vizsgálat minősége a legjobb legyen. Bizonyos vizsgálatoknál az asszisztensek röntgen-kontrasztanyag megivását is kérhetik Öntől. A vizsgálni nem kívánt testrészt ólomlapkával vagy köpennyel fogják védeni a sugárzástól a vizsgálat során.

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

A röntgen vizsgálatok kiértékelését 3 munkanapon belül végezzük el. A sürgősségi kiértékelést 24 órán belül elvégezzük sürgősségi leletezési díj ellenében.

Tájékoztatni szeretnénk, hogy intézményünk nem végez gyermek, lumbális (derék gerinc), valamint traumás sérülés(ek) miatt indikált röntgen vizsgálatokat.     


Tudjon meg többet a Déli Klinikáról