Prof. Dr. Papp János

Gasztroenterológia, Endoscopia

Bemutatkozás

1967-ben szereztem általános orvosi diplomát, amelyet később belgyógyászati és gastroenterológiai szakvizsgával egészítettem ki.

Mindig is, folyamatosan a Semmelweis Egyetem I. Belklinikáján dolgoztam, ahol olyan mesterektől tanultam a szakmát és a tudományt, mint Magyar Imre és Holló István professzorok.

Ismereteimet tanulmányúton Zürichben és Németországban bővítettem. 1991 óta egyetemi tanárként elsősorban az emésztőszervi betegségekkel foglalkozom, ezen belül is kedvenc területem az emésztőszervi endoszkópia.

Előszeretettel foglalkozom ennek úgynevezett operatív ágával, például polypusok eltávolításával, epeúti kövek kivételével, az elzáródásos sárgaság megszűntetésével.   Az idő haladtával olyan fontos ismeretek születtek a nagyvilágban, mint a gyomorban megtelepedő Helicobacter pylori szerepe számos betegségben (fekélybetegség, gyomorrák, krónikus gyomor nyálkahártya gyulladás). Ennek további kutatásában és gyakorlati felhasználásában igyekeztem kivenni a részemet.

A vastagbélrák hazánk fenyegető daganatos betegsége. Ez a daganatféleség sikerrel előzhető meg, természetesen hatékony szűrési módszereket alkalmazva. A lakossági daganatszűrés kidolgozásában igyekeztem részt vállalni, de ez még sajnos nálunk nem terjedt el. Az egyes ember, különösen ha veszélyeztetett (50 év felett, korábban magában vagy elsőfokú hozzátartozói között vastagbél polyppal vagy rákkal) nem tehet mást, mint vigyáz magára, és gondoskodik maga és szerettei szűréséről. Erre biztosítok rendelésem keretében lehetőséget.
Végül a fiatalokat fenyegető emésztőszervi betegség a Crohn kór és a colitis ulcerosa ellátása, a betegek gondozása mindennapi tevékenységem része.

1992 óta folytatok gasztroenterológiai magánrendelést, és a rendelésen emésztőszervi endoszkópos vizsgálatokat.

Tanulmányutak, kurzusok

1969-ben fél évet töltöttem Zürichben a Kantosspital Poliklinikáján, ahol Ammann és Hegglin professzorok  vezetésével a hasnyálmirigy exocrin funkcionális vizsgálataival foglalkoztam 1985-ben Amsterdamban Tytgat professzor mellett az epeúti endoscopos endoprothesis beültetés módszerét sajátítottam el. 1987-ben Wilhelmshavenben 1 hónapot töltöttem a Reinhard Nieter Kórház endoscopos laboratóriumában, ahol különböző drénezési és kőtörési eljárásokat tanulmányoztam.

Tudományos eredményeimet rendszeresen ismertetem hazai és külföldi kongresszusokon, több alkalommal itthon és külföldön. Számos kliniko-pharmakológiai vizsgálatban veszek részt. Korábban évekig a Magyar Belorvosi Archívum szerkesztője és az Endoscopy című folyóirat szerkesztőbizottsági tagja voltam.

Prof. Dr. Papp János
Prof. Dr. Papp János
Colonoscopia (Vastagbéltükrözés), Endoscopia, Ételintolerancia

Szakterületek

Árak

Gasztroenterológia

Alap szakorvosi vizsgálat

25.000Ft

Gasztroenterológia

Lelet konzultáció kontroll vizsgálattal

20.000Ft

Gasztroenterológia

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

30.000Ft

Endoscopia

Gastroscopia, gyomortükrözés

40.000Ft

Endoscopia

Altatás gyomortükrözéshez

30.000Ft

Endoscopia

Colonoscopia, vastagbéltükrözés

55.000Ft

Endoscopia

Altatás vastagbéltükrözéshez

35.000Ft

Endoscopia

Gasztro- és colonoscopia (gyomor és vastagbéltükrözés)

90.000Ft

Endoscopia

Altatás gasztro- és colonoscopiához

40.000Ft
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...