Dr. Doros Attila

Radiológia

Bemutatkozás

Dr.Doros Attila, radiológus szakorvos és intervenciós radiológus, egyetemi docens. 1991-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen, majd 1995-ben lettem szakorvos. A PhD fokozatot 2010-ben nyertem el. Az elmúlt évtizedekben speciális tapasztalatot szereztem az ultrahang és CT diagnosztika terén, az ultrahang és CT-vezérelt mintavételek, biopsziák, aspirációk végzésében, valamint a minimálisan invazív kezelések – az intervenciós radiológia – végzésében.

Fő érdeklődési területem a jó és rosszindulatú daganatok diagnosztizálása és kezelése, különös tekintettel a májra és egyéb hasi szervekre, a jóindulatú pajzsmirgy göbökre (struma) és a mell fibroadenomákra. Kollégáimmal az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk a daganatokat direkt roncsoló (radiofrekvenciás – RFA, és mikrohullámú – MW,MW ablációs, valamint fagyasztásos – cryoablációs), és éren keresztül végzett (embolizáció-TAE és kemoembolizáció-TACE) kezeléseinek végzésében, az indikációk felállításában, a kezelési lehetőségek elbírálásában és a kezelési eredmények követésében.

1991-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen, radiológiai alaptanulmányaimat a MÁV, majd a Honvéd Kórházban végeztem (akkor még különálltak, azóta több néven és szervezeti formában működtek), utóbbi helyen dolgozva szereztem radiológus szakvizsgát.

Ultrahang, hagyományos röntgen CT és intervenciós radiológiai tapasztalat szerzésem itt kezdődött, majd lépcsőzetesen gyarapodott a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján, ahol 1996 óta dolgozom – utóbbi kiegészült később a Honvéd Kórház, Diagnoscan Péterfy utcai kórházakban, illetve jelenleg a Szent Imre kórházban végzett beavatkozásokkal.

A magánegészségügyben 2008 óta veszek részt, kezdetben ultrahang-vizsgálatokkal, majd radiológiai intervenciókkal is ( 4D-Szentendre; G1-Intézet; Privátgasztro; Premier Egészségközpont; Onkomplex). Széleskörű konzultációs tevékenységet folytatok, mely az ultrahang, CT, PET-CT és MR vizsgálatok újraértelmezését, összesítését, a klinikai helyzetbe való beillesztését jelenti.

Fő érdeklődési területem az Intervenciós Onkológia, mely daganatos betegségek miatt végzett radiológiai intervenciókat, ablációkat, embolizációkat, biopsziákat jelent, az ehhez kapcsolatos magas szintű diagnosztikus és konzultatív tevékenységgel.

A máj-eperendszer, a hasnyálmirigy, a lép, a vesék és húgyutak, a bélrendszer betegségei, a belső elválasztású (endokrin) mirigyek betegségei (elsősorban pajzsmirigy és mellékvese) kóros folyamatiban van leginkább tapasztalatom.

Orvosaink bemutatkoznak

Dr. Doros Attila: Csapatmunkában és alázattal a betegek felé, csak így lehet

„Nem mondhatom, hogy mindig is orvosnak készültem, sőt! Az egyetemen is csak kerestem a helyem, de még a diplomával a kezemben sem láttam, hogy akk...

Tovább olvasom
Dr. Doros Attila
Dr. Doros Attila
Komplex májbetegségek ambulancia, Komplex pajzsmirigy ambulancia, Radiológia

Szakterületek

Árak

Radiológia

Alap szakorvosi vizsgálat

25.000Ft

Radiológia

Lelet konzultáció kontroll vizsgálattal

20.000Ft

Radiológia

Komplex szakorvosi vizsgálat, másodvélemény

30.000Ft

Tisztelt Pácienseink!

A hatósági rendelkezésekkel összhangban:

– A klinikán tartózkodás ideje alatt az orrot és szájat eltakaró maszk használata valamint belépéskor a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő használata kötelező!

– A vizsgálatok előtt kötelező az online vagy a recepción található állapotfelmérő kérdőív kitöltése! Légúti megbetegedés illetve COVID-19 betegség tüneteit mutató páciensek kizárólag abban az esetben vehetik igénybe ellátásainkat, ha a klinikánkon elvégzett COVID-19 antigén gyorsteszt eredménye negatív. Az antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

– Intézményünkbe mozgásában korlátozott, illetve fogyatékkal élő betegek kísérőjeként maximum 1 fő léphet be. A kísérőnek a páciensekkel azonos előszűrésen kötelező részt venni!

– Invazív beavatkozásra (pl. endoszkópos vizsgálat) érkező páciensek esetében, ha a páciens nem kapott COVID-19 vakcinát, vagy a 2. oltás után nem telt még el 2 hét, akkor az intézményünkben 48 órán belül elvégzett PCR teszt negatív eredménye szükséges az ellátás igénybevételéhez.

– A tüdő légzésfunkciós vizsgálatához a klinikánkon a vizsgálat előtt elvégzett antigén gyorsteszt negatív eredménye szükséges. A vizsgálathoz szükséges antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...