Tünete van?

Egyeztesse digitális asszisztensünkkel, hogy biztosan a megfelelő szakemberhez kerüljön!

Panasz egyeztetés

Önre szabva!

Egyedi bioinformatikai rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába! Engedje, hogy orvosunk előre felkészüljön a személyre szabott vizsgálatára! 

A regisztrációval töltött 5 percét számos kényelmi szolgáltatással háláljuk meg:

– online időpontfoglalás 
– azonnali leletelérés
– ingyenes parkolás

Részletek

Érsebészeti szakorvosi vizsgálat

Érsebész szakorvosaink a részletes kórtörténet és a meglévő tünetek alapján célzottan vizsgálják ki pácienseinket, feltárva mi okozhatja a panaszaikat.

Az angiológia vagy érgyógyászat a vérerek (artériák és vénák) valamint a nyirokerek betegségeivel foglalkozó területe az orvostudománynak.

Az erek betegségei, lokalizációtól függően, változatos tüneteket okozhatnak. Különösen jellegzetesek és igen gyakoriak az alsó végtagi érbetegségek tünetei.

Bővebben az erek betegségeiről🔎

Az erek betegségei leggyakrabban egyéb belgyógyászati betegségekhez társultan jelennek meg, de önmagukban is okozhatnak tüneteket.

Magas vérnyomás betegség, érelmeszesedés, magas koleszterin- és vérzsírszint, cukorbetegség esetén érdemes angiológiai kivizsgáláson részt venni. Emellett az érbetegségek gyakrabban jelentkeznek dohányos, túlsúlyos, vagy mozgásszegény életmódot folytató páciensek esetén.

Szintén fontos a kivizsgálás, ha családunkban előfordult már trombózis (thrombosis), visszérprobléma, szívinfarktus vagy agyi infarktus (stroke).

Amennyiben az Ön esetében visszeresség, járás közbeni lábfájdalom, izomgörcsök fordulnak elő, lábujjai könnyen kihűlnek, vagy a láb bőre kiszáradásra hajlamos és/vagy elszíneződik, javasolt az érgyógyászati kivizsgálás.

Az artériás érbetegségek korai diagnózisával olyan súlyos szövődmények előzhetőek meg, mint a lábszárfekély vagy a végtagi érelzáródás, de az érszűkület vagy érelzáródás agyi erek esetében akár agyi infarktust is okozhat. A vénás rendszer súlyos panaszokat okozó betegsége a visszértágulat, de emellett akár krónikus vénás elégtelenség, mélyvénás trombózis vagy tüdőembólia is kialakulhat.

A nyirokerek betegségeiben igen súlyos nyirokpangás (limfödéma/lymphoedema alakulhat ki, mely a mindennapi életminőséget nagyban befolyásolja.

Milyen panaszok esetén célszerű felkeresni az érsebészeti magánrendelésünket?🔎

Vénák betegségei:

 • Az alsó végtagi felszínes vénáinak tágulatával jár a bőrön átütő, megvastagodott vénák formájában jelentkező visszeresség (varix, varicositas). Amennyiben az elváltozás vénagyulladással is jár, phlebitis alakul ki, mely rizikója a vénás thrombosisnak azaz vérrögképződésnek
  • tünetei: a láb estére megdagad, elfárad (“nehéz láb-érzés”), előfordulhat viszketés, égő érzés. Fokozatosan megjelennek a livid, tág visszerek, melyet a lábduzzanat mellett izomgörcsök, a bőr vöröses-barnás elszíneződése, hámlása kísér. A folyamat előrehaladtával vénás bőrfekélyek is jelentkezhetnek a lábon
 • A mély vénák betegségeinek legfontosabbika a mély vénás thrombosis, mely életet veszélyeztető állapot is lehet, mivel az alsó végtagi vénákban keletkező vérrögből apró darabok leválva még a tüdő erek elzáródását, tüdőembóliát is okozhat.
  • tünetei: a betegség aszimmetrikus végtagi duzzanattal, fájdalommal, néha kivörösödésével jár. Gyakran alakul ki akkor, ha mozgáskorlátozottság áll fenn (pl. tartós fekvés, hosszú repülőút, gipszrögzítés), vagy ha a vér alvadékonyságát fokozó állapot áll fenn (pl. öröklött rendellenesség, daganatos betegség, gyulladásos betegségek, fogamzásgátló szedés, dohányzás), vagy az alsó testfél vénáira fokozott nyomás nehezedik, keringésük zavart szenved (pl. elhízás, terhesség, szívelégtelenség,)
 • Az alsó végtagi verőérbetegségeket az erek meszesedése, elzsírosodása (plakk-képződés) okozhatja. Gyakran társul cukorbetegséghez, dohányosokban gyakoribb az érbetegség.  Verőérszűkület jellegzetes tünetei:
  • járás közbeni, megtett távolsággal összefüggő lábfájdalom, izomgörcs
  • lábujjak hűvössége, láb fázékonysága
  • kiszáradt, elszíneződött bőr
  • rosszul gyógyuló sebek, nem gyógyuló fekélyek kialakulása, bőrelhalás, akár teljes lábujj elhalása
 • A nyirokpangás (lymphoedema) leggyakrabban nyomási tünetek kapcsán alakul ki vagy műtétet követően, nyirokcsomók eltávolítása után. Az érintett végtag duzzanata jellemzi, mely társulhat a pangás miatt kialakul keringési zavarokkal, bőrgyulladással is. 

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

 

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

Az angiológiai betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

Az angiológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (CMC-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Menedzser orvosaink nyújtanak segítséget.

Azonnali Online Időpontfoglalás

📱 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

 

A legrövidebb utat keresi a gyógyuláshoz?

Vegye igénybe exkluzív CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunkat!

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A CMC-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  

CMC-TEAM® vélemény megrendelése