A hematológia a vérképző- és nyirokrendszer betegségeivel foglalkozó területe az orvostudománynak. Vizsgálja és kezeli a különböző vérszegénység eredetét, a véralvadás zavarait (vérzékenység illetve fokozott véralvadás) és a vérképző- és nyirokrendszer jó és rosszindulatú elváltozásait (pl. myelodiszpláziás szindrómák, leukémiák, limfómák).

Árak

Hematológia

Kontroll hematológiai szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Hematológia

Alap hematológiai szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft

Hematológia

Medical examination in Haematology (with English medical summary)

45 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Mivel foglalkozik a hematológia?

A hematológia a vérképző- és nyirokrendszer betegségeinek a diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik. A hematológus szakorvosok kivizsgálják és kezelik a különböző eredetű vérszegénységeket, a véralvadás zavarait (vérzékenység illetve fokozott véralvadás) és a vérképző- és nyirokrendszer jó és rosszindulatú elváltozásait (pl. myelodiszpláziás szindrómák, leukémiák, limfómák). AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Milyen tünetek esetén célszerű felkeresni a Déli Klinika hematológiai magánrendelését?  

 • Fokozott fáradtság, fáradékonyság, sápadtság, gyengeség, kimerültség: A vérszegénység vagy más a vérképző rendszerrel kapcsolatos betegségek gyakran fáradtságot és általános kimerültséget okoznak.
 • Gyakori és hosszan tartó vérzések, vérzékenység: Például a könnyen kialakuló orrvérzés, a hosszabb ideig tartó menstruáció, vagy az időnkénti véraláfutások.
 • Gyakori fertőzések: Az immunrendszerrel kapcsolatos problémák, mint például a leukémia vagy a limfóma, gyakori fertőzéseket okozhatnak.
 • Nyirokcsomó-duzzanatok, nyirokcsomó megnagyobbodás – nyakon, vállgödörben, hónaljban, lágyékhajlatban: amely lehet fertőzés, vagy vérképzőszervi probléma jele.
 • Lázas állapotok ismeretlen eredetű lázzal, visszatérő láz, éjszakai izzadás
 • Bőrproblémák: véraláfutások, vagy más bőrelváltozások jelezhetik a vérzavarokat.
 • Szokatlan sápadtság vagy sárgaság: Ezek a tünetek vérszegénységre vagy hematológiai problémákra utalhatnak.
 • Fokozott véralvadékonyság, trombózisok
 • Lépnagyobbodás
 • Májmegnagyobbodás
 • Fogyás

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Milyen betegségek gyors és korszerű kivizsgálásában vagy kezelésében kaphat szakszerű segítséget a Déli Klinika hematológiai ambulanciáján?

 • Vérszegénység (anémia): Amikor a vörösvérsejtek száma vagy funkciója csökken, ami oxigénhiányhoz vezethet.
 • Vérzészavarok: Ide tartoznak például a vérlemezkehiány (trombocitopénia) vagy a véralvadási zavarok (thrombophilia)
 • Leukémia: Ez a vérképzőrendszer rosszindulatú megbetegedése, amely során a csontvelőben kórosan sok fehérvérsejt keletkezik.
 • Lymphoma: A limfóma a nyirokrendszer rosszindulatú daganata, mely a nyirokcsomókban és más nyirokszövetekben alakul ki.
 • Myeloma multiplex: Ez egy ritka ráktípus, amely a plazmasejtekben alakul ki a csontvelőben.
 • Mieloproliferatív betegségek: Ilyenek a policitémia vera, az esszenciális trombocitémia és a krónikus mieloid leukémia (CML), amelyekben a csontvelőben túlzottan sok vérképzősejt termelődik.
 • Agranulocytosis és neutropenia: Ezek a fehérvérsejtek számának csökkenését okozzák, amelyek fontosak az immunrendszer megfelelő működéséhez.
 • Hemofiliaszerű betegségek: Olyan ritka betegségek, amelyekben a véralvadási faktorok hiányoznak vagy nem megfelelően működnek.
 • Csontvelői elégtelenség, aplasticus anaemia, myelodisplasia, myelodiszpláziás szindrómák

AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

hematológiai betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

hematológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (COMPLEX-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

COMPLEX-TEAM vélemény

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  


COMPLEX-TEAM VÉLEMÉNY MEGRENDELÉSE

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról