Árak

Ultrahang diagnosztika

nyaki komplex (pajzsmirigy, nyálmirigyek, lágyrészek, nyirokcsomók) ultrahang vizsgálat

40 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Ultrahang diagnosztika

nyaki verőerek (a carotis, az agyat ellátó vertebralis) Duplex/Power/CW/Pulzus Doppler ultrahang vizsgálata az erek falának precíziós diagnosztikájával (artéria analízis)

45 000 Ft

Ultrahang diagnosztika

nyaki verőerek (a carotis, az agyat ellátó vertebralis) Duplex/Power/CW/Pulzus Doppler ultrahang vizsgálata

32 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Nyaki erek komplex, precíziós ultrahang diagnosztikája

A CMC Déli Klinikán®elérhetőek az erek vizsgálatára alkalmazott olyan speciális technológiák (Duplex, Power, CW, Pulzus Doppler, artéria analízis modul), amelyek lehetővé teszik az erek, a véráramlás, illetve az érfalkárosodások és a vérkeringés pontos és fájdalommentes vizsgálatát.

Klinikánkon az erek komplex, precíziós vizsgálatára a Duplex / Power / CW / Pulzus Doppler ultrahang vizsgálatok kombinációját alkalmazzuk.

A különböző típusú Doppler-vizsgálatok más-más információt adnak a vizsgálandó területről. A Duplex (color Doppler) vizsgálat az erekben áramló vér áramlásának megjelenítésére szolgál. Az áramlási sebességet színárnyalatok különböztetik meg. A lassabb áramlásnál sötétebb, míg a gyorsabbnál világosabb a szín. Amennyiben az érben nem egyenletes valami miatt az áramlás, akkor a két szín keveredését tapasztalhatjuk pl. érfalkárosodás esetén.

A Pulzus Doppler vizsgálat az erekben áramló vér sebességének és irányának megjelenítését teszi lehetővé. A Power Doppler alkalmazás pedig az áramló vérmennyiséget jeleníti meg a monitoron színekkel kódolva.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS
A nyaki erek (arteria carotis, arteria vertebralis) ultrahang vizsgálata javasolt

 • szűrővizsgálatként 
 • magas vérnyomás
 • szív és keringési betegségek esetében
 • érelmeszesedés (atherosclerosis) – a Duplex ultrahang vizsgálattal már kicsi érvastagodás, vagy meszesedés is kimutatható, megállapítható a szűkület helye, kiterjedése
 • érszűkület
 • az ér vagy erek kóros tágulata (aneurysma)
 • agyi érkatasztrófák (stroke) megelőzése, időben történő felismerése
 • agyi keringési zavarok kivizsgálása
 • dohányzás
 • túlsúly, elhízás
 • ha a családban érszűkület, szívinfarktus vagy stroke fordult elő

Nyaki erek Duplex/Power/CW/Pulzus Doppler ultrahang vizsgálata

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


Az úgynevezett artéria analízis modul segítségével megvalósítható a verőerek dinamikus funkcionális vizsgálata, amelynek segítségével már korai szakaszban vizsgálható az artériák falának károsodása és az érelmeszesedés kapcsán a plakk-képződés előjelei és dinamikája. A kialakult plakkok a verőerek falának károsításával és az áramlás lassításával, esetenként turbulenssé tételével okoznak szervi károsodást az idő előrehaladásával. Így a vizsgálattal számos súlyos betegség pl. szívinfarktus, veseelégtelenség, agyi infarktus, láb verőereinek elzáródása stb. előjelei korán diagnosztizálásra és megfelelő kezelésre kerülhetnek.

Az artéria analízis technológia segítségévela nyaki verőér falának elemzésével, azaz a rugalmasság, illetve az érfal rétegeinek egymáshoz viszonyított szélességének a mérésével már korán modellezhető az érfalkárosodás, illetve a szív-érrendszeri betegségek rizikója is pontosan felmérhető!

A nyaki erek Duplex/Power/CW/Pulzus Doppler ultrahang vizsgálata, az erek falának precíziós diagnosztikájával (artéria analízis)

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


PAJZSMIRIGY
ULTRAHANG VIZSGÁLAT
NYAKI EREK (CAROTIS, DOPPLER)
ULTRAHANG VIZSGÁLAT
NYAKI LÁGYRÉSZ
ULTRAHANG VIZSGÁLATA

HASI-KISMEDENCEI 
ULTRAHANG VIZSGÁLAT
IZÜLETI
ULTRAHANG VIZSGÁLAT
HERÉK
ULTRAHANG VIZSGÁLATA

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról