Árak

Immunológia

immunológiai kontroll szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Immunológia

alap immunológiai szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft

Immunológia

Medical examination in Immunology (with English medical summary)

45 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Mivel foglalkozik az immunológia? 

Az immunrendszerünk szervezetünk védekező rendszere, fő feladata a a különböző kórokozók, például baktériumok, vírusok, gombák és paraziták elleni védelem. Az immunológia a védekező rendszer/immunrendszer működésével kapcsolatos betegségekkel foglalkozik, a védekezőrendszer rendellenességeit (gyakori fertőzések, szisztémás autoimmun betegségek), vagy hibás működését kezeli, vizsgálja.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Milyen tünetek vagy betegségek esetén célszerű felkeresni a Déli Klinika immunológiai magánrendelését? 

  • Ismétlődő vagy tartós fertőzések: Ha valaki gyakran szenved megfázástól, torokfájástól, húgyúti fertőzéstől vagy más fertőzésektől, amelyek nem múlnak el, vagy gyorsan visszatérnek, akkor immunológiai vizsgálatra lehet szükség.
  • Autoimmun betegség gyanúja: Bizonyos tünetek, mint például ízületi fájdalom, kimerültség, bőrkiütés, láz, emésztési problémák vagy súlyos fáradtság, utalhatnak autoimmun betegségekre, mint például rheumatoid arthritis, lupus vagy Crohn-betegség. Autoimmun betegség esetén az immunrendszer tévesen támadja meg a szervezet saját sejtjeit és szöveteit. Az autoimmun betegségek legtöbbször szisztémás elváltozások, rendkívül változatos tünetekkel és panaszokkal. Leggyakrabban ízületi gyulladás (arthritis), ízületi duzzanat és nyomásérzékenység, izomfájdalmak, izomgyengeség jelezhetik a betegségek fennállását. Igen gyakoriak a jellegzetes képet mutató bőrtünetek (pl. pillangó erythema, fényérzékenység), ismeretlen eredetű láz, szem-szájszárazság léphetnek fel. Ismétlődő mellhártya-, szívburokgyulladás, jellegzetes érgyulladások is kialakulhatnak autoimmun eredettel. Ritkábban, de idegrendszerei tüneteket is okozhatnak az immunológiai betegségek, akár pszichiártiai, akár neurológiai kórképek megjelenését utánozva. A leggyakoribb autoimmun betegségek például a szisztémás lupus erythematosus (SLE), a scleroderma, a Sjögren-szindróma, a reumathoid arthritis, a kevert kötőszöveti betegség. Az egy szervre lokalizálódó (bár gyakran egyéb autoimmun betegséggel társuló) elváltozások közül a Hashimoto-thyreoiditis (pajzsmirigy autoimmun betegsége) emelendő ki. Jellegzetes bőrelváltozásokat okoz a psoriasis.
  • Immunhiányos állapotok: Immunhiányos állapotok esetén az immunrendszer nem megfelelően működik vagy gyengült, ami növelheti a fertőzések kockázatát és súlyosságát. Lehet veleszületett immunhiány betegség, szerzett immunhiány (például HIV/AIDS), vagy az immunrendszer működését károsító gyógyszerek vagy kezelések hatásai is okozhatnak immunhiányos állapotokat.
  • Immunrendszerrel kapcsolatos daganatok és limfómák: Az immunológus foglalkozhat olyan betegségekkel, mint a limfóma, leukémia vagy más immunrendszerrel összefüggő daganatok, és segíthet a diagnózisban és a kezelésben.
  • Immunmodulációs kezelések: Az immunológus szakorvos segíthet az immunmodulációs terápiákban, amelyek célja az immunrendszer szabályozása és befolyásolása, például az autoimmun betegségek vagy az immunszuppresszió esetén.
  • Immunszuppresszió: Ha valaki immunszuppresszív kezelést kap, például szervátültetés után, vagy ha súlyos immunhiányos állapotban szenved, az immunológus felügyelete alatt állhat, hogy az immunrendszer megfelelően működjön és a legjobb védelmet nyújtsa a fertőzések ellen.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

ÖNRE SZABVA

Egyedi BIOINFORMATIKAI rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába – számos kényelmi szolgáltatással.

Hozza létre egyéni profilját a rendszerünkben és a foglalást követően ne felejtse el kitölteni az állapotfelmérő adatlapot, hogy Szakorvosunk előre felkészülhessen a gördülékeny és hatékony vizsgálatra!RÉSZLETEK

TÜNETE VAN?

Bizonytalan, hogy kihez fordulhatna a panaszával? Segítünk eligazodni!

Tünetegyeztetőnkben könnyedén meghatározhatja, hogy az adott panasz milyen szakághoz tartozik.Válassza ki az aktuális tünetet vagy betegséget és foglaljon időpontot online, egyenesen a megfelelő Szakértőnkhöz – beutaló nélkül!


RÉSZLETEK

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

Az immunológiai betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

Az immunológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (COMPLEX-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

COMPLEX-TEAM vélemény

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  


COMPLEX-TEAM VÉLEMÉNY MEGRENDELÉSE

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról