fbpx

Prof. Dr. Papp János

1967-ben szereztem általános orvosi diplomát, amelyet később belgyógyászati és gastroenterológiai szakvizsgával egészítettem ki.

Mindig is, folyamatosan a Semmelweis Egyetem I. Belklinikáján dolgoztam, ahol olyan mesterektől tanultam a szakmát és a tudományt, mint Magyar Imre és Holló István professzorok.

Ismereteimet tanulmányúton Zürichben és Németországban bővítettem. 1991 óta egyetemi tanárként elsősorban az emésztőszervi betegségekkel foglalkozom, ezen belül is kedvenc területem az emésztőszervi endoszkópia.

Előszeretettel foglalkozom ennek úgynevezett operatív ágával, például polypusok eltávolításával, epeúti kövek kivételével, az elzáródásos sárgaság megszűntetésével.   Az idő haladtával olyan fontos ismeretek születtek a nagyvilágban, mint a gyomorban megtelepedő Helicobacter pylori szerepe számos betegségben (fekélybetegség, gyomorrák, krónikus gyomor nyálkahártya gyulladás). Ennek további kutatásában és gyakorlati felhasználásában igyekeztem kivenni a részemet.

A vastagbélrák hazánk fenyegető daganatos betegsége. Ez a daganatféleség sikerrel előzhető meg, természetesen hatékony szűrési módszereket alkalmazva. A lakossági daganatszűrés kidolgozásában igyekeztem részt vállalni, de ez még sajnos nálunk nem terjedt el. Az egyes ember, különösen ha veszélyeztetett (50 év felett, korábban magában vagy elsőfokú hozzátartozói között vastagbél polyppal vagy rákkal) nem tehet mást, mint vigyáz magára, és gondoskodik maga és szerettei szűréséről. Erre biztosítok rendelésem keretében lehetőséget.
Végül a fiatalokat fenyegető emésztőszervi betegség a Crohn kór és a colitis ulcerosa ellátása, a betegek gondozása mindennapi tevékenységem része.

1992 óta folytatok gasztroenterológiai magánrendelést, és a rendelésen emésztőszervi endoszkópos vizsgálatokat.

További információk: gasztrorendeles.hu

Tanulmányútjaim

1969-ben fél évet töltöttem Zürichben a Kantosspital Poliklinikáján, ahol Ammann és Hegglin professzorok  vezetésével a hasnyálmirigy exocrin funkcionális vizsgálataival foglalkoztam 1985-ben Amsterdamban Tytgat professzor mellett az epeúti endoscopos endoprothesis beültetés módszerét sajátítottam el. 1987-ben Wilhelmshavenben 1 hónapot töltöttem a Reinhard Nieter Kórház endoscopos laboratóriumában, ahol különböző drénezési és kőtörési eljárásokat tanulmányoztam.

Tudományos eredményeimet rendszeresen ismertetem hazai és külföldi kongresszusokon, több alkalommal itthon és külföldön. Számos kliniko-pharmakológiai vizsgálatban veszek részt. Korábban évekig a Magyar Belorvosi Archívum szerkesztője és az Endoscopy című folyóirat szerkesztőbizottsági tagja voltam.

Szakterületei

Gasztroenterológia

Alap szakorvosi vizsgálat:

25 000 Ft

Lelet konzultáció kontroll vizsgálattal:

20 000 Ft

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény:

30 000 Ft

 

Endoscopia

Gastroscopia, gyomortükrözés:

40 000 Ft

Altatás gyomortükrözéshez:

30 000 Ft

Colonoscopia, vastagbéltükrözés:

55 000 Ft

Altatás vastagbéltükrözéshez:

35 000 Ft

Gasztro- és colonoscopia (gyomor és vastagbéltükrözés):

90 000 Ft

Altatás gasztro- és colonoscopiához:

40 000 Ft