Tünete van?

Bizonytalan, hogy kihez fordulhatna panaszával?
Segítünk megtalálni a megfelelő szakrendelésünket!

Tünetkereső

Bioinformatikai gondoskodás ÖNRE szabva:

– Tünet- és orvoskereső
– Azonnali időpontfoglalás
– Online leletkezelés

Engedje, hogy orvosunk előre felkészüljön a vizsgálatra. Foglalást követően ne felejtse el kitölteni az állapotfelmérő adatlapot az online profiljában!

Teljeskörű hasi-kismedencei ultrahang diagnosztika és mintavétel

Új technológiai vívmány a CMC Déli Klinikán®, amely pontosabbá teszi többek között a hasi és kismedencei szervek diagnosztikáját – a jelenlegi legkorszerűbb, fájdalmatlan és ionizáló vagy röntgensugárzástól mentes, speciális úgynevezett ShearWaveTMelasztográfiás vizsgálati módszer alkalmazásával (elastoscan vagy új generációs fibroscan vizsgálatok):

Az elasztográfia a hagyományos ultrahang vizsgálatoknál – amelyek csak a szövetek ultrahang visszaverődését ábrázolják – sokkal pontosabb, információ gazdagabb képeket bocsát rendelkezésünkre. ShearWaveTM elasztográfia egy olyan technológiai vívmány, amely a valós szöveti rugalmasság minőségét és mennyiségét térképezi fel majd egy hozzáadott színkódolt skála segítségével a minőségi (kvalitatív) mutatókat nagyon pontosan mérhető mennyiségi (azaz kvantitatív) számításokkal rögzíti, amely lehetővé teszi nemcsak a rendkívül pontos diagnosztikát, hanem a diagnosztizált elváltozás méretének, jellegének, azaz például a kezelés hatásainak a precíz követését is.

Ultrahang szakrendelésünket beutaló és várólisták nélkül látogathatják kedves Pácienseink.

Időpontfoglalás ultrahang vizsgálatra:

📱 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

 

Standard, hagyományos hasi-kismedencei ultrahang vizsgálat:
25 000 Ft
Azonnali Online Időpontfoglalás

Elasztográfiás, precíziós hasi-kismedencei ultrahang vizsgálat:
28 000 Ft
Azonnali Online Időpontfoglalás

ShearWaveTM technológián alapuló, precíziós máj diagnosztika:
24 000 Ft
(elastoscan vagy új generációs fibroscan vizsgálatok)
Azonnali Online Időpontfoglalás

 

 

A CMC Déli Klinikán®alkalmazott ShearWaveTM elasztográfiával pontosan meghatározható(ak) azon legkisebb daganatos elváltozás(ok) helye is, amely(ek) a hagyományos eljárásokkal többnyire nem ismerhetőek fel, azaz az eljárás lehetőséget biztosít:

...tovább olvasom🔎

 • a legkisebb szöveti elváltozások korai felismerésére és így – többek között – a daganatos betegségek pontos és korai diagnosztizálására
 • a korai diagnózis – és így a hatékonyabb kezelés – elősegítése mellett optimális megoldást biztosítanak az elváltozásból történő célzott citológiai vagy biopsziás mintavételre
 • igen nagy szerepe van mind a vírusos májgyulladások, mind az ún. zsírmáj diagnosztikájában, valamint az alkoholos májkárosodás előrehaladásának felmérésében
 • ez a technológia korán kimutatja a májrákra gyanús elváltozásokat, így segítve a májrák korai diagnózisát, valamint az alkalmazásával csökkenthető a hagyományos májból történő mintavételek (máj biopsziák) szükségessége
 • az emlő, pajzsmirigy, prosztata vizsgálatok, lágyrész daganatok során is hasznos hozzáadott értékkel bír a különböző elváltozások karakterizálásában
 • valamint alkalmas a mozgásszerv rendszer vizsgálatára is, mind a korai diagnózis felállítására, mind a terápiás hatás monitorozására pl. Achilles-ín betegségei, a talp ill. sarokfájdalom (plantar fasciitis) esetén

Mikor javasolt elvégezni a hasi vagy hasi-kismedencei ultrahang vizsgálatot?

 • hasi fájdalom
 • hasi diszkomfort érzés
 • emésztési zavarok, puffadás
 • étvágytalanság
 • májbetegségek (májgyulladás, hepatitis, zsírmáj, steatosis hepatis, máj fibrózis, máj cirrhosis, alkoholos májkárosodás, máj hemangioma, máj adenoma, máj adenocarcinoma, májrák stb) gyanúja
 • diagnosztizált májelváltozások nyomon követése, a kezelés hatásosságának a lemérése
 • az epehólyag illetve az epeutak elváltozásai (epekő, cholelithiasis, epehólyag gyulladás, cholecystitis, epeúti daganatok, cholangiocarcinoma stb)
 • hasnyálmirigy betegségek (hasnyálmirigy gyulladás, pancreatitis, hasnyálmirigyrák, pancreas adenocarcinoma stb)
 • a vesék illetve a mellékvesék vizsgálata (vesegyulladás, nephritis, veserák stb)
 • a húgyhólyag eltérései (húgyhólyaggyulladás, cystitis, húgyhólyagrák stb)
 • nők esetében a méh illetve a petefészek elváltozásai, betegségei
 • férfiaknál a prosztata jóindulatú elváltozásai, illetve a prosztata betegségei (prosztata megnagyobbodás, prosztata gyulladás, prostatitis, prosztatarák stb)

Mivel a hasi-kismedencei ultrahang vizsgálat:

 • fájdalommentes
 • kortól függetlenül bármikor megismételhető
 • nem jár sugárterheléssel
 • biztonságos
 • gyors és megbízható diagnózist biztosít, így ideális szűrővizsgálatként is a hasi-kismedencei szervek elváltozásainak, betegségeinek korai felismerésére.

Fontos, hogy a vizsgálat elvégzéséhez 4-6 óra éhezés szükséges! Kérjük, hogy telt hólyaggal érkezzen a vizsgálatra, a vizsgálat előtt szénsavmentes ásványvíz fogyasztása javasolt.  

Azonnali Online Időpontfoglalás

Precíziós ultrahang vezérelt mintavételek

A hasi (máj, hasnyálmirigy) illetve kismedencei szervekből (hüvely, lágyéki nyirokcsomók, prosztata, végbél) és/vagy nyirokcsomó elváltozásokból precíziós ultrahang vezérelt mintavételek

Rosszindulatú elváltozás gyanúja esetén a CMC Déli Klinikán® Magyarországon– magán finanszírozásban – elsőként vehetőek igénybe  olyan precíziós citológiai vagy finomtű illetve vékonytű biopsziás mintavételi eljárások, amelyekkel több új, speciális technológia alkalmazásval a legpontosabb célzás és így a legeredményesebb mintavétel érhető el: A VirtualTrackTM, ClearTrackTM modul és NeedleMateTM  technológiák a mintavételi tű útjának a precíz követése, valamint a mintavétel szimulációja, illetve a tűbe épített speciális szenzor  révén  biztostják:

 • a jelentősen pontosabb célzást az aspirációs citológiai (FNAB) vagy biopsziás (core biopszia) mintavételeknél
 • illetve a pontosan a cél elváltozás vagy annak leggyanúsabb részéből történő mintavételt
 • ezzel lényegesen könnyítve és javítva a mintavétel kivitelezését és sikerességét, valamint csökkentve a nem megfelelő minták miatt szükségszerű újabb mintavétel(ek) számát!

Az S-FusionTMtechnológia

 • a tűbiopsziás mintavételek még pontosabb célzásához lehetővé teszi az ultrahang kép fúzióját a korábban végzett CT/MR vizsgálatok képanyagával, így vezetve az orvost a CT vagy MR vizsgálat során felfedezett/ mintavételre kijelölt eltérés pontos megkeresésében, és precíziós célzásában
  • máj, hasnyálmirigy precíziós aspirációs cytologia, FNAB
  • lágyéki nyirokcsomó precíziós aspirációs cytologia, FNAB
  • máj, hasnyálmirigy precíziós biopszia, máj, hasnyálmirigy core biopszia
  • prosztata precíziós biopszia, prosztata biopszia

Azonnali Online Időpontfoglalás

Kapcsolódó cikkeink, érdekességek

Magyarország Döntős: Májbetegségben
...tovább olvasom
🔎

Magyarországon a krónikus májbetegségek relatív kockázata a férfiaknál 7,4-, a nőknél 6,2-szerese az Európai Unió átlagának az Egészségügyi Világszervezet jelentése szerint.

Ráadásul a ’nem-alkoholos’ zsírmáj betegség illetve az ezzel kapcsolatos anyagcserezavar napjaink járványa, amely felmérések adatai alapján a lakosság 30–50%-át (!) érinti és az előfordulási gyakorisága folyamatosan nő. Szakértők szerint a következő 10 évben ez a betegség  lesz a leggyakoribb indikációja a májtrasznplantációnak a nyugati országokban.

Nem-alkoholos zsírmáj betegségről (“zsírmáj”-ról) akkor beszélünk, ha a zsírszövet felszaporodik a májállományban, amely nagyon gyakran nem okoz semmilyen panaszt és a beteg sokáig tünetmentes lehet, így sokszor csak „rutin” szűrővizsgálat során derül fény a betegségre.

A zsírmáj betegség az esetek egy részében májzsugorhoz (cirrhosis), hegesedéshez és következményes müködési zavarokhoz vezethet. Ráadásul egyre több a bizonyíték arra is, hogy a jelentősen növel a szív-érrendszeri és vesebetegségek kockázatát.

Jelenleg a zsírmáj kezelésére nem áll rendelkezésre specifikus gyógyszeres kezelés, azonban fontos tudni, hogy a megfelelő életmód, diéta  csökkentheti a kialakulás kockázatát, illetve korai fázisban vissza is fordíthatja a májszövet károsodását.

Természetesen a májunk esetén is igaz, hogy egy kialakuló probléma korai felismerése megsokszorozza a gyógyulás esélyét, és lényegesen megrövidíti a kezelés és lábadozás idejét, ezért kiemelten fontos a korai diagnózis, illetve a megelőzés!

CMC Déli Klinikán magánfinanszírozásban elsőként érhető el a S-Shearwave technológián alapuló úgynevezett elasztográfiás ultrahang vizsgálat, mellyel egyrészt lényegesen információgazdagabb képet kapunk, másrészt pontosan meghatározhatók azok a legkisebb elváltozások is, amelyek a hagyományos eljárásokkal többnyire nem ismerhetők fel.

Ez az új eljárás tehát eddig soha nem látott mértékben segíti a pontos és a korai diagnózis felállítását és így az eredményesebb kezelést és gyógyulást!

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!