A gyomortükrözés (gastroscopia) mindig együtt történik a nyelőcső (oesophagoscopia), illetve a nyombél felső szakaszának (duodenoscopia) tükrözésével. A nyelőcső, a gyomor és a vékonybél kezdeti szakaszát a vizsgáló egymás után egy flexibilis csővel vizsgálja. A cső végén videokamera, illetve mintavételre/biopsziára alkalmas eszköz is található.

Árak

Gastroscopia / colonoscopia

Gyomortükrözés (gastroscopia)

70 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Gastroscopia / colonoscopia

Gyomor és vastagbéltükrözés (gastro és colonoscopia)

140 000 Ft

Gasztroenterológia

Medical examination in Gastroenterology (with English medical summary)

45 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Gastroscopia / colonoscopia

1 db Endoszkópos mintavétel és szövettani vizsgálat

43 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Gastroscopia / colonoscopia

Gastroscopia, gyomortükrözés altatásban előzetes aneszteziológiai állapotfelméréssel és szakorvosi vizsgálattal

126 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Milyen betegségek, tünetek vagy panaszok esetén javasolt a gastroscopia elvégzése?

Gastroscopia vizsgálat javasolható nyelészavarok, gyomorégés, refluxos panaszok, gyomorfájdalmak vizsgálatára, illetve amennyiben gyomor- vagy nyombélfekély betegség lehetősége felmerül. A nyelőcső illetve a gyomor rosszindulatú daganatának gyanúja esetén is szükséges a vizsgálat, melynek során mintavétel végezhető patológiai diagnosztika céljából.

Gastroscopia során terápiás beavatkozás is történhet, ilyen például a vérző gyomorfekély ellátása, vagy nyelőcső szűkület esetén annak áthidalása is végezhető úgynevezett stent beültetéssel.

nyelőcső betegségeire utaló tünetek/panaszok: gyomortáji fájdalom, gyomorégés, mellkasi fájdalom, száraz köhögés, rekedtség, fogszuvasodás, szájszag, nehézlégzés, asthmás roham, fülfájás, garatgyulladás, gégegyulladás, torokfájás, intenzív nyálelválasztás, savanyú szájíz, fehér lepedékes nyelv, nyelési nehezítettség, falatelakadás, emésztetlen étel visszaöklendezése, fájdalmas nyelés, visszatérő tüdőgyulladás.

gyomor- és a patkóbél betegségeire utaló tünetek/panaszok: hányinger, hányás, émelygés,  szúró/éles/tompa/nyomó/görcsös gyomortáji fájdalom, étvágytalanság, fogyás, húsundor,  teltségérzés, puffadás, korai jóllakottság érzése, savhányás, gyomortáji éhség fájdalom, étkezés utáni gyomorfájdalom, félelem az étkezéstől, vérhányás, kávéaljszerű hányadék, hasmenés, fekete széklet (szurokszéklet).

vékonybélbetegségre jellemző tünetek/panaszok: fogyás, hasmenés, vízszerű hasmenés, zsírszerű széklet, bűzös széklet, laza/világos széklet, puffadás, hasi fájdalom (tompa, folyamatos, visszatérő, görcsös), fáradékonyság, vashiány (sápadtság, vérszegénység, szapora pulzus, aluszékonyság), hajhullás, körömelváltozások, izomgörcsök, korai csontritkulás, ismétlődő vetélés, zsírmáj kialakulása, növekedésbeli elmaradás gyermekeknél, termékenységi zavarok, bőrtünetek, mozgászavarok, végtagi fájdalmak, kifáradásos izomgyengeség, cukorbetegség, szívelégtelenség, lábdagadás, kiszáradás, láz, ízületi fájdalom, bőrpigmentáció, véres széklet, csuklás.

Időpontfoglalás:

📱 +36-70-314-9398
📧  [email protected]

Mit jelent és hogyan történik a gasztroszkópiás vizsgálat (gyomortükrözés)?

A gasztroszkóp egy hajlékony csőből, egy fényforrásból és egy üvegszálas optikából álló eszköz, amellyel jól vizsgálható, kinagyítható és így jobban láthatóvá tehető a nyelőcső, a gyomor illetve a nyombél felső szakaszának belső felszíne, ezért is nevezik gyakran a vizsgálatot gyomortükrözésnek.

A gastroscopia (gyomortükrözés) során a gasztroszkópot bevezetik a szájon, a nyelőcsövön és a gyomron keresztül a nyombélbe. Az endoszkóp segítségével a nyálkahártya képe a képernyőre továbbítható, így a vizsgáló orvos egy képernyőn keresztül figyeli a kamera által közvetített képet.  Ezzel lehetővé válik a nyelőcső, a gyomor és a nyombél belső felszíneinek, a nyálkahártya állapotának és esetleges kóros elváltozásainak a megfigyelése, valamint különböző felvételek, képi dokumentáció elkészítése.

A gasztroszkópon keresztül bevezetett csipesz segítségével a nyelőcső, gyomor illetve a nyombél falából szövettani vizsgálatra minta (biopszia) is nyerhető, sőt egyes elváltozások a csipesz segítségével teljes egészében el is távolíthatóak.

Így a gastroscopia segítségével nemcsak  diagnosztikus  vizsgálatok, hanem különböző kezelések, műtéti beavatkozások is végezhetőek.

Mivel ezek a vizsgálatok általában nem kellemesek így a CMC Déli Klinikán általános érzéstelenítést (bódítás/altatás) illetve nyugtató gyógyszereket alkalmazunk a kellemetlenségek minimalizálására.

Időpontfoglalás:

📱 +36-70-314-9398
📧  [email protected]

Hogyan kell előkészülni a vizsgálatra?

A gastroscopia (gyomortükrözés) csak akkor lehet sikeres, ha megfelelő előkészítés előzi meg, amelyben kollégáink készséggel állnak Pácienseink rendelkezésére. Általánosságban a vizsgálatra való felkészülés során kérjük az alábbiakat tartsa be:

  • véralvadás gátló gyógyszereit (pl. Aspirin protect, Syncumar, Warfarin, LMWH, clopidogrel stb.) a gyomortükrözés előtt 1 héttel el kell hagyni – ennek a pontos kivitelezésében tartsa be szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslatait
  • a gasztroszkópiás vizsgálatra éhgyomorra érkezzen (a vizsgálat előtt 6 órával már ne egyen és lehetőleg ne is igyon!)
  • ha altatásban történik a gyomortükrözés, akkor a vizsgálat előtt 6 órával már nem lehet inni sem, ilyen esetben a vizsgálathoz kérjük hozzon kísérőt, mert a bódító injekció vagy altatás miatt csak kísérővel távozhat, autót nem vezethet.
  • vérnyomáscsökkentő gyógyszerét a vizsgálat reggelén egy korty vízzel beveheti, az egyéb gyógyszerei vonatkozásában kérjük tartsa be szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslatait
  • a gasztroszkópiás vizsgálathoz kérjük mindenképpen hozza magával a szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslata alapján elvégzett friss laboratóriumi vizsgálat és a képalkotó vizsgálatok (ultrahang, CT, MR, PET-CT) eredményeit, illetve a vizsgálatok képi  anyagát CD-n, valamint a korábbi orvosi dokumentációját

Időpontfoglalás:

📱 +36-70-314-9398
📧  [email protected]

ÖNRE SZABVA

Egyedi BIOINFORMATIKAI rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába – számos kényelmi szolgáltatással.

Hozza létre egyéni profilját a rendszerünkben és a foglalást követően ne felejtse el kitölteni az állapotfelmérő adatlapot, hogy Szakorvosunk előre felkészülhessen a gördülékeny és hatékony vizsgálatra!RÉSZLETEK

TÜNETE VAN?

Bizonytalan, hogy kihez fordulhatna a panaszával? Segítünk eligazodni!

Tünetegyeztetőnkben könnyedén meghatározhatja, hogy az adott panasz milyen szakághoz tartozik.Válassza ki az aktuális tünetet vagy betegséget és foglaljon időpontot online, egyenesen a megfelelő Szakértőnkhöz – beutaló nélkül!


RÉSZLETEK

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

gasztrointesztinális betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

A gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (COMPLEX-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.Tudjon meg többet a Déli Klinikáról