CMC Fájdalom Ambulancia - Mozgásszervi fájdalmak

A CMC Déli Klinika szakemberei jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek a mozgásszervi fájdalmak teljes körű, személyre szabott diagnosztikájában és komplex – gyógyszeres és nem gyógyszeres – kezelésében.

önre szabva

Egyedi BIOINFORMATIKAI rendszert állítottunk a gyógyítás szolgálatába – számos kényelmi szolgáltatással.

Hozza létre egyéni profilját a rendszerünkben és a foglalást követően ne felejtse el kitölteni az állapotfelmérő adatlapot, hogy Szakorvosunk előre felkészülhessen a gördülékeny és hatékony vizsgálatra!

tünete van?

Bizonytalan, hogy kihez fordulhatna a panaszával? Segítünk eligazodni!

Tünetegyeztetőnkben könnyedén meghatározhatja, hogy az adott panasz milyen szakághoz tartozik.
Válassza ki az aktuális tünetet vagy betegséget és foglaljon időpontot online, egyenesen a megfelelő Szakértőnkhöz – beutaló nélkül!

Gerincfájdalom

Gerincfájdalom, lumbágó, isiász okai:

Gerincfájdalom vagy lumbágó számos betegség, fizikai terhelés, környezeti és életmódi tényezők hatására alakulhat ki.

A lumbágó (derékzsába) illetve az isiász (ülőidegzsába) az alsó deréktájon a derékba, a keresztcsont tájékába nyilalló, az ágyéki gerincoszlop feletti vastag hátizom heves fájdalma, amelyet egyetlen rossz mozdulat is kiválthat. A lumbágó és az isiász is a gerincoszlop alsó részének túlterhelésére vagy működési rendellenességére utaló, figyelmeztető jel. Az isiászos fájdalmak, a lumbágóval ellentétben, nem korlátozódnak csak a keresztcsont tájékára, hanem az ülepen át az alsó végtag(ok)ba is kisugározhatnak. Érzészavarok léphetnek föl, amelyek a combra, a lábszárra, a lábfejre is ráterjedhetnek és a végtag izmok gyengeségével, akár átmeneti bénulásos tüneteivel is járhatnak.

Fontos tudni, hogy a lumbágó és az isiász nem önálló betegség, hanem egyéb egészségi problémák következménye. Leggyakoribb oka az idegrost-összenyomódás, melyet általában porckorongsérv vált ki. A probléma hátterében állhat még a csigolyák közötti ízületek kopásos betegsége is.

A gerincfájdalom, lumbágó és isiász komplex, személyre szabott kivizsgálása és kezelése kapcsán a CMC Déli Klinika® reumatológus, fájdalom specialista, ortopéd, sebész szakértői készséggel állnak rendelkezésre.

 Időpontfoglalás fájdalom-ambulanciára