Az új koronavírus minőségbiztosított komplex diagnosztikája

A CMC Déli Klinika szoros együttműködésben a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel kifejlesztette a hazai páciensekre hitelesített, megbízható, pontos és költséghatékony koronavírus immunológiai diagnosztikát.

Mindez jelentős előre lépést jelent, hiszen lényegesen pontosabb a jelenleg forgalomban lévő eszközöknél és megalapozza a lehető leghatékonyabb hazai gyártású vakcina kifejlesztését is – jelentette be Prof. Dr. Kásler Miklós Miniszter és Dr. Müller Cecília Országos Tisztifőorvos.


EMMI sajtótájékoztató a hazai vakcina gyártásról

Balról jobbra: Dr. Balázs Anna, CMC Déli Klinika Vezérigazgató, Dr. Müller Cecília Országos Tisztifőorvos, Prof. Dr. Kásler Miklós EMMI Miniszter, Dr. Bogos Krisztina, Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Orvos igazgató

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szigorú előírásai, protokollja alapján, nemzetközileg elismert virológus szakértőnk a WHO Nemzeti Influenza Laboratórium Emeritus Vezetőjének, Dr. Jankovics Istvánnak az irányításával komplex vizsgálati csomagokat biztosítunk Pácienseink számára.

 

Minőségbiztosított vizsgálataink lehetővé teszik:

 • az új koronavírus (COVID-19) fertőzés ellen termelődő ellenanyagok típusának kimutatását, mennyiségüknek számszerű meghatározását és mindezek alapján az új koronavírus fertőzésen bizonyítottan már átesett, illetve még át nem esett páciensek pontos diagnosztikáját
 •     ♦
 • az új koronavírus – SARSCoV2 – kimutatását molekuláris mikrobiológiai PCR vizsgálattal (polimeráz láncreakció – Polymerase Chain Reaction segítségével)
Miért fontos az új koronavírus (COVID-19) fertőzés immunológiai vizsgálata? 🔎

 

 

Az új koronavírus immunológiai vizsgálataink fontosságát azok a nemzetközi kutatási eredmények teremtik meg, amelyek alapján 10 új koronavírus fertőzött Páciensből 6 tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel „vészeli át” a fertőzést és a szervezete a megfelelő immunológiai ellenanyagok fokozott termelésével legyőzi a fertőzést, meggyógyul.

 

Így a különböző immunológiai markerek, ellenanyagok pontos, minőségbiztosított mérésével diagnosztizálhatóak:

azok a Páciensek akik már átestek az új koronavírus fertőzésen és meggyógyultak

 • ♦ 

azok a Páciensek, akiknek a szervezete már elkezdte termelni a korai fázisú védekezéshez szükséges ellenanyagokat

 • ♦ 

azok a Páciensek, akiknek a szervezete még nem termel ellenanyagokat, azaz még fogékonyak az új koronavírus fertőzésre

 • ♦ 

Az elvégzett immunológiai vizsgálatok eredményei alapján szakorvosaink a megfelelő személyre szabott javaslatokkal látják el a hozzánk forduló Pácienseket annak érdekében, hogy minimalizálni lehessen a Páciens és a családtagjai körében az új koronavírus fertőzés terjedésének a kockázatait.

 

Miért speciális és egyedi a CMC Déli Klinikán alkalmazott minőségbiztosított komplex diagnosztikai rendszer? 🔎

 

 

Mert a COVID-19 immunológiai vizsgálattal pontosan, számszerűen meghatározható az új koronavírus ellen specifikusan termelődő ellenanyagok mennyisége.

Az egyedi fejlesztésű diagnosztikai rendszer segítségével:

 • egy előzetes állapotfelmérést követően
 • az európai és az amerikai hatóságok által is minősített reagensekkel
 • a hazai páciens adatokhoz validálva
 • az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által javasolt szigorú nemzetközi protokoll alapján végzik el a vizsgálatokat és adnak szakorvosi (járványügyi) javaslatokat a pontosan megmért ellenanyag szintek alapján
 • a WHO nemzetközileg is elismert szakértőjének – Dr. Jankovics Istvánnak – az irányításával végzett minőségbiztosítási ellenőrzések mellett.   

 

 

Klinikánk a Semmelweis Egyetem Akkreditált Oktató Központjaként az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által javasolt szakmai protokoll szigorú követése mellett KIZÁRÓLAG a COVID-19 minőségbiztosított immunológiai vizsgálatok elvégzését vállalja és nem foglalkozik koronavírus gyorstesztekkel!

 

 

Mi a különbség a COVID-19 IVD diagnosztikai rendszer és az új koronavírus gyorstesztek között? 🔎

 

Miért fontos az új koronavírus PCR tesztek elvégzése? 🔎

 

Mert a légúti tünetek megjelenése esetén ezzel a vizsgálati módszerrel lehet a COVID-19 betegséget megállapítani. Szintén alapvető fontosságú a vizsgálat annak eldöntésére, hogy valaki hordozza, üríti-e a vírust, azaz megfertőzheti-e a környezetét (akár a betegségből történt felépülés után, akár tünetmentesen)

A PCR teszt (molekuláris mikrobiológiai vizsgálat)  nagy biztonsággal kimutatja a vírust, de az eredménye nagymértékben függ:

 • a vírus légúti hámsejtekben lévő mennyiségétől – a jelenlegi adatok alapján a tünetek megjelenése előtt 1-2 nappal már általában elegendő mennyiségű vírus van ahhoz a nyálkahártyán, hogy azt PCR vizsgálattal ki lehessen mutatni. A betegség gyógyulása során a vírus eltűnik a légutakból és ezért a tünetek megszűnését követően már nincs kimutatható mennyiségben a légúti nyálkahártyán.
 • mintavétel helyétől és technikájától – a mintavétel technikája és minősége jelentősen befolyásolhatja az eredményt, hiszen a pontos eredményhez az szükséges, hogy a megfelelő helyről, a megfelelő technikával történjen a mintavétel és így megfelelő mennyiségű légúti hámsejt álljon a rendelkezésre a vizsgálathoz.

 

Mindezek miatt a vírus kimutatási, PCR tesztek abban az esetben tudják csak kimutatni a vírust:

– ha a vírus megfelelően nagy mennyiségben van jelen a légúti nyálkahártyán (jelenlegi ismereteink alapján a tünetek megjelenése előtti 1.-2. naptól kezdődően enyhe tünetek esetében összességében átlagosan 10 napos időintervallumban mutatható ki),

illetve ha helyes mintavételi technikával megfelelő mennyiségű és minőségű sejtet sikerül levenni – ami a legnagyobb odafigyelés, gyakorlott szakemberek ellenére is időnként sikertelen, azaz a mintavétel során megtörténik a garat- és orrnyálkahártya hámsejtek levétele, azonban mégsem kerül bele olyan sejt, amelyből a vírus kimutatható volna, így a vizsgálatok kb. 20-30%-ban úgynevezett álnegatív eredményt adnak: tehát a vírus ott van, csak nem sikerül kimutatni. Ezért ha komoly a fertőzés gyanúja, akkor a vizsgálatot bizonyos idő múlva szükséges megismételni.

A CMC Déli Klinika az aktuálisan érvényben lévő hatósági eljárásrend alapján a PCR tesztek elvégzését kizárólag:

 • éhgyomorra (a vizsgálat előtt 12 órán keresztül nem szabad enni, inni, dohányozni, fogat mosni)
 • olyan Páciensek esetében vállalja, akinek nincsenek akut légúti fertőzésre utaló tünetei (hőemelkedés, láz, köhögés, nehézlégzés stb)

 

Milyen lehetőségeket biztosítunk a Páciensek biztonságos egészségügyi ellátása érdekében? 🔎

 

 

A minőségbiztosítási rendszerünkben rögzítettekkel összhangban minden munkatársunk kiemelt figyelmet fordít a higiéniai, valamint óvó-védő rendszabályok fokozott betartására:

 • nagy hatékonyságú, széles spektrumú baktérium, gomba és vírusölő, valamint hidegplazmás fertőtlenítő eljárásokkal rendszeresen fertőtlenítjük a használati tárgyakat, felületeket, eszközöket
 • a vizsgálatokat egyszer használatos eszközökkel, a megfelelő védőfelszereléssel és védőruházatban végezzük
 • a hatályban lévő hatósági előírások alapján folyamatosan monitorozzuk, kiszűrjük (előzetes testhőmérséklet mérés, kórelőzmény stb.) és a megfelelő ellátó helyre irányítjuk a koronavírus fertőzés szempontjából gyanús Pácienseket
 • folyamatosan biztosítjuk Pácienseink és munkatársaink részére a személyes higiénia (kézfertőtlenítés, egyszer használatos) eszközök használatát
 • tájékoztató anyagainkkal, oktató videóinkkal segítjük a koronavírus járvány elleni védekezést.

A vizsgálatokat csak előzetesen egyeztetett és pontosan betartott előjegyzési időpontokban tudjuk végrehajtani.  Az esetleges várakozási időt tágas, kényelmes várótermeinkben biztosítjuk. A vizsgálatokhoz korszerűen felszerelt rendelőket, vizsgálókat biztosítunk.

Diagnosztikai vizsgálatainkat egyedi fejlesztésű bioinformatikai rendszerünk szolgáltatásaival egészítjük ki, amely lehetőséget biztosít:

 • online azonnali időpontfoglalásra
 • előzetes részletes állapot-felmérésre, valamint integrált, egyedi rizikóelemzések elkészítésére
 • a vizsgálatok gyors, kényelmes magas szakmai színvonalú elvégzése

a leletek, vizsgálati dokumentációk véglegesítését követő azonnali elérésére

 

Gyors, kényelmes időpont foglalás, fontos tudnivalók 🔎

 

      Egyszerű online időpontfoglalás amennyiben még nem járt klinikánkon:

 

 

Gyors, kényelmes időpontfoglalás amennyiben már korábban járt klinikánkon:

 

 

Fontos tudnivalók:

 

A vizsgálatokat előzetesen egyeztetett és pontosan betartott előjegyzési időpontokban, bonyolítjuk le.

Kérjük, hogy pontosan, lehetőség szerint kísérő nélkül és a vizsgálat előtt ne túl korán érkezzen!

Késés esetén a vizsgálat elvégzését nem tudjuk garantálni.

Érkezés után kérjük fertőtlenítse a kezét a várótermünkben, vagy a mosdókban elhelyezett kézfertőtlenítővel! 

Számunkra az Ön egészségének megőrzése a legfontosabb. Kérjük, segítse munkánkat!

 

Megbízható és szakszerű segítség vállalatoknak:
Komplex Pandémiás Intézkedési Terv
🔎

 

 

Az új koronavírus vizsgálatokkal kapcsolatban gyakran felmerülő kérdésekért kattintson 🔎

 

 

COVID-19 diagnosztika

A COVID-19 IVD vizsgálati csomag tartalma:

 • előzetes egyedi állapotfelmérés
 • zárt rendszerű vérvétel
 • ✦ COVID-19 immunológiai vizsgálat  szakorvosi kiértékelés
 • ✦ COVID-19 immunológiai vizsgálat szakorvosi validálás
 • ✦ COVID-19 immunológiai vizsgálat szakorvosi véleményezés és javaslat
 • ✦ minőségbiztosítás

 

A biztos diagnózis érdekében az új koronavírus immunológiai vizsgálatot (COVID-19 IVD) egy speciális, egyedi állapotfelméréssel egészítjük ki, amelyre azért van szükség, mert a nemzetközi tapasztalatok alapján bizonyos gyógyszerek, betegségek az ellenanyagok termelődését befolyásolhatják.

Az új koronavírus fertőzés vérből történő, minőségbiztosított immunológiai vizsgálatával (COVID-19 IVD) diagnosztizálhatóak:

 

 • ✦  azok a Páciensek akik már tünetmentesen, vagy enyhe-középsúlyos influenzaszerű tünetekkel átestek az új koronavírus fertőzésen és meggyógyultak
 • ✦  azok a Páciensek, akiknek a szervezete már elkezdte termelni a korai fázisú védekezéshez szükséges ellenanyagokat
 • ✦  azok a Páciensek, akiknek a szervezete még nem termel ellenanyagokat, azaz még nem találkoztak az új koronavírussal

 

Az elvégzett vizsgálati eredmények alapján személyre szabott javaslatokkal látjuk el Pácienseinket annak érdekében, hogy minimalizálni lehessen a Páciens és a családtagjai körében az új koronavírus fertőzés terjedésének a kockázatait.

A vizsgálatokat előzetesen egyeztetett és pontosan betartott előjegyzési időpontokban bonyolítjuk le az egyéb szakrendeléseinktől térben és időben elkülönített területen.

A vizsgálathoz nem szükséges éhgyomor.

 

Az új koronavírus fertőzés vérből történő, minőségbiztosított immunológiai vizsgálatának (COVID-19 IVD) ára: 35 000 Ft

 

📲 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

Kiterjesztett COVID-19 diagnosztika

A kiterjesztett COVID-19 IVD vizsgálati csomag tartalma:

 • előzetes egyedi állapotfelmérés
 • zárt rendszerű vérvétel
 • ✦ COVID-19 immunológiai vizsgálat szakorvosi kiértékelés
 • ✦ COVID-19 immunológiai vizsgálat szakorvosi validálás
 • ✦ COVID-19 immunológiai vizsgálat szakorvosi véleményezés és javaslat
 • ✦ minőségbiztosítás
 • ✦ kiterjesztett laboratóriumi diagnosztika

 

A biztos diagnózis érdekében az új koronavírus immunológiai vizsgálatot (COVID-19 IVD) egy speciális, egyedi állapotfelméréssel egészítjük ki, amelyre azért van szükség, mert a nemzetközi tapasztalatok alapján bizonyos gyógyszerek, betegségek az ellenanyagok termelődését befolyásolhatják.

A COVID-19 IVD / immunológiai diagnosztikával egy időben végzett kiterjesztett laboratóriumi vizsgálatokkal a Páciens szervezetében zajló kóros elváltozások, gyulladásos folyamatok feltérképezése, valamint a szervezet védekező mechanizmusaiban kulcsszerepet játszó szervfunkciók vizsgálata is megtörténik, azaz elvégezzük:

 

 • ✦  a vérképző rendszer  ✦
 • ✦  a vese  ✦
 • ✦  a máj  ✦
 • ✦  a szervezet elektrolit háztartásának  ✦
 • ✦  a vas anyagcserének  ✦
 • ✦  a vitamin anyagcserének  ✦
 • ✦  és a fehérje anyagcserének a vizsgálatait is  ✦

 

Az elvégzett vizsgálati eredmények alapján személyre szabott javaslatokkal látjuk el Pácienseinket annak érdekében, hogy minimalizálni lehessen a Páciens és a családtagjai körében az új koronavírus fertőzés terjedésének a kockázatait.

A vizsgálat elvégzéséhez éhgyomor (10-12 óra éhezés) szükséges.

A kiterjesztett laboratóriumi vizsgálatokkal kapcsolatos szakorvosi konzultációs díjat a csomag nem tartalmazza.

 

Az új koronavírus fertőzés vérből történő, minőségbiztosított immunológiai diagnosztikai (COVID-19 IVD) ÉS kiterjesztett laboratóriumi vizsgálatok ára: 63 000 Ft

 

📲 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

Komplex COVID-19 diagnosztika

A komplex COVID-19 IVD vizsgálati csomag tartalma:

 • előzetes egyedi állapotfelmérés
 • zárt rendszerű vérvétel
 • torok és orrnyálkahártya mintavétel
 • ✦ COVID-19 immunológiai vizsgálat szakorvosi kiértékelés
 • ✦ COVID-19 immunológiai vizsgálat szakorvosi validálás
 • ✦ COVID-19 immunológiai vizsgálat szakorvosi véleményezés és javaslat
 • ✦ SARS-Co-V-2 vírus kimutatás (PCR vizsgálat) 
 • ✦ komplex szakorvosi véleményezés és javaslat
 • ✦ minőségbiztosítás

 

A biztos diagnózis érdekében az új koronavírus immunológiai vizsgálatot (COVID-19 IVD) egy speciális, egyedi állapotfelméréssel egészítjük ki, amelyre azért van szükség, mert a nemzetközi tapasztalatok alapján bizonyos gyógyszerek, betegségek az ellenanyagok termelődését befolyásolhatják.

 

A Páciens kérése illetve az előzetes állapotfelmérés, illetve az immunológiai vizsgálatok eredményei és szakorvosaink javaslata alapján elvégezzük az új koronavírus kimutatását lehetővé tevő molekuláris biológiai vizsgálatot („PCR”) is.

 

Pácienseink kényelme érdekében annak biztosítására, hogy a szakmai szempontok miatt szükségessé váló PCR vizsgálat esetén a torok, illetve orrváladék levételéhez ne legyen szükség új időpontot egyeztetni, mindkét vizsgálathoz szükséges mintavételt egyidejűleg végezzük el, egy előzetesen, online vagy telefonon lefoglalt időpontban. A vizsgálatokhoz 12 órás éhgyomor szükséges (nem szabad enni, inni, dohányozni és fogat mosni sem)!

 

Az elvégzett vizsgálati eredmények alapján személyre szabott javaslatokkal látjuk el Pácienseinket annak érdekében, hogy minimalizálni lehessen a Páciens és a családtagjai körében az új koronavírus fertőzés terjedésének a kockázatait.

 

Az új koronavírus fertőzés vérből történő, minőségbiztosított immunológiai diagnosztikai COVID-19 IVD ÉS a SARS-CoV-2 vírus kimutatási (PCR vizsgálat) vizsgálati csomag ára: 70 000 Ft

 

Az új koronavírus fertőzés vérből történő, minőségbiztosított immunológiai diagnosztikai COVID-19 IVD ÉS a SARS-CoV-2 vírus kimutatási (PCR vizsgálat) ÉS kiterjesztett laboratóriumi diagnosztikai vizsgálati csomag ára:           85 000 Ft

 

📲 +36-1-999-0640
📧 [email protected]

Nézze meg videóinkat az új koronavírus kapcsán!
Dr. Jankovics István az Egészségügyi Világszervezet Nemzeti Influenza Laboratórium Emeritus Vezetője nyilatkozott. Kategóriákra bontva összeszedtük Önnek a könnyebb tájékozódás érdekében!
Online szakorvosi rendelés, videó konzultáció bioinformatikai támogatással
A CMC Déli Klinika® szakorvosi videó konzultációja könnyen, gyorsan és kényelmesen elérhető segítséget biztosít.