Az ortopédia az izom-csontrendszeri betegségek és sérülések diagnosztizálásával, kezelésével és rehabilitációjával foglalkozik.

Árak

Ortopédia

ortopédia kontroll szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Ortopédia

alap ortopédia szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft
Mivel foglalkozik az ortopédia?  

Az ortopédia az izom-csontrendszeri betegségek és sérülések diagnosztizálásával, kezelésével és rehabilitációjával foglalkozik.

A mozgásszervrendszer megbetegedések jelentős része úgynevezett degeneratív okok, azaz ízületi kopás miatt alakulnak ki, másik jelentős a csoportjuk a baleseti eredetű betegségek (pl. izomhúzódások, szalagsérülések, törések stb.), valamint a mozgásszervrendszer elemeinek jó és rosszindulatú daganatos betegségeinek kivizsgálása és kezelése tartozik ide.

Tájékoztatjuk tisztelt Pácienseinket, hogy klinikánk nagy értékű gyógyászati segédeszközre (művégtag, járógép stb) vonatkozó szakorvosi javaslatot nem tud kiállítani.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Milyen tünetek esetén célszerű felkeresni a Déli Klinika ortopédiai magánrendelését?  

 • Csont, izületi, izom vagy végtag fájdalom
 • Mozgáskorlátozottság
 • Sérülések
 • Krónikus izületi gyulladás, izületi fájdalom, ízületi és gerinc problémák
 • Gerinc és derékfájdalmak
 • Tartási rendellenességek
 • Lágyrész problémák: ha inak, izmok vagy egyéb lágyrészekkel kapcsolatos problémák jelentkeznek, például tendinitis vagy izomszakadás

A fájdalmak hátterében állhatnak baleseti és sportsérülések és degeneratív elváltozások (izületi „kopás”) okozta eltérések.

Baleseti és sportsérülések:

 • csonttörések (pl. ujjtörés, végtagsérülések, kulcscsonttörés)
 • porcsérülések, porcleválás (térdsérülések, meniscus sérülés)
 • ínsérülések (pl. Achilles-ín ruptura) és szalagsérülések (térd keresztszalag szakadás)
 • teniszkönyök, golfkönyök
 • izomsérülés pl. rotátor köpeny szindróma

Leggyakoribb degeneratív okokra visszavezethető és civilizációs ártalmak miatt kialakult mozgásszervi megbetegedések:

 • gerincbetegségek, gerincferdülés, gerincsérv, porckorongsérv, discus hernia
 • porckopás
 • izületi kopás, arthrosis
 • bokasüllyedés (pes valgus) és lúdtalp (pes planus)
 • kalapácsujj (hallux valgus)
 • inhüvelygyulladás
 • carpalis alagút szindróma


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Milyen betegségek gyors és korszerű kivizsgálásában vagy kezelésében kaphat szakszerű segítséget a Déli Klinika ortopédiai szakrendelésén?  

 • Ízületi betegségek: Ezek magukba foglalhatják az ízületi kopást (artrózist), ízületi gyulladást (artritisz), ízületi ficamokat vagy egyéb ízületi rendellenességeket.
 • Gerinc betegségek: Gerincferdülés (skoliozis), a csigolyák elmozdulása, a porckorongsérv, valamint más gerincproblémák.
 • Sport- és mozgásszervi sérülések
 • Porckorongsérv: Amennyiben a gerinc egy részének porckorongja meggyengül vagy kidülled, ez fájdalmat, zsibbadást vagy gyengeséget okozhat.
 • Lágyrész sérülések: Ezek a sérülések az izmokat, inakat, ínszalagokat és más lágyrészeket érinthetik, például az ínhüvelygyulladás, izomhúzódás vagy a szalagszakadás.
 • Genetikai vagy fejlődési rendellenességek: veleszületett csípőficam, lábdeformitások (pl. lúdtalp), vagy más fejlődési rendellenességek.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Sajátvér terápia (PRP kezelés)

A porckopások (arthrosis), ízületi fájdalmak, krónikus ízületi illetve íngyulladások (pl. teniszkönyök, golf-könyök, Achilles-ín gyulladás, sarkantyú, ugrótérd), sport és izomsérülések, befagyott váll, alagút szindróma esetében a CMC Déli Klinika szakemberei nagyon eredményesen alkalmazzák az úgynevezett PRP kezelést, amely a szervezet saját regenerációs és gyógyító folyamatainak a serkentésével éri el a hatásait.RÉSZLETEK

Izületek hyaluronsavas kezelése

A viszkoszupplementációs injekció az izületbe kerül beadásra, ahol fájdalomcsillapító, illetve mozgásjavító hatást fejt ki, ezáltal is javítva a porckopással járó kellemetlen tüneteket. A kezelésnek nagy előnye, hogy ismételhető és így esélyünk van arra, hogy eltoljuk a protézis beültetésének az idejét. Egyes esetekben ez azt is jelentheti, hogy protézisre egyáltalán nem lesz szükség.
RÉSZLETEK

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

Az ortopédiai betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

Az ortopédiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat.

A több szakterület specialistája (COMPLEX-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

COMPLEX-TEAM vélemény

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  


COMPLEX-TEAM VÉLEMÉNY MEGRENDELÉSE

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról