A proktológia a végbél és a végbélnyílás betegségeivel foglalkozik. Ezek közé tartozik az aranyér, a végbél repedései, a végbél gyulladásos betegségei, végbél tályog, a végbél prolapszusa, valamint a végbélrák és más daganatok (pl. végbél polyp).

Árak

Proktológia

proktológiai kontroll szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Proktológia

alap proktológiai szakorvosi vizsgálat (rectalis digitális vizsgálat, anoscopia)

43 000 Ft

Proktológia

Medical examination in Proctology (with English medical summary)

45 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalásMilyen tünetek esetén célszerű felkeresni a Déli Klinika proktológiai magánrendelését?   

 • Véres széklet - amely lehet aranyér, végbélnyálkahártya-gyulladás vagy más végbél betegség jele
 • Fájdalom vagy kellemetlen érzés a végbél környékén - amely lehet aranyér, végbélrepedés vagy más gyulladásos végbél betegség tünete
 • Változások a székletürítési szokásokban - tartós, vagy váltakozó hasmenés vagy székrekedés
 • Viszketés vagy égő érzés, irritáció a végbél környékén
 • Végbélnyálkahártya-kiboltosulás, előreesés, nyákos váladékozás
 • Végbél fájdalom vagy duzzanat

A Déli Klinika aranyér és proktológiai magánrendelésén a sebész, proktológus vagy gasztroenterológus szakorvosok a legteljesebb diszkrécióval, intim exkluzív körülmények között tapintatosan és kimagasló szakértelemmel végzik a végbél panaszok, végbél betegségek korszerű kivizsgálását és kezelését.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Milyen betegségek gyors és korszerű kivizsgálásában vagy kezelésében kaphat szakszerű segítséget a Déli Klinika proktológiai szakrendelésén?  

 • Aranyér (hemorrhoid) - a végbélben lévő vénák kitágulnak vagy duzzanatot okoznak, ami fájdalmat, vérzést vagy kellemetlen érzést okozhat
 • Végbélrepedés (anális fissura): egy repedés vagy seb a végbél nyálkahártyáján, amely fájdalmat és vérzést okozhat a székletürítés során
 • Végbélgyulladás (proctitis): gyulladásos állapot, amely a végbél belső felszínét érinti, és tünetei közé tartozhatnak a véres széklet, a fájdalom
 • Végbél előreesés, végbél prolapszus (rectalis prolapsus): a végbél vagy annak belső részei kitüremkednek vagy kiállnak a végbélnyíláson kívülre
 • Végbél polyp
 • Végbélrák (rectum tumor, rectum carcinoma) - a végbél rosszindulatú daganata, fontos, hogy korai szakaszában felismerjék és kezeljék!

Az aranyér illetve az egyéb végbél betegségek (végbélrepedés – fissura ani, végbél sipoly – fistula ani, végbéltályog, condyloma stb.) kivizsgálása kapcsán fontos, hogy a sebész, proktológus szakorvost őszintén részletesen és pontosan tájékoztassuk a panaszainkról, a székelési szokásainkról, problémáinkról, a korábbi betegségeinkről, vizsgálati eredményeinkről. A súlyosabb problémák kizárása érdekében azt is fontos tisztázni, hogy előfordult-e már a családunkban rosszindulatú daganatos megbetegedés.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Hogyan zajlik a komplex proktológiai vizsgálat?

A végbélvizsgálat során a sebész, proktológus szakorvos megnézi, megvizsgálja, megtapogatja a fájdalmas területet a végbél külső részén. Mivel aranyér a végbélzáró izom belső felén is elhelyezkedhet, így a végbélbe nyúlva is megvizsgálja az aranyér kiterjedését, illetve azt, hogy az a záróizom mögé visszahelyezhető-e az aranyér. A végbél alsó 4-5 cm-es szakaszának a vizsgálatához a proktológus szakorvos egy tölcsérhez hasonló fém vagy műanyag eszközt, anoszkópot használ (anoszkópia, anoszkópiás vizsgálat). Az anoszkópos vizsgálat fájdalommal nem jár, mindössze néhány percig tart és a pontos diagnózishoz mindenképpen szükséges elvégezni, mással nem helyettesíthető. Azonban ha már régóta halogatjuk a proktológiai szakrendelés felkeresését és az aranyerünk közben begyullad akkor a vizsgálat akár fájdalmas is lehet, így célszerű minél előbb, még kezdeti stádiumban szakorvoshoz fordulni a minél előbbi gyógyulásunk és a későbbi szövődmények illetve a nagyobb fájdalommal és több kellemetlenséggel járó szövődmények megelőzése miatt!

Amennyiben a bél magasabban fekvő szakaszainak áttekintését is szükségesnek tartja a proktológus akkor végbéltükrözést (rektoszkópiás vizsgálatot) is végez, amelynek a célja az aranyérhez hasonló tüneteket okozó betegségek (végbélrák, végbél repedés, végbél sipoly) kizárása. Ezek közül a legveszélyesebb a végbélrák, így ennek a kivizsgálása, kizárása kötelező aranyeres panaszok esetén. A rektoszkópia során a proktológus szakorvos egy cső alakú száloptikás eszközt vezet a páciens végbelébe, amelynek a végén videokamera található. A végbéltükrözés során a proktológus a végbél teljes alsó szakaszát áttekinti 14-20 cm magasságig és amennyiben úgy ítéli meg, hogy szövettani mintavételre is szükség van a pontos diagnózishoz, akkor azt is elvégzi. A rektoszkópiás vizsgálatot követő székelés során előfordulhat enyhe vérzés, különösen vérző aranyér vagy végbélrepedés esetén, ami normálisnak tekinthető. Amennyiben azonban a vérzés súlyosbodik, vagy hosszabb ideig fennáll, fontos a proktológus szakorvos tájékoztatása.

Fontos tudni, hogy a proktológiai vizsgálat nem igényel semmilyen speciális előkészületet, így a vizsgálat előtt nem szükséges diéta, hashajtás vagy beöntés. Ezekre kizárólag akkor lehet szükség, ha az orvos egyértelműen kéri.

Gyakran előfordul, hogy az aranyér betegségre jellemző panaszokat (vérzés, véres széklet, végbél fájdalom, végbélviszketés, székrekedés stb) más végbélbetegség (pl. végbél sipoly, végbél repedés vagy végbélrák stb) okozza. Amennyiben a panaszok hátterében nem aranyér betegség áll, akkor a megfelelő kivizsgálás és pontos diagnózis nélkül az aranyérre alkalmazott kezelések (különböző kenőcsök, kúpok, ülőfürdő stb) nem szünteti meg a panaszokat, sőt sok esetben paradox módon még fokozza is a kialakult tüneteket.

Mindezek miatt végbél panaszok esetén fontos minél előbb proktológus szakorvoshoz fordulni a gyorsabb gyógyulás és a későbbi szövődmények (pl. végbélrák, súlyosabb gyulladás, kiterjedt végbéltályog stb) megelőzése miatt!

Korszerűen felszerelt klinikánkon ultramodern technológiával a minimálisan invazív proktológiai műtéti megoldásokra törekszünk, így elismert szakértőink többféle, innovatív műtéti megoldást alkalmaznak a végbél betegségek, panaszok gyors és hatékony kezelésére.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Tájékozódjon nemzetközileg is elismert proktológus szakorvosainktól!

ÖNRE SZABVA

Egyedi BIOINFORMATIKAI rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába – számos kényelmi szolgáltatással.

Hozza létre egyéni profilját a rendszerünkben és a foglalást követően ne felejtse el kitölteni az állapotfelmérő adatlapot, hogy Szakorvosunk előre felkészülhessen a gördülékeny és hatékony vizsgálatra!RÉSZLETEK

TÜNETE VAN?

Bizonytalan, hogy kihez fordulhatna a panaszával? Segítünk eligazodni!

Tünetegyeztetőnkben könnyedén meghatározhatja, hogy az adott panasz milyen szakághoz tartozik.Válassza ki az aktuális tünetet vagy betegséget és foglaljon időpontot online, egyenesen a megfelelő Szakértőnkhöz – beutaló nélkül!


RÉSZLETEK

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

Az proktológiai betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

Az proktológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat.

A több szakterület specialistája (COMPLEX-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

COMPLEX-TEAM vélemény

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  


COMPLEX-TEAM VÉLEMÉNY MEGRENDELÉSE

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról