A bélfal bizonyos szakaszainak a károsodása áll a betegség hátterében, így egyes ételek nem bomlanak le teljes mértékben és a károsodott bélfalon keresztül a keringésbe kerülnek. Ezen keringésbe került idegen anyagok/fehérjék ellen az immunrendszer ellenanyagot termel (IgG ellenanyag).

Árak

Tejcukor érzékenység (laktóz intolerancia) vizsgálat

18 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Hidrogén kilégzési vizsgálat (laktulóz)

18 000 Ft

Gyümölcscukor érzékenység (fruktóz intolerancia) vizsgálat

18 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Milyen panaszok esetén célszerű felkeresni az ételintolerancia magánrendelésünket?

A bélfal bizonyos szakaszainak a károsodása áll a betegség hátterében, így egyes ételek nem bomlanak le teljes mértékben és a károsodott bélfalon keresztül a keringésbe kerülnek. Ezen keringésbe került idegen anyagok/fehérjék ellen az immunrendszer ellenanyagot termel (IgG ellenanyag).

Az így kialakuló immunkomplexek, bonyolult mechanizmusokkal idézhetik elő az ételintoleranciát.

Mindezek miatt az ételintolerancia – ellentétben az étel allergiával – nem az immunrendszer gyors válasza az élelmiszerre. Ugyanakkor a tünetek nagyon hasonlóak lehetnek, sokszor nehéz különbséget tenni közöttük.

A leggyakoribb ételintolerancia a tejcukor (laktóz)-intolerancia. Laktóz található a tejben és számos mindennapi táplálékunkban, melynek gyakori tünetei lehetnek a rendszertelenül jelentkező gyomor-bélrendszeri panaszok (pl. puffadás, hányinger, hasmenés, gyomor és hasi görcsök, székrekedés) amelyeket általános rossz közérzet, fejfájás, fáradékonyság is kísérhet. Előfordulhatnak az adott élelmiszer fogyasztása után különböző bőrtünetek pl. bőrpirosodás, bőrkiütés, ekcéma-szerű is.

Fontos tudni, hogy gyakran táplálék intolerancia áll a hátterében az olyan általános, életminőséget rontó panaszoknak is (fejfájás, fáradékonyság, rossz közérzet, álmatlanság, depresszió) amelynek hátterében még részletes kivizsgálással sem sikerül ismert betegséget azonosítani.

Szemben a táplálék allergiával, mely az elfogyasztott élelmiszer bevitele után gyorsan, percek alatt kialakuló tünet együttes, az ételintolerancia elhúzódó, krónikus tüneteket okozó betegség.

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


Tekintse meg videóinkat a témában!A gluténérzékenység egy autoimmun betegség, melynek során a szervezet immunrendszere reagál a glutén nevű fehérjére, ami megtalálható a búzában, árpában és rozsban. Ennek következtében a glutént fogyasztók emésztési problémákat tapasztalhatnak, mint például hasmenés vagy székrekedés, valamint egyéb tüneteket, mint a fáradtság, fejfájás vagy bőrproblémák. Az egyetlen hatásos kezelés a gluténmentes étrend, ami segít enyhíteni a tüneteket és megelőzni az immunreakciókat.

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

Az étel intoleranciák és étel allergiák kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

gasztroenterológiai vagy allergológiai, immunológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (CMC-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Menedzser orvosaink nyújtanak segítséget.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról