Új tanulmányok szerint a D-vitamin támogatja az immunrendszert és így csökkentheti a COVID-19 kialakulásának esélyét, valamint javítja a betegség lefolyását. A napozás, illetve az egészséges táplálkozás a legjobb módja, hogy hozzájussunk, de szükség lehet táplálék kiegészítőkre is. A pótlás rendkívül hasznosnak bizonyult azok számára, akiknél hiányos volt e tápanyag. Kimutatták, hogy a COVID-19 halálozás általában magasabb az Egyenlítőtől távolabbi országokban, ahol sok embernél hiányzik a D-vitamin a csökkent napfény miatt, különösen télen.
A Chicagói Egyetem Orvostudományi Intézet kutatói, Dr. Meltzer (az egyetemi kórház vezetője) és munkatársai összefüggést találtak a D-vitamin hiány és a COVID-19 kialakulásának kockázata között. A kutatók 489 beteget vizsgáltak a kórházban, és megfigyelték, hogy a D-vitamin hiányban szenvedőknél majdnem kétszer akkora valószínűséggel (1,77-szer magasabb) fordult elő új koronavírus pozitív eset, mint a normál a D-vitamin szintű pácienseknél. Ez a tendencia akkor is fennállt, amikor olyan tényezőket is figyelembe vettek, mint az életkor, elhízás, egyéb társbetegségek, amelyek ronthatják a betegség kimenetelét és összefüggenek az alacsonyabb D-vitamin-szinttel. A megfelelő bevitel a COVID-19 megelőzése szempontjából fontossági sorrendben bár „a maszkviselés és a higiénia alatt van”, de mindenkinek nagy szüksége lehet rá.
A tudósok más tápanyagokat is szem előtt tartanak a COVID-19 lehetséges kezelési módjaként, idetartozik például a cink és a C-vitamin, mindkettő a megfázás ellen hasznos. Egy tanulmányban spanyol kutatók arról számoltak be, hogy alacsony szérum (vér) cink szinttel rendelkező betegek nagyobb valószínűséggel halnak meg a COVID-19 miatt.