A reumatológia speciális területe a belgyógyászati orvostudományoknak, a mozgásszervrendszer betegségeinek konzervatív, azaz nem műtétes kezelésével foglalkozó orvostudományi szakterület.

Árak

Reumatológia

reumatológiai kontroll szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Reumatológia

alap reumatológiai szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft

Reumatológia

Rheumatology consultation (with English medical summary)

45 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Mivel foglalkozik a reumatológia? 

A reumatológia speciális területe a belgyógyászati orvostudományoknak, a mozgásszervrendszer betegségeinek konzervatív, azaz nem műtétes kezelésével foglalkozó orvostudományi szakterület.

A reumatológia leggyakrabban a kötőszöveti betegségekkel foglalkozik, amelyek általában az ízületeket, izmokat, csontokat érintik. Ezek közé tartoznak például az ízületi gyulladások, autoimmun betegségek, porckopás, osteoporosis és más olyan állapotok, amelyek az ízületek és az izmok működését befolyásolják. A reumatológus szakorvosok diagnosztizálják, kezelik és követik ezeket a betegségeket, és gyakran együttműködnek más szakemberekkel, például ortopéd sebészekkel és fizioterapeutákkal a páciensek optimális ellátása érdekében.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Milyen tünetek esetén célszerű felkeresni a Déli Klinika reumatológiai magánrendelését?

 • Ízületi fájdalom és merevség: amennyiben tartós ízületi fájdalom vagy merevség jelentkezik, különösen ha azok súlyosabbá válnak mozgás vagy nyugalom közben
 • Ízületi duzzanat, ízületi gyulladás
 • Krónikus fáradtság és kimerültség: a krónikus fáradtság és kimerültség hátterében álló okok között szerepelhetnek reumatológiai betegségek is, például autoimmun betegségek.
 • Izomgyengeség: ha fáradékonyak az izmok, vagy hosszabb ideig tartó izomgyengeséget tapasztal
 • Bőrkiütések és egyéb bőrtünetek: bizonyos autoimmun betegségek esetén bőrtünetek, például kiütések is jelentkezhetnek, amelyek esetén ajánlott lehet a reumatológiai konzultáció.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Milyen betegségek gyors és korszerű kivizsgálásában vagy kezelésében kaphat szakszerű segítséget a Déli Klinika reumatológiai szakrendelésén?

 • Ízületi gyulladások, rheumatoid arthritis: autoimmun eredetű ízületi gyulladás, amely általában az ízületek sima, kenőanyaggal borított felszínét érinti, és fájdalmat, duzzanatot és merevséget okozhat.
 • Osteoarthritis, porckopás - a csontok közötti porc kopásával és a csontok közötti súrlódással jár, ami fájdalmat, merevséget és mozgáskorlátozottságot okozhat.
 • Lupus erythematosus, SLE - autoimmun betegség, amely az egész szervezetet érintheti, és különféle tüneteket okozhat, beleértve az ízületi gyulladást, bőrkiütéseket, fáradtságot és lázat is.
 • Sjögren-szindróma - autoimmun betegség, amely a nyál- és könnytermelő mirigyeket érinti, ami szájszárazságot és szemszárazságot okoz, valamint ízületi fájdalmakat is előidézhet.
 • Bechterew-kór (ankylosing spondylitis) - krónikus gyulladásos betegség, amely általában a gerincet és a medencecsontot érinti, ami merevséget és fájdalmat okozhat a hát alsó részén.
 • Fiatalkori idiopátiás arthritis - autoimmun típusú ízületi gyulladás a gyerekeket és fiatalokat érintheti, és különböző ízületek fájdalmát és duzzanatát okozhatja
 • Osteoporosis (csonttömegvesztés)
 • Fibromyalgia (krónikus fájdalom és fáradtság) és más autoimmun betegségek
 • Akut lumbago, ischias szindróma, gerincsérv

Leggyakoribbak a krónikus kopásos gerinc és ízületi betegségek (arthrosis, spondylosis), melyek időszakosan, – évente vagy félévente – komplex fizioterápiás kezelést, hosszútávú betegvezetést, életmód és diétás tanácsadást igényel.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

ÖNRE SZABVA

Egyedi BIOINFORMATIKAI rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába – számos kényelmi szolgáltatással.

Hozza létre egyéni profilját a rendszerünkben és a foglalást követően ne felejtse el kitölteni az állapotfelmérő adatlapot, hogy Szakorvosunk előre felkészülhessen a gördülékeny és hatékony vizsgálatra!RÉSZLETEK

TÜNETE VAN?

Bizonytalan, hogy kihez fordulhatna a panaszával? Segítünk eligazodni!

Tünetegyeztetőnkben könnyedén meghatározhatja, hogy az adott panasz milyen szakághoz tartozik.Válassza ki az aktuális tünetet vagy betegséget és foglaljon időpontot online, egyenesen a megfelelő Szakértőnkhöz – beutaló nélkül!


RÉSZLETEK

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

A reumatológiai betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

reumatológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (COMPLEX-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

COMPLEX-TEAM vélemény

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  


COMPLEX-TEAM VÉLEMÉNY MEGRENDELÉSE

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról