A bélbetegségek pontos diagnosztikájában a vastagbéltükrözés (colonoscopia) alapvetően fontos és a jelenlegi legmegbízhatóbb vizsgálat.

Árak

Colonoscopia, vastagbéltükrözés

99 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Gastroscopia / colonoscopia

Colonoscopia, vastagbéltükrözés altatásban, előzetes aneszteziológiai állapotfelméréssel és szakorvosi vizsgálattal

158 000 Ft

Gastroscopia / colonoscopia

Gyomor és vastagbéltükrözés (gastro és colonoscopia)

140 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Gasztroenterológia

Medical examination in Gastroenterology (with English medical summary)

45 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Gastroscopia / colonoscopia

Endoszkópos polypectomia (1 db) szövettani vizsgálattal

65 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Gastroscopia / colonoscopia

1 db Endoszkópos mintavétel és szövettani vizsgálat

43 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Vastagbéltükrözés

A colonoscopia során a végbél (rectum), a szigmabél, a vastagbél, illetve a vékonybél-vastagbél átmenet belső felszínének, nyálkahártyájának a vizsgálata történik.  A vizsgálat a diagnosztika mellett terápiás lehetőséget is biztosít, így az egyéb vizsgálómódszerek alkalmazása során észlelt eltérések is colonoscopia elvégzését teszik szükségessé.

A colonoscop egy 130-150 cm hosszú, hajlékony, irányítható véggel rendelkező, ujjnyi vastag eszköz amelynek a végén mini videokamera, valamint mintavételre/biopsziára alkalmas eszköz is található.

Időpontfoglalás:

📱 +36-70-314-9398
📧  [email protected]

Milyen betegségek, panaszok esetén javasolt a vastagbéltükrözés (colonoscopia) elvégzése?

Vastagbéltükrözés (colonoscopia) javasolt pozitív széklet vérteszt, véres széklet, illetve tápcsatornai vérzés gyanúja, vashiányos vérszegénység esetén, valamint megváltozott székelési szokások, elhúzódó hasmenés, emésztési zavarok, alhasi fájdalmak előfordulásakor. Amennyiben felmerül a vastagbél rosszindulatú daganatának lehetősége, szintén colonoscopia javasolt, mely során a talált elváltozások mintavételére, illetve rákmegelőző elváltozások (vastagbél polipok) eltávolítására (polipectomia) is lehetőség van.

A colonoscopiás vizsgálat szűrővizsgálatként is elvégezhető, a vastagbélrák szűrés legeredményesebb módszerének tekinthető.

 

A vastag- és végbélbetegségekre utaló tünetek/panaszok:

véres széklet, nyákos széklet, gyakori székelés, hasmenés, görcsös hasi fájdalom, hőemelkedés, láz, szapora szívverés, fogyás, étvágytalanság, hányinger, hányás, hasfali/végbéltáji/hüvelykörüli sipolyok, váladékozó sebek, gyengeség, levertség, fájdalmas/vörös csomók a bőrön, fájdalmas fekélyek a bőrön, szemfájdalom, kötőhártya gyulladás, ízületi fájdalom, szorulás, fájdalomérzet székeléskor, étkezést követő hasmenés, csuklás, szelek hiánya, székelési szokások megváltozása (hasmenés-székrekedés váltakozása).

Időpontfoglalás:

📱 +36-70-314-9398
📧  [email protected]

Mit jelent és hogyan történik a vastagbéltükrözés (colonoscopia)?

A colonoscop egy hajlékony, irányítható véggel rendelkező csőből, egy fényforrásból és egy üvegszálas optikából álló eszköz, amellyel jól vizsgálható, kinagyítható és így jobban láthatóvá tehető a végbél (rectum), a szigmabél, a vastagbél illetve a vékonybél-vastagbél átmenet belső felszíne, ezért is nevezik gyakran a vizsgálatot vastagbéltükrözésnek.

A colonoscopia (vastagbéltükrözés) során a páciens a bal oldalára fekszik felhúzott lábakkal.

Az endoszkópos eszközt (kolonoszkóp) csúszást elősegítő zselével történő bekenést követően óvatosan a végbélbe vezeti az orvos. A vizsgálat során a bélnyílást levegő befúvásával, illetve időnként víz bejuttatásával feltágítja. A vizsgálat alatt az eszköz által provokált székelési ingert, a befújt levegő miatt haspuffadást, hasi görcsöket, a beleket borító hashártyalemezek feszülése miatt hasi fájdalmat érezhet a Páciens.

Az endoszkóp segítségével a nyálkahártya képe a képernyőre továbbítható, így a vizsgáló orvos egy képernyőn keresztül figyeli a kamera által közvetített képet.  Ezzel lehetővé válik a végbél, a szigmabél és a vastagbél belső felszíneinek, a nyálkahártya állapotának és esetleges kóros elváltozásainak a megfigyelése, valamint különböző felvételek, képi dokumentáció elkészítése.

A kolonoszkópon keresztül bevezetett csipesz segítségével a végbél, a szigmabél és a vastagbél falából szövettani vizsgálatra minta (biopszia) is nyerhető, sőt egyes elváltozások (pl. vastagbél polypok) speciális csipesz segítségével teljes egészében el is távolíthatóak.

Így a colonoscopia segítségével nemcsak diagnosztikus vizsgálatok, hanem különböző kezelések, műtéti beavatkozások is végezhetőek.

Mivel ezek a vizsgálatok általában nem kellemesek így a CMC Déli Klinikán általános érzéstelenítést (bódítás/altatás) illetve nyugtató gyógyszereket alkalmazunk a kellemetlenségek minimalizálására.

Időpontfoglalás:

📱 +36-70-314-9398
📧  [email protected]

Hogyan kell felkészülni a vizsgálatra?

A colonoscopia (vastagbéltükrözés) csak akkor lehet sikeres, ha megfelelő előkészítés előzi meg, amelyben kollégáink készséggel állnak Pácienseink rendelkezésére. Általánosságban a vizsgálatra való felkészülés során kérjük az alábbiakat tartsa be:

  • véralvadás gátló gyógyszereit (pl. Aspirin protect, Syncumar, Warfarin, LMWH, clopidogrel stb.) a vastagbéltükrözés előtt 1 héttel el kell hagyni – ennek a pontos kivitelezésében tartsa be szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslatait
  • a vizsgálat 3-4 napos étrendi (rost-, salakszegény étrend) és gyógyszeres előkészítést (hashajtást) igényel, általában a vizsgálatot megelőző napon délben már csak üres leves fogyasztása majd a hashajtó bevétele és ezt követően nagy mennyiségű folyadék (víz, tea) bevitele javasolt a bél teljes kitisztítására
  • ha altatásban történik a vastagbéltükrözés, akkor a vizsgálat előtt néhány órával már nem lehet inni sem, ilyen esetben a vizsgálathoz kérjük hozzon kísérőt, mert a bódító injekció vagy altatás miatt csak kísérővel távozhat, autót nem vezethet.
  • vérnyomáscsökkentő gyógyszerét a vizsgálat reggelén egy korty vízzel beveheti, az egyéb gyógyszerei vonatkozásában kérjük tartsa be szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslatait
  • a kolonoszkópiás vizsgálathoz kérjük mindenképpen hozza magával a szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslata alapján elvégzett friss laboratóriumi vizsgálat és a képalkotó vizsgálatok (ultrahang, CT, MR, PET-CT) eredményeit, illetve a vizsgálatok képi anyagát CD-n, valamint a korábbi orvosi dokumentációját

Időpontfoglalás:

📱 +36-70-314-9398
📧  [email protected]

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (COMPLEX-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

COMPLEX-TEAM vélemény

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  


COMPLEX-TEAM VÉLEMÉNY MEGRENDELÉSE

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról