Az angiológia vagy érgyógyászat a vérerek (artériák és vénák) valamint a nyirokerek betegségeivel foglalkozó területe az orvostudománynak.

Árak

Érsebészet

érsebészeti kontroll szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Érsebészet

alap érsebészeti szakorvosi vizsgálat Doppler vizsgálattal

35 000 Ft

Érsebészet

Medical examination in Vascular Surgery (with English medical summary)

45 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Az erek betegségei, lokalizációtól függően, változatos tüneteket okozhatnak. Különösen jellegzetesek és igen gyakoriak az alsó végtagi érbetegségek tünetei.

Bővebben az erek betegségeiről

Az erek betegségei leggyakrabban egyéb belgyógyászati betegségekhez társultan jelennek meg, de önmagukban is okozhatnak tüneteket.

Magas vérnyomás betegség, érelmeszesedés, magas koleszterin- és vérzsírszint, cukorbetegség esetén érdemes angiológiai kivizsgáláson részt venni. Emellett az érbetegségek gyakrabban jelentkeznek dohányos, túlsúlyos, vagy mozgásszegény életmódot folytató páciensek esetén.

Szintén fontos a kivizsgálás, ha családunkban előfordult már trombózis (thrombosis), visszérprobléma, szívinfarktus vagy agyi infarktus (stroke).

Amennyiben az Ön esetében visszeresség, járás közbeni lábfájdalom, izomgörcsök fordulnak elő, lábujjai könnyen kihűlnek, vagy a láb bőre kiszáradásra hajlamos és/vagy elszíneződik, javasolt az érgyógyászati kivizsgálás.

Az artériás érbetegségek korai diagnózisával olyan súlyos szövődmények előzhetőek meg, mint a lábszárfekély vagy a végtagi érelzáródás, de az érszűkület vagy érelzáródás agyi erek esetében akár agyi infarktust is okozhat. A vénás rendszer súlyos panaszokat okozó betegsége a visszértágulat, de emellett akár krónikus vénás elégtelenség, mélyvénás trombózis vagy tüdőembólia is kialakulhat.

A nyirokerek betegségeiben igen súlyos nyirokpangás (limfödéma/lymphoedema alakulhat ki, mely a mindennapi életminőséget nagyban befolyásolja.

Milyen betegségek, tünetek vagy panaszok esetén célszerű felkeresni érsebészeti magánrendelésünket?

  • Visszeresség, visszérbetegség (varicositas) 
    • tünetei: alsó végtag feszülése, dagadása, vizenyő (ödéma képződés), a lábszár fájdalma, nehéz-láb érzése, a bőr elszíneződése, hámlása, fertőzése, éjszakai görcsös fájdalom, visszérgyulladás, kifekélyesedés
  • Mélyvénás trombózis gyanúja:
    • tünetei: a betegség aszimmetrikus végtagi duzzanattal, fájdalommal, néha kivörösödésével jár. Gyakran alakul ki akkor, ha mozgáskorlátozottság áll fenn (pl. tartós fekvés, hosszú repülőút, gipszrögzítés), vagy ha a vér alvadékonyságát fokozó állapot áll fenn (pl. öröklött rendellenesség, daganatos betegség, gyulladásos betegségek, fogamzásgátló szedés, dohányzás), vagy az alsó testfél vénáira fokozott nyomás nehezedik, keringésük zavart szenved (pl. elhízás, terhesség, szívelégtelenség,) Fontos tudni, hogy a mélyvénás trombózis akár életet veszélyeztető tüdőembóliát is okozhat! Így amennyiben az előzőekben felsorolt bármely tünet jelentkezik nagyon fontos gyorsan felkeresni az érsebészeti szakrendelést!

 AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

ÖNRE SZABVA

Egyedi BIOINFORMATIKAI rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába – számos kényelmi szolgáltatással.

Hozza létre egyéni profilját a rendszerünkben és a foglalást követően ne felejtse el kitölteni az állapotfelmérő adatlapot, hogy Szakorvosunk előre felkészülhessen a gördülékeny és hatékony vizsgálatra!RÉSZLETEK

TÜNETE VAN?

Bizonytalan, hogy kihez fordulhatna a panaszával? Segítünk eligazodni!

Tünetegyeztetőnkben könnyedén meghatározhatja, hogy az adott panasz milyen szakághoz tartozik.Válassza ki az aktuális tünetet vagy betegséget és foglaljon időpontot online, egyenesen a megfelelő Szakértőnkhöz – beutaló nélkül!


RÉSZLETEK

COMPLEX-TEAM vélemény

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  


COMPLEX-TEAM VÉLEMÉNY MEGRENDELÉSE

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról