Tünete van?

Egyeztesse digitális asszisztensünkkel, hogy biztosan a megfelelő szakemberhez kerüljön!

Panasz egyeztetés

Önre szabva!

Egyedi bioinformatikai rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába! Engedje, hogy orvosunk előre felkészüljön a személyre szabott vizsgálatára! 

A regisztrációval töltött 5 percét számos kényelmi szolgáltatással háláljuk meg:

– online időpontfoglalás 
– azonnali leletelérés

Részletek

Endokrinológiai szakrendelés

Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek – endokrin szervek – betegségeivel foglalkozik. Az endokrin mirigyek – a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a hasnyálmirigy, a mellékvesék, az agyalapi mirigy, a hipotalamusz, a nőknél a petefészkek, a férfiaknál a herékkülönböző hormonokat termelnek. Mivel a hormonrendszerünk működése az egész szervezetünkre hatást gyakorol (az életfolyamataink szabályozásától kezdve a szexuális funkciókon át a növekedés illetve az anyagcsere, emésztési folyamatainkig) így az endokrin mirigyeink hormontermelésének a csökkenése, növekedése vagy zavara praktikusan a teljes szervezetünk működését befolyásolja. Ráadásul sok más betegségnek is van hatása a hormon háztartásunkra, illetve az endokrin mirigyeink működésére. A különböző anyagcserezavarok – az inzulinrezisztencia, cukorbetegség, metabolikus szindróma, policisztás petefészek szindróma (PCOS) – a csontritkulás, a zsíranyagcsere zavarai – a magas vérzsír, koleszterin szint, a magas vérnyomás betegség, a nőgyógyászati problémák jelentős része is kapcsolatban áll illetve befolyásolja a hormon háztartásunkat, így ezen betegségek illetve következményeik is jelentős részét képezik az endokrinológiai kivizsgálásoknak.

Endokrinológus szakorvosaink a korábbi betegségek, részletes kórtörténet és a meglévő tünetek, panaszok alapján célzottan vizsgálják ki pácienseinket, feltárva mi okozhatja panaszaikat.

A hormonzavarok, endokrin betegségek rendkívül változatos tüneteket panaszokat okozhatnak, így az esetek egy részében nem vagy csak későn kerülnek felismerésre. Mivel sokszor csak teljesen általános panaszok (elhízás, fejfájás, álmatlanság, fáradékonyság, bőrproblémák stb) jelentkeznek ,így sokszor igen nehéz időben felismerni, hogy ezen tünetek mögött hormonális problémák állnak. Ráadásul ugyanaz a tünet többféle endokrin mirigy hormontermelési zavarának is lehet következménye. Ezért is nagyon fontos, hogy ne próbáljuk meg önmagunkat diagnosztizálni, hanem az általános tünetek illetve a különböző endokrin betegségek, hormonzavarok gyanúja esetén minél előbb forduljunk endokrinológus specialistához. Hiszen ma már az endokrin betegségek döntő többsége sikeresen gyógyítható.  

Azonnali Online Időpontfoglalás

📲 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

 

Milyen panaszok esetén célszerű felkeresni endokrinológiai magánrendelésünket? 🔎

 • Bőrelváltozások, pattanások, mitesszerek kialakulását endokrin problémák is okozhatják pl. az andrógén hormonok szintjének a csökkenése
 • Fejfájás, rossz közérzet – hátterében az esetek egy részében hormonzavarok állnak pl. az ösztrogénszint jelentős mértékű megemelkedése vagy lecsökkenése
 • Hízás – hátterében gyakran diagnosztizálható hormonális probléma. A pajzsmirigyhormonok nem megfelelő működése miatt kialakuló alacsony anyagcsere hatására bármennyire is odafigyelünk a táplálkozásra súlygyarapodás következhet be. A magas ösztrogén, inzulin illetve kortizol, valamint az alacsony tesztoszteron szint szintén elhízáshoz, a hasi zsírréteg megvastagodásához vezet.
 • Fáradékonyság, amelyet szinte soha nem tudunk kipihenni pajzsmirigy problémára utalhat

Szintén pajzsmirigy betegségre utalhat a bőrszárazság, a hajhullás, az alvászavarok, szívritmuszavarok, vérnyomásproblémák, hasmenés, székrekedés, izomgyengeség, hízás, fogyás, vércukorszint-emelkedés, fáradékonyság, izzadékonyság, lábdagadás, arc felpuffadása, menstruációs zavarok, férfiaknál potenciazavarok, csökkent libidó,  nyugtalanság, feledékenység, szemészeti problémák (szem kidülledése, könnyezés, szúró érzés a szemben), növekedési zavarok vagy a serdülőkorban előforduló problémák

Mellékpajzsmirigy betegségekre utaló tünetek lehetnek: a szívritmuszavarok, vérnyomás problémák, hasi panaszok, hangulati zavarok, csontritkulás vagy fokozott csontképződés, vesekő (hajlam), izomgyengeség vagy fokozott hajlam izomgörcsökre illetve a látásromlás is.

   A hasnyálmirigy betegségek kapcsán:

 • inzulinrezisztenciára utalhat a változatlan életmód/étkezési szokások mellett kialakuló hízás, a sikertelen fogyókúrák, a „szénhidrát éhség”, azaz a cukros ételek után kialakuló sóvárgás, a stressz evés, vagy a cukros ételek fogyasztása után idegesség, fáradékonyság, koncentrációs zavar, gyakori éjszakai felébredés, rossz alvás, izzadás, menstruációs problémák, meddőség
 • felveti a cukorbetegség gyanúját a fokozott vagy állandó szomjúság, a szájszárazság, bőrviszketés, látásromlás, kéz és lábzsibbadás, bőrproblémák, fertőzésekre való fogékonyság, gyakori és fokozott vizeletürítés

A mellékvese betegségek esetén előfordulhat a bőr barnás elszíneződése, lilás csíkok (striák) a hason, só éhség, hasmenés, hányás, hasi fájdalmak hízás vagy fogyás, fáradékonyság, fejfájás, izomgyengeség, vércukor-emelkedés vagy alacsony vércukorszint, magas vérnyomás vagy túl alacsony vérnyomás, bőrszárazság, bőrelváltozások (pl. akne), alvászavarok, depresszióhajlam, menstruációs zavarok, fokozott szőrnövekedés

Nemi mirigyek működési zavara nőknél menstruációs zavart, meddőséget, fokozott szőrnövekedést, hajhullást, hőhullámokat, hangulatzavarokat, csontritkulást, bőrszárazságot, libidócsökkenést,

férfiaknál pedig potenciazavarokat, hízékonyságot, a nemzőképesség csökkenését illetve a szőrzet megritkulását, elvesztését okozhatja.

Az agyalapi mirigy betegségei esetében az összes eddigiekben felsorolt tünet lehetséges, mivel az agyalapi mirigy mint irányító központ felel a fenti mirigyek szabályozásáért. Ezen felül, ha növekedési hormon túltermelés alakul ki, megnő a kéz, láb, áll, orr, fül. A beteg testszaga kellemetlenné válik, vérnyomás és/vagy egyéb szívproblémák jelentkezhetnek. 

Mik tartoznak a leggyakoribb endokrinológiai betegségek közé?🔎

Az agyalapi mirigy betegségei:

 • hypophysis adenoma
 • prolactinoma
 • Cushing-kór
 • diabetes insipidus

Pajzsmirigy betegségek:

 • pajzsmirigy túlműködés (hyperthyreosis)
 • pajzsmirigy alulműködés (hypothyreosis)
 • pajzsmirigy autoimmun gyulladása (Hashimoto thyreoiditis)
 • Graves-Basedow kór
 • göbös struma/golyva

Mellékpajzsmirigy betegségei:

 • túlműködés (hyperparathyreosis)
 • alulműködés (hypoparathyreosis)

Mellékvese betegségek:

 • mellékvese túlműködése (Conn szindroma, Cushing-szindróma)
 • mellékvese alulműködésével elégtelenségével járó betegségek pl. Addison kór
 • congenitalis adrenalis hyperplasia

Emellett endokrinológiai betegség okozhat meddőséget, kialakulhatnak a nemi hormonok termelődésével kapcsolatos zavarok, felléphet policisztás ovárium szindróma (PCOS) illetve osteoporosis (csontritkulás) is. 

 

Azonnali Online Időpontfoglalás

📲 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

 

Endokrinológiai betegségek precíziós kivizsgálása, kezelése

Az endokrin betegségek, hormonzavarok kivizsgálása kapcsán nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek a pontos, precíz kivizsgálási és kezelési terv elkészítésében és szakszerű lebonyolításában.

Az első szakorvosi vizsgálat előtt a bejelentkezést követően a CMC bioinformatikai rendszerében Ön rögzítheti a jelenlegi egészségi állapotával kapcsolatos legfontosabb jellemzőket annak érdekében, hogy a szakorvosi vizsgálat, szakorvosi konzultáció során szakértőnk minél pontosabb képet kapjon az Ön korábbi ill. a családjában előforduló betegségekről.

Az endokrinológiai szakorvosi vizsgálat során ezen részletes kórelőzmény (anamnesis) és a szakorvosi fizikális vagy egyéb eszközös vizsgálatok alapján szakértőnk részleteiben megbeszéli Önnel és meghatározza az Ön számára optimális, személyre szabott, precíziós kivizsgálási tervet, amely kapcsán:

Ugyanakkor az orvostudomány folyamatos fejlődése és egyre nagyobb mértékű specializálódása miatt a páciens számára optimális kivizsgálás és/vagy kezelés meghatározásához sok esetben elkerülhetetlenek a konzíliumok, szakterületi egyeztetések.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat.

A több szakterület specialistája (CMC-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.

Azonnali Online Időpontfoglalás

📲 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

 

Endokrinológiai diagnosztikus vizsgálatok

Endokrinológiai online szakorvosi rendelés, endokrinológus videó konzultáció bioinformatikai támogatással

Azon Pácienseink számára, akiknek nincs lehetőségük, vagy nem tudnak otthonról kimozdulni, Magyarországon elsőként online bioinformatikai rendszerrel támogatott endokrinológus szakorvosi videó konzultációs lehetőségeket biztosítunk. annak érdekében, hogy a különböző vizsgálati eredmények, illetve a továbbiakban javasolt teendők részletes megbeszélésére szakszerű segítséget, javaslatot kapjanak szakorvosainktól a tüneteik csökkentésére vagy a betegségük kivizsgálására.  

A CMC Déli Klinika® endokrinológiai videó konzultációja kiváló megoldás lehet és könnyen, gyorsan, kényelmesen elérhető segítséget biztosít:

 • ha megnyugtató endokrinológus szakorvosi javaslatra, tanácsra van szüksége
 • ha elbizonytalanodott az endokrinológiai betegsége vagy allergiás gyógyszereinek az adagolása kapcsán
 • a jelenlegi kezelés mellett kialakuló állapot rosszabbodás, fokozódó allergiás tünetek esetén
 • a kezelés mellett jelentkező mellékhatás(ok) kapcsán a további teendők
  megbeszélésére
 • a korábbi endokrinológiai betegségének, vagy endokrinológiai panaszainak a kiújulása esetén
 • endokrinológus szakértői másodvéleményezésre
 • ha bizonytalan abban, hogy kihez forduljon segítségért

Hogyan vehetem igénybe a CMC Déli Klinika® online endokrinológiai videó konzultációs rendelését?

Az endokrinológus videó konzultációhoz e-mailben kapott link segítségével végezze el az alábbi videó szerinti beállítást:

Az online endokrinológus szakorvosi videó konzultáció díja: 20 000 Ft.

Foglaljon gyorsan, egyszerűen és kényelmesen időpontot!

Azonnali Online Időpontfoglalás

📲 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

A legrövidebb utat keresi a gyógyuláshoz?

Vegye igénybe exkluzív CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunkat!

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A CMC-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A CMC-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  

CMC-TEAM® vélemény megrendelése