Az endoszkóp egy merev vagy egy hajlékony csőből, egy fényforrásból és egy üvegszálas optikából álló eszköz, amellyel jól vizsgálható, kinagyítható és így jobban láthatóvá tehető az üreges szervek belső felszíne. A vizsgálat során az endoszkópot bevezetik a vizsgálandó területre és így lehetővé válik az üreges szervek belső felszínének a megfigyelése és különböző felvételek elkészítése.

Árak

Gastroscopia / colonoscopia

Gyomor és vastagbéltükrözés (gastro és colonoscopia)

140 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Gastroscopia / colonoscopia

Gyomortükrözés (gastroscopia)

70 000 Ft

Endoszkópos vizsgálatok

Az endoszkópos vizsgálatok széles körű elterjedését a jelentős technikai fejlődés, a száloptikás endoszkópok és a video endoszkópia elterjedése tette lehetővé. A különböző endoszkópos eljárásokkal közvetlenül elérhető és részleteiben is átvizsgálható az adott szerv belső felszíne, a nyálkahártya állapota és esetleges kóros elváltozásai. Az endoszkópon keresztül bevezetett csipesz segítségével a szerv falából szövettani vizsgálatra minta (biopszia) is nyerhető, sőt egyes elváltozások a csipesz segítségével teljes egészében el is távolíthatóak.

Így az endoszkópia segítségével nemcsak  diagnosztikus  vizsgálatok, hanem különböző kezelések és műtéti beavatkozások is végezhetőek.  Fontos szerepet tölt be többek között a belső vérzések megszüntetésében, az endoszkópos vizsgálattal felfedezett vastagbél polipok eltávolításában és különböző műtéti eljárások (epehólyag eltávolítás, térdízületi műtétek stb) kapcsán is.

A szervezet különböző részeinek a vizsgálatára különféle endoszkópos eljárások léteznek.  Mivel ezek a vizsgálatok általában nem kellemesek így attól függően, hogy a test mely részét vizsgálják helyi, vagy általános érzéstelenítést illetve nyugtató gyógyszereket alkalmaznak a kellemetlenségek minimalizálására.

Az endoszkópot a testnyíláson, vagy egy kis bemetszésen keresztül óvatosan bevezetik a vizsgálni kívánt testüregbe, miközben a vizsgáló orvos egy képernyőn keresztül figyeli a kamera által közvetített képet.  Ezt követően a részletes – az esetek egy részében ultrahang vizsgálattal is kiegészített – átvizsgálás kapcsán talált kóros elváltozások eltávolítása, illetve szövettani mintavétel történik.

Az endoszkópos vizsgálatok során általában ritkán lépnek fel szövődmények. Előfordulhat enyhe irritáció, a nyálkahártya felszínes sérülése, esetleg a mintavétel során kismértékű vérzés. Nagyon ritkán az endoszkóp átlyukaszthatja a vizsgált szerv falát, vagy a vizsgált szerv egyéb károsodását okozhatja.

CMC Déli Klinika által biztosított széles körű, fájdalommentes endoszkópos vizsgálatok:

IDŐPONT EGYEZTETÉS: +36-70-314-9398 VAGY 06 1 646 4810 TELEFONSZÁMON


Az altatásban végzett és/vagy endoszkópos vizsgálatokra.

ÖNRE SZABVA

Egyedi BIOINFORMATIKAI rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába – számos kényelmi szolgáltatással.

Hozza létre egyéni profilját a rendszerünkben és a foglalást követően ne felejtse el kitölteni az állapotfelmérő adatlapot, hogy Szakorvosunk előre felkészülhessen a gördülékeny és hatékony vizsgálatra!RÉSZLETEK

TÜNETE VAN?

Bizonytalan, hogy kihez fordulhatna a panaszával? Segítünk eligazodni!

Tünetegyeztetőnkben könnyedén meghatározhatja, hogy az adott panasz milyen szakághoz tartozik.Válassza ki az aktuális tünetet vagy betegséget és foglaljon időpontot online, egyenesen a megfelelő Szakértőnkhöz – beutaló nélkül!


RÉSZLETEK

Vizsgálati típusok

Az eljárás neve mindig a vizsgált szervtől, annak latin nevétől függ, így például:

 • a gége endoszkópos vizsgálatának a neve – laryngoscopia (a larynx –gége és a scopia – vizsgálat szavakból)
 • a nyelőcső endoszkópos vizsgálatának a neve – oesophagoscopia (az oesophagus –nyelőcső és a scopia – vizsgálat szavakból)
 • a tüdő/hörgők endoszkópos vizsgálatának a neve – bronchoscopia (a bronchus –hörgő és a scopia – vizsgálat szavakból)
 •  a gyomor endoszkópos vizsgálatának a neve – gastroscopia (a gaster –gyomor és a scopia – vizsgálat szavakból)
 •  a vastagbél endoszkópos vizsgálatának a neve – colonoscopia (a colon –vastagbél és a scopia – vizsgálat szavakból)
 • a húgyvezeték és a húgyhólyag endoszkópos vizsgálatának a neve – urethro-cystoscopia (az ureter-húgyvezeték, a cysto –húgyhólyag és a scopia – vizsgálat szavakból)
 •  a végbél endoszkópos vizsgálatának a neve – rectoscopia (a rectum- végbél és a scopia – vizsgálat szavakból)
 • a végbélnyílás endoszkópos vizsgálatának a neve – anoscopia (az anus- végbélnyílás és a scopia – vizsgálat szavakból)

Az endoszkópiás vizsgálathoz kérjük mindenképpen hozza magával a szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslata alapján elvégzett friss vizsgálati eredményeit, valamint a korábbi orvosi dokumentációját

IDŐPONT EGYEZTETÉS: +36-70-314-9398 VAGY 06 1 646 4810 TELEFONSZÁMON


Az altatásban végzett és/vagy endoszkópos vizsgálatokra.

Hogyan készüljön fel az endoszkópiás vizsgálatra?

A endoszkópiás vizsgálat csak akkor lehet sikeres, ha megfelelő előkészítés előzi meg, így a vizsgálatra való felkészülés során kérjük az alábbiakat tartsa be:

 • véralvadás gátló gyógyszereit a tüdőtükrözés előtt 1 héttel el kell hagyni – ennek a pontos kivitelezésében tartsa be szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslatait
 • a endoszkópos vizsgálatra éhgyomorra érkezzen (a vizsgálat előtt 6 órával már ne egyen és lehetőleg ne is igyon!)
 • ha altatásban történik az endoszkópos vizsgálat, akkor a vizsgálat előtt 6 órával már nem lehet inni sem. Ilyen esetben a vizsgálathoz kérjük hozzon kísérőt, mert a bódító injekció vagy altatás miatt csak kísérővel távozhat, autót nem vezethet.
 • vérnyomáscsökkentő gyógyszerét a vizsgálat reggelén egy korty vízzel beveheti, az egyéb gyógyszerei vonatkozásában kérjük tartsa be szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslatait

Az endoszkópiás vizsgálathoz kérjük mindenképpen hozza magával a szakorvosaink, vagy kezelőorvosa javaslata alapján elvégzett friss vizsgálati eredményeit, valamint a korábbi orvosi dokumentációját

IDŐPONT EGYEZTETÉS: +36-70-314-9398 VAGY 06 1 646 4810 TELEFONSZÁMON


Az altatásban végzett és/vagy endoszkópos vizsgálatokra.

Precíziós kivizsgálás és kezelési terv

CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

A CMC Déli Klinika® által biztosított precíziós kivizsgálási és kezelési terv úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását. Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

Complex Precíziós Diagnosztikai szolgáltatásunk a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel és vezető szakértők bevonásával végzett optimalizált kivizsgálási folyamat. A több szakterület specialistája (COMPLEX-TEAM®) által kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési terv biztosítja az optimális eredményt. A teljes folyamat koordinálásában, lebonyolításában Beteg-Manager orvosaink nyújtanak segítséget.AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS


   +36-1-999-0640
  [email protected]

COMPLEX-TEAM vélemény

A CMC Déli Klinika® által biztosított úgynevezett multidiszciplináris, azaz több szakterület specialistája által közösen kialakított diagnosztikai és/vagy kezelési javaslat elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a több szempontot is figyelembe vevő kezelési és/vagy után követési stratégia megvalósítását.

Az eljárás pácienseink számára nemcsak kényelmet, pénz és időmegtakarítást jelent, hanem sokkal nagyobb biztonságot is nyújt.

COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatásunk igénybe vételével elkerülhető, hogy Ön elvesszen a különböző szakterületek és eltérő szakmai vélemények útvesztőjében. A COMPLEX-TEAM® vélemény szolgáltatáshoz exkluzív orvosi beteg managementet is biztosítunk, amelynek keretein belül orvos kollégáink specializált informatikai rendszerünk segítségével telefonon, online vagy személyesen segítenek a további szükséges vizsgálatok, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók, előkészületek pontos megértésében.  


COMPLEX-TEAM VÉLEMÉNY MEGRENDELÉSE

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról