Allergológia

Leletkonzultáció, kontroll vizsgálattal

27.000Ft

Allergológia

Alap szakorvosi vizsgálat

33.000Ft

Allergológia

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

40.000Ft

Allergiáról akkor beszélünk, amikor a szervezetünk védekező rendszere (az immunrendszer) túlzott reakcióval válaszol  olyan anyagokra, amelyek normál körülmények között semmilyen reakciót nem váltanak ki. Azaz az allergén az egészséges szervezet számára akár teljesen ártalmatlan anyag is lehet.

Allergológia

Allergológus Szakorvosaink

Dr. Pónyai Györgyi
Dr. Pónyai Györgyi
PhD
Allergológia- Bőrgyógyászat

önre szabva

Egyedi BIOINFORMATIKAI rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába – számos kényelmi szolgáltatással.

Hozza létre egyéni profilját a rendszerünkben és a foglalást követően ne felejtse el kitölteni az állapotfelmérő adatlapot, hogy Szakorvosunk előre felkészülhessen a gördülékeny és hatékony vizsgálatra!

tünete van?

Bizonytalan, hogy kihez fordulhatna a panaszával? Segítünk eligazodni!

Tünetegyeztetőnkben könnyedén meghatározhatja, hogy az adott panasz milyen szakághoz tartozik.
Válassza ki az aktuális tünetet vagy betegséget és foglaljon időpontot online, egyenesen a megfelelő Szakértőnkhöz – beutaló nélkül!

Azon Pácienseink számára, akiknek nincs lehetőségük, vagy nem tudnak otthonról kimozdulni, Magyarországon elsőként online bioinformatikai rendszerrel támogatott allergológus szakorvosi videó konzultációs lehetőségeket biztosítunk. annak érdekében, hogy a különböző vizsgálati eredmények, illetve a továbbiakban javasolt teendők részletes megbeszélésére szakszerű segítséget, javaslatot kapjanak szakorvosainktól a tüneteik csökkentésére vagy a betegségük kivizsgálására.  

 

A CMC Déli Klinika® allergológiai videó konzultációja kiváló megoldás lehet és könnyen, gyorsan, kényelmesen elérhető segítséget biztosít:

 • ha megnyugtató allergológus szakorvosi javaslatra, tanácsra van szüksége
 • ha elbizonytalanodott az allergológiai betegsége vagy allergiás gyógyszereinek az adagolása kapcsán
 • a jelenlegi kezelés mellett kialakuló állapot rosszabbodás, fokozódó allergiás tünetek esetén
 • a kezelés mellett jelentkező mellékhatás(ok) kapcsán a további teendők
  megbeszélésére
 • a korábbi allergológiai betegségének, vagy allergológiai panaszainak a kiújulása esetén
 • allergológus szakértői másodvéleményezésre
 • ha bizonytalan abban, hogy kihez forduljon segítségért

Hogyan vehetem igénybe a CMC Déli Klinika online allergológiai videó konzultációs rendelését?

A videó konzultációhoz e-mailben kapott link segítségével végezze el az alábbi videó szerinti beállítást:

Az allergológiai betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

Az allergológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (COMPLEX-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.

Mik az allergiás szénanátha (rhinitis allergica) jellemző tünetei?

 • tüsszögés
 • orrfolyás, orrviszketés
 • torokkaparás
 • nehézlégzés
 • könnyezés
 • orrdugulás
 • szemgyulladás (kötőhártya duzzanat, kötőhártya gyulladás – conjunctivitis)
 • rossz közérzet, fejfájás, tompult reakciókészség

Melyek az allergiás asztma (asthma bronchiale, légúti asthma) fontosabb tünetei?

 • nehézlégzés
 • köhögés
 • sípoló légzés
 • fulladás érzés

 

A szezonális szénanáthával szemben az egész éven át tartó ún. perenniális rhinitis egész évben tartó allergiás tüneteket okoz, amelyet leggyakrabban a házipor, az állatszőr és az állati toll okoz. A perenniális rhinitis esetében előfordulhat szintén tüsszögés, orrfolyás, rossz közérzet, fejfájás, de ebben az esetben a vezető tünet a kínzó állandó vagy tartós orrdugulás. Allergiás bőrreakciók, bőrtünetek jelentkezhetnek a fentiek mellett, de akár önmagukban is, amennyiben az allergén a bőrrel érintkezik. Ilyen tünet lehet a bőrpír, ekcéma, kiütések, bőrviszketés, csalánkiütés. Az ételallergia gyakorisága manapság sajnos folyamatosan emelkedik, amely egyrészt a betegek számának, másrészt az allergiát okozó ételek számának a növekedéséből tevődik össze.

Allergológia

Az ételallergiák legfontosabb, leggyakoribb tünetei?

 • bőrviszketés, ekcéma, csalánkiütés (urticaria), bőrgyulladás (dermatitis)
 • nehézlégzés, köhögés, rekedtség
 • légszomj, fulladás
 • hasmenés, hányás
 • székrekedés
 • súlycsökkenés, súlymegállás
 • fejfájás, migrén
 • súlyos esetben anafilaxiás sokk is előfordulhat (az ajak, nyelv, szemhéj duzzanatával, erős légszomj, fulladás is kialakulhat)

Fontos kiemelni, hogy súlyos, életet veszélyeztető allergiás reakció is előfordulhat az allergénnel való érintkezést követően, így az allergiás tünetek részletes kivizsgálása mindenképpen szükséges!

Az étel intolerancia nem allergia!

Az étel intoleranciát (laktóz intolerancia, lisztérzékenység stb.) – bár a beteg panaszai hasonlóak lehetnek – fontos elkülöníteni a táplálékallergiától, hiszen ezekben az esetekben nem allergiás reakció áll a tünetek hátterében, hanem az, hogy a beteg szervezete nem tud teljesen feldolgozni bizonyos ételeket, aminek eredményeképpen ez a részben megemésztetlen étel különböző panaszokat okoz (bőrviszketés, ekcéma, csalánkiütés, pattanásos bőr, hasfájás, hasi görcsök, puffadás, hasmenés, köhögés, orr vagy orrmelléküreg gyulladás, asztma, fáradtság, álmatlanság, rossz közérzet, fejfájás, migrén stb).

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  

Kapcsolódó cikkeink, érdekességek:

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
A szaglás az életminőség szempontjából kiemelt fontossággal bír...jelentősége sokszor csak akkor tűnik fel , amikor a szaglászavar már kialakult...
Az allergia okozhat lázat?
Az allergia okozhat lázat?
Ebben a cikkben a láz és az allergiás tünetek lehetséges okait tárgyaljuk. Megvizsgáljuk a rendelkezésre álló kezelési lehetőségeket...
Nem biztos, hogy Koronavírusos? Íme a COVID-19, az influenza, és az allergiás tünetek összefoglalója
Nem biztos, hogy Koronavírusos? Íme a COVID-19, az influenza, és az allergiás tünetek összefoglalója
Nem biztos, hogy Koronavírusos? Íme a COVID-19, az influenza, és az allergiás tünetek összefoglalója...
elso.addEventListener("click", function(){ history.pushState(null, null, '#allergologiai-szakorvosi-vizsgalat'); }); masodik.addEventListener("click", function(){ history.pushState(null, null, '#allergologus-szakorvosaink'); }); harmadik.addEventListener("click", function(){ history.pushState(null, null, '#precizios-kivizsgalas-es-kezelesi-terv'); }); negyedik.addEventListener("click", function(){ history.pushState(null, null, '#diagnosztikus-vizsgalatok'); }); otodik.addEventListener("click", function(){ history.pushState(null, null, '#cikkek-erdekessegek-a-temaban'); }); hatodik.addEventListener("click", function(){ history.pushState(null, null, '#allergiakrol-bovebben'); });
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...

54 szakambulancia, magas szakmai színvonalú precíziós kivizsgálás, komplex gyógyítás beutaló és várólista nélkül!

Cookie szabályzat

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa. Az oldal böngészésével elfogadja a sütik használatát.