A tüdőgyógyászat (pulmonológia) a tüdő, légzőszervrendszer és a légutak megbetegedéseivel foglalkozik. Tüdőgyógyász (pulmonológus) szakorvosaink jelentős szakmai gyakorlattal rendelkeznek mind a légzőrendszer akut, gyulladásos megbetegedéseinek, mind krónikus betegségeinek mind pedig a tüdő rosszindulatú betegségeinek a kivizsgálásában, kezelésében.

Árak

Tüdőgyógyászat (pulmonológia)

Medical examination in Pulmonology (with English medical summary)

45 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Tüdőgyógyászat (pulmonológia)

alap tüdőgyógyászati szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft

Tüdőgyógyászat (pulmonológia)

tüdőgyógyászati szakorvosi vizsgálat légzésfunkciós vizsgálattal

45 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Tüdőgyógyászat (pulmonológia)

tüdőgyógyászati kontroll szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Röntgen diagnosztika

2 irányú digitális röntgenfelvétel szakorvosi kiértékeléssel

20 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Milyen betegségek, tünetek vagy panaszok esetén javasolt pulmonológiai magánrendelés?

Tüdőgyógyász (pulmonológus) szakorvosaink jelentős szakmai gyakorlattal rendelkeznek mind a légzőrendszer akut, gyulladásos megbetegedéseinek, mind krónikus betegségeinek mind pedig a tüdő rosszindulatú daganatos betegségeinek a kivizsgálásában, kezelésében.

A tüdő megbetegedéseire utaló leggyakoribb panaszok, tünetek lehetnek:

 • a köhögés, különösen az elhúzódó, krónikus köhögés, illetve a hurutos köhögés (azaz a köpetürítéssel társuló köhögés)
 • a véres köpet, vagy vérköpés
 • a terhelésre, vagy nyugalomban jelentkező nehézlégzés, fulladás
 • súlyosbodó nehézlégzés, éles mellkasi fájdalom

Fontos tudni, hogy a tüdő daganatos betegségei sokszor tünetszegények! Tüdőrák gyanúját keltheti a nehézlégzés, vérköpés, krónikus köhögés, krónikus mellkasi fájdalom, fogyás, nyelési nehezítettség. Dohányos páciensek esetén, illetve ahol a családban előfordult már tüdőrák a tüdőgyógyászati  kivizsgálás indokolt lehet.

 

Leggyakoribb gyulladásos, allergiás és fertőzéses betegségek, amelyekkel kapcsolatban hasznos tüdőgyógyász szakorvosaink véleményét, javaslatait kérni:

 • COPD - krónikus obstruktív tüdőbetegség
 • asztma (asthma bronchiale)
 • légúti allergia, szénanátha (rhinitis allergica)
 • légutak gyulladásai pl. hörghurut (bronchitis), tüdőgyulladás (pneumonia),
 • atipikus tüdőgyulladás - BŐVEBBEN ITT OLVASHAT RÓLA
 • sarcoidosis
 • tüdő fibrózis (idiopathias pulmonalis fibrosis)
 • tüdő tubercolosis (TBC)


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


Tüdőszűrés

Mikor érdemes tüdőszűrésre jelentkezni?

A következő tünetek esetén érdemes tüdőgyógyász szakorvost felkeresni:

 • Tartós vagy krónikus köhögés: Ha a köhögés több mint 3 hétig fennáll.
 • Vérköpés: Ha vért észlel a köpetében.
 • Mellkasi fájdalom: Tartós vagy gyakran visszatérő mellkasi fájdalom esetén.
 • Légszomj, súlyosbodó nehézlégzés: Légzési nehézségek vagy légszomj jelentkezése.
 • Ismétlődő tüdőgyulladások: Gyakori tüdőgyulladásos epizódok esetén.
 • Indokolatlan fogyás: Nem szándékos, jelentős súlycsökkenés.
 • Rossz közérzet: Hosszan tartó rossz közérzet vagy általános gyengeség.

Hogyan zajlik a tüdőszűrés? Mikor lesz eredmény?

A tüdőszűrés során egy 2 irányú mellkas röntgenfelvétel készül.

Az eredmény általában néhány nap alatt elkészül.

A tüdőszűrés fontos szerepet játszik a tüdőbetegségek, különösen a tüdőrák és a tuberkulózis korai felismerésében, ezért javasolt panaszok esetén vagy rendszeres szűrővizsgálatként is elvégeztetni.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

Asztma, allergia tünetei és kivizsgálása

Az asztmás betegeknél a légutak hipérzékennyé válnak.

Az asztma egy krónikus légúti gyulladás, amelyet a légutak gyulladása és szűkülése jellemez. Az alábbiakban ismertetem az asztma tüneteit és kivizsgálási folyamatát.

Milyen tényezők okozhatnak asztmás rohamokat?

 • Fizikai terhelés
 • A tüdő vírusos megbetegedései
 • Dohányzás
 • Bizonyos környezeti tényezők, mint például por vagy pollenek

A nyár közeledtével és a pollenkoncentráció növekedésével egyes pácienseknél allergiás asztma jelentkezhet, ami nagyban megnehezítheti mindennapjaikat.

Az asztma megfelelő kezelésével a betegek nagy része képes normális életet élni, és a tünetek hatékonyan kezelhetők.

Miért várna tüneteivel?

Foglaljon időpontot még ma tüdőgyógyászati vizsgálatra és előzze meg a kellemetlen tüneteket!

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

Légzésfunkció vizsgálat (spirometria)

A légzésfunkció vizsgálat fontos eszköz a tüdőbetegségek diagnosztizálásában és monitorozásában, és segít meghatározni a megfelelő kezelési tervet.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

A pulmonológiai betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

pulmonológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (COMPLEX-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

COMPLEX-TEAM vélemény

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  


COMPLEX-TEAM VÉLEMÉNY MEGRENDELÉSE

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról