Árak
Dietetika
Komplex dietetikai állapotfelmérés, személyre szabott étrend kialakításával
30 000 Ft
Dietetika
Dietetikai videó konzultáció bioinformatikai támogatással
25 000 Ft
Azonnali onlineidőpontfoglalás
Dietetika
Dietetikai konzultáció antropometriai állapotfelméréssel
27 000 Ft
Azonnali onlineidőpontfoglalás
Dietetikai konzultáció
A megfelelő, személyre szabott étrend összeálításának, alkalmazásának jelentős szerepe van, mind egészségünk megőrzésében, mind pedig a számos betegség gyorsabb és eredményesebb gyógyításában.
Dietetikus szakembereink segítenek a kiegyensúlyozott és változatos étrend kialakításában, illetve speciális diéták (pl. cukorbetegség, laktózérzékenység, táplálékallergiák, túlsúly stb.) alkalmazásában.
Érdemes dietetikusaink segítségét kérni:
- életmódváltás
- túlsúly: ideális testsúly elérése
- várandósság: ideális testsúly gyarapodás, terhességi cukorbetegség
- speciális sportolói étrend
- étkezési zavarok esetén (anorexia, bulimia) – együttműködésben a betegséget kezelő szakorvossal
Illetve betegségekhez kapcsolódó speciális diéták kialakítása kapcsán:
- Emésztőszervi problémák (pl. gyulladásos bélbetegségek, emésztési panaszok, cöliákia, laktóz intolerancia, irritábilis bél szindróma)
- Anyagcsere betegségek (pl. cukorbetegség, pajzsmirigy alul- vagy túlműködés)
- Kardiovaszkuláris, érrendszeri problémák (pl. magas vérnyomás, magas koleszterin szint)
Dietetikus szakembereink az első konzultáció alkalmával részletes anamnézist vesz fel, majd az egyéni igényeket, laboreredményeket, rizikófaktorokat figyelembe véve, illetve a táplálkozási napló elemzése alapján személyre szabott étrendet állítanak össze és segítenek az étkezési/életmód javaslatok sikeres mindennapi megvalósításában is.
AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS
Ételintolerancia vizsgálatok
Az ételintolerancia gyakori, a népesség negyedében fennálló krónikus betegség, melynek gyakori tünetei a gyomor-bélrendszeri panaszok (pl. puffadás, hányingeresség, hasmenés, hasi görcsök, de akár székrekedés is), de kísérheti általános rossz közérzet, fejfájás, fáradékonyság is. Jelentkezhet az adott élelmiszer fogyasztása után fellépő bőrtünet pl. bőrpirosodás, bőrkiütés, ekcéma-szerű elváltozások formájában is. Szemben a táplálékallergiával, mely az elfogyasztott élelmiszer bevitele után gyorsan, percek alatt kialakuló tünet együttes, az ételintolerancia elhúzódó, krónikus tüneteket okozó betegség.
A panaszok megszüntetéséhez vezető út a kiváltó étel megkeresésével kezdődik. Az ételintolerancia vizsgálatok során a leggyakrabban fogyasztott ételek ellen az immunrendszer által termelt Ig-G antitesteket mutatjuk ki a vérből. Ezek az antitestek okozzák a nemkívánatos tüneteket az immunreakció kialakításával.
Fontos, hogy a vizsgálat előtt ne diétázzon, legalább 1 hónapig változatosan étkezzen, ugyanis az étrendből kihagyott egyes elemek (pl. tej kerülése, glutén kihagyása stb.) tekintetében az adott élelmiszerre jelen lévő szervezeti intoleranciát nem tudja a vizsgálóeljárás kimutatni – mivel ha nem fogyasztjuk ezeket az ételeket az IgG antitestek lassan kiürülnek a szervezetből, így nem jutunk diagnózishoz. Mindemellett ez a kulcsa is a panaszok megszüntetésének: amennyiben sikerül azonosítani a panaszokat okozó ételféleséget, annak eliminálása az étrendből a panaszokat fokozatosan szünteti.