A gasztroenterológia az emésztőrendszerrel (nyelőcső, gyomor-bélrendszer, máj és epeutak, hasnyálmirigy) kapcsolatos panaszok, betegségek kivizsgálásával és kezelésével foglalkozik.

Árak

Gasztroenterológia

gasztroenterológiai kontroll szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Gasztroenterológia

alap gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft

Gasztroenterológia

gasztroenterológiai komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

40 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Gasztroenterológia

Medical examination in Gastroenterology (with English medical summary)

45 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Mivel foglalkozik a gasztroenterológia? 

A gasztroenterológia az emésztőrendszerrel (nyelőcső, gyomor-bélrendszer, máj és epeutak, hasnyálmirigy) kapcsolatos panaszok, betegségek kivizsgálásával és kezelésével foglalkozik. A gyomor-bélrendszeri betegségek szerteágazó tüneteket okozhatnak. Leggyakoribb általános tünetek a fogyás, gyengeség, vérszegénység, emésztési zavarok esetén a vitaminok és nyomelemek felszívódásának zavara felléphetnek hiánybetegségek, kialakulhat fehérjehiány is. Jellemző tünet lehet a gyomorégés, savas reflux, hányingeresség és hányás, hasi görcsök és fájdalmak, puffadás, megváltozott székürítési szokások fellépése, hasmenés, székrekedés jelentkezése, vagy akár véres székletürítés is.

Ha bármilyen emésztőrendszeri problémát tapasztal, vagy aggódik az egészsége miatt, mindenképpen forduljon gasztroenterológus szakorvoshoz, aki diagnosztizálhatja és kezelheti a problémát.

A gasztroenterológiai kivizsgálás fizikális vizsgálat és laborvizsgálatok mellett képalkotó vizsgálatok alkalmazását igényelheti (pl. hasi ultrahang vagy CT, szükség esetén MRI), illetve eszközös, endoszkópos vizsgálatokra (gyomortükrözés, vastagbéltükrözés) is szükség lehet a diagnózis felállításához.

Ételallergia és ételintolerancia vizsgálat keretében beazonosítható lehet a panaszokat okozó élelmiszer is. Szakembereink komplex kivizsgálás során azonosítják a panaszokat okozó betegséget és látják el kezelési tanácsokkal pácienseinket.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Milyen tünetek esetén célszerű felkeresni a Déli Klinika magán gasztroenterológiai rendelését?  

 • Gyomor- és hasi fájdalom: Ha rendszeresen jelentkezik erős, tartós vagy ismétlődő fájdalom a gyomor vagy a has környékén, különösen étkezés után vagy éjszaka, akkor ez lehet gasztroenterológiai probléma jele.
 • Émelygés, hányinger és hányás: Gyakori vagy tartós hányás, különösen ha vérrel keveredik, vagy olyan émelygés, amely nem kapcsolódik éppen bevitt ételhez vagy környezeti tényezőkhöz, fontos jel lehet.
 • Emésztési zavarok, hasmenés vagy székrekedés: Rendszeres vagy tartós emésztési zavarok, például gyakori hasmenés vagy tartós székrekedés, valamint véres vagy fekete széklet is jelezhet gasztroenterológiai problémát.
 • Étvágytalanság vagy súlycsökkenés: Ha hirtelen vagy folyamatosan csökken az étvágya, és ennek következtében súlyvesztés tapasztalható anélkül, hogy szándékosan változtatna az étrendjén vagy életmódján, akkor érdemes orvosi vizsgálatot kérni.
 • Puffadás és felfúvódás: Rendszeres vagy tartós puffadás, felfúvódás, valamint érzés, hogy a has túl telített vagy feszülő érzésű lehet, jelezhet gasztroenterológiai problémát.
 • Vérzés: Ha a székletben, hányás során vagy a köpetben vért észlel, az sürgős orvosi vizsgálatot igényel.
 • Égő vagy kellemetlen érzés a gyomorban: Ha gyakran égő vagy kellemetlen érzés jelentkezik a gyomorban vagy a mellkasban, különösen étkezés után vagy lefekvés előtt, az gasztroenterológiai probléma jele lehet.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Gyomortükrözés (gastroscopia)

A gyomortükrözés (gastroscopia) mindig együtt történik a nyelőcső (oesophagoscopia), illetve a nyombél felső szakaszának (duodenoscopia) tükrözésével. A nyelőcső, a gyomor és a vékonybél kezdeti szakaszát a vizsgáló egymás után egy flexibilis csővel vizsgálja. A cső végén videokamera, illetve mintavételre/biopsziára alkalmas eszköz is található.

Vastagbéltükrözés (colonoscopia)

A colonoscopia során a végbél (rectum), a szigmabél, a vastagbél, illetve a vékonybél-vastagbél átmenet belső felszínének, nyálkahártyájának a vizsgálata történik.  A vizsgálat a diagnosztika mellett terápiás lehetőséget is biztosít, így az egyéb vizsgálómódszerek alkalmazása során észlelt eltérések is colonoscopia elvégzését teszik szükségessé.

További információ a vizsgálatról!

Milyen betegségek gyors és korszerű kivizsgálásában vagy kezelésében kaphat szakszerű segítséget a Déli Klinika gasztroenterológiai ambulanciáján?  

 • Gyomorfekély és nyombélfekély: Ezek a fekélyek a gyomorban vagy a nyombélben lévő sebek, amelyek gyakran fájdalmat és kellemetlenséget okoznak. A gasztroenterológus képes diagnosztizálni és kezelni ezeket a betegségeket.
 • Gyomorégés (reflux betegség), társuló nyelőcsőgyulladás, oesophagitis, gyomorfekély (ulcus, peptikus fekély, duodenalis ulcus), gyomorfekély miatt kialakulhat vérszegénység, de nagyobb fokú gyomorvérzés is
 • Gyomorhurut (gastritis)
 • Gyulladásos bélbetegségek: Ide tartoznak például a Crohn-betegség, a colitis ulcerosa, diverticulitis amelyek krónikus gyulladást okoznak a belekben. Ezek a betegségek komplex kezelést igényelnek, amelyben a gasztroenterológus szakorvos szerepe kiemelkedő. - TEKINTSE MEG VIDEÓNKAT A TÉMÁBAN
 • Irritábilis bél szindróma (IBS) - TEKINTSE MEG VIDEÓNKAT A TÉMÁBAN 
 • Lisztérzékenység, glutén érzékenység (coeliakia) - TEKINTSE MEG VIDEÓNKAT A TÉMÁBAN
 • Tejcukor érzékenység (laktóz intolerancia)
 • Fehérjevesztő enteropathia
 • Májbetegségek: Például hepatitisz (májgyulladás), cirrhosis (májzsugorodás), májzsírosodás és egyéb májbetegségek. A gasztroenterológus segíthet a diagnózisban és a kezelésben.
 • Hasnyálmirigybetegségek: Ide tartozik például a hasnyálmirigy-gyulladás (pancreatitis), valamint a hasnyálmirigy-daganatok és egyéb kórképek, amelyek szaktudást igényelnek a kezelésben.
 • Epehólyag- és epeútbetegségek: Például epekőbetegség, epekövesség (cholelithiasis), epehólyag-gyulladás (cholecystitis), epeút-tágulat (epehólyag-kövesség) és más epeúti problémák pl. az epeútgyulladás (cholangitis), amelyek diagnosztizálásában és kezelésében nagy szakmai tapassztalattal rendelkező gasztroenterológus szakorvosaink készséggel állnak rendelkezésre. - TEKINTSE MEG VIDEÓNKAT A TÉMÁBAN
 • Daganatos betegségek: Az emésztőrendszer daganatos megbetegedései, például gyomor-, vastagbél-, hasnyálmirigy- vagy májdaganatok, kezelésében a gasztroenterológusok is fontos szerepet játszhatnak, például a diagnózis felállításában és a kezelési lehetőségek megvitatásában.


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


VIDEÓKONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG


   +36-1-999-0640
  [email protected]

Tájékozódjon nemzetközileg is elismert gasztroenterológus szakorvosainktól!Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

gasztrointesztinális betegségek kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíziós kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet.

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (COMPLEX-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

COMPLEX-TEAM vélemény

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  


COMPLEX-TEAM VÉLEMÉNY MEGRENDELÉSE

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról