További blog bejegyzéseink

Nemzetközileg is elismert szakorvosaink által összeállított cikkek.

„Nem mondhatom, hogy mindig is orvosnak készültem, sőt! Az egyetemen is csak kerestem a helyem, de még a diplomával a kezemben sem láttam, hogy akkor merre tovább. Annak idején kevés szabad álláshely volt, így a két hiányszakma közül az egyiket kiválasztottam, dolgozni kellett, mert akkor már volt egy pici gyermekünk. Így lettem radiológus. Már az első hetekben bedobtak a mély vízbe, hogy ’oldd meg!’. Ami másnak könnyen ment, nekem még nehéz volt, de többnyire megoldottam.

Aztán a katonasággal a Honvéd Kórházba kerültem, ahol jobb eszközök és felszereltség volt, innen szakvizsgáztam, itt kezdtem el az első katéteres beavatkozásokat, jöttek a nagyon szép szakmai kihívások. A munka során tanultam meg mindent, a tapasztalatok, a sikerek és persze a kudarcok formálták az egész pályámat. Továbbfejlődni a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján lehetett, ahol a mai napig dolgozom. Itt több szakma szoros együttműködése és a folyamatos visszajelzések segítették a tanulást, tapasztalatszerzést. Idővel az embert persze egyre inkább érdekli egy-egy speciális terület, a lehetőségek engem leginkább a máj-eperendszer, a hasi radiológia és a máj intervenciós radiológiai megközelítése fogott meg. Ebben, és klinikán zajló eredményes szervátültetésekkel kapcsolatos orvosi munkában pedig megannyi különleges feladat van, ami mind-mind kihívás.

Hiszek abban, hogy csakis csapatmunkában, több szakma együttműködésében, egymásra figyelve, a másik visszajelzéseit meghallva lehetünk sikeresek a gyógyításban.

Hiszen a Beteg a legfontosabb. Mindannyiunknak közös a célunk: hogy Neki mi a jó.  Az egész hivatásunk erről szól. Ehhez kell egy nagyfokú alázat. Alázat a természet, a betegség, a társszakmákban rejlő tudás felé és a kommunikáció. És, ami nagyon fontos az idő. Hogy az a beteg megjelenésétől a terápiás terv felállításáig a lehető legrövidebb legyen. Ez nem csak a gyógyulás szempontjából fontos – hiszen minél korábban ismerjük fel, mivel van dolgunk, annál hamarabb adhatunk megoldást – hanem pszichésen is. Főleg, amikor daganatról van szó. Az, hogy jó, vagy rosszindulatú, minél előbb ki kell deríteni hogy a beteg minél rövidebb időt töltsön bizonytalanságban. Mert mindenek előtt tényleg csak Ő számít”.

Dr. Doros Attila

Kapcsolódó cikkeink, érdekességek:

Dr. Vághy Beatrix: Egy beteg esete sem oldható meg rutinból
Dr. Vághy Beatrix: Egy beteg esete sem oldható meg rutinból
„Gyerekkorom óta az orvoslásban élek. Apukám kézsebész, édesanyám egy 10 ezer fős körzet gyermekorvosa volt. Naponta láttam azt a fajta szakmai sze...
Dr Csóka Miklós: Nekem minden nap siker, ha valakinek segíteni tudtam
Dr Csóka Miklós: Nekem minden nap siker, ha valakinek segíteni tudtam
„Gyerekkorom óta vonzott az emberi test működése, a folyamatos változás, a gyors és lassú döntések változatossága. Kezdetben belgyógyász akartam le...
Dr. Vida Zsuzsanna: Sosem volt kérdés, hogy ideggyógyász leszek
Dr. Vida Zsuzsanna: Sosem volt kérdés, hogy ideggyógyász leszek
„Nem voltak orvos szüleim, nem volt olyan egészségügyi élményem, ami erre a pályára hozott. Egyszerűen borzasztóan érdekelt az idegrendszer, annak ...

Tisztelt Pácienseink!

A hatósági rendelkezésekkel összhangban:

– A klinikán tartózkodás ideje alatt az orrot és szájat eltakaró maszk használata valamint belépéskor a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő használata kötelező!

– A vizsgálatok előtt kötelező az online vagy a recepción található állapotfelmérő kérdőív kitöltése! Légúti megbetegedés illetve COVID-19 betegség tüneteit mutató páciensek kizárólag abban az esetben vehetik igénybe ellátásainkat, ha a klinikánkon elvégzett COVID-19 antigén gyorsteszt eredménye negatív. Az antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

– Intézményünkbe mozgásában korlátozott, illetve fogyatékkal élő betegek kísérőjeként maximum 1 fő léphet be. A kísérőnek a páciensekkel azonos előszűrésen kötelező részt venni!

– Invazív beavatkozásra (pl. endoszkópos vizsgálat) érkező páciensek esetében, ha a páciens nem kapott COVID-19 vakcinát, vagy a 2. oltás után nem telt még el 2 hét, akkor az intézményünkben 48 órán belül elvégzett PCR teszt negatív eredménye szükséges az ellátás igénybevételéhez.

– A tüdő légzésfunkciós vizsgálatához a klinikánkon a vizsgálat előtt elvégzett antigén gyorsteszt negatív eredménye szükséges. A vizsgálathoz szükséges antigén gyorsteszt 6 000 forintos költsége a páciens által térítendő.

Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése
Szaglászavarok, poszt-COVID szagláscsökkenés kivizsgálása, kezelése...
Mit érdemes tudni a hosszú lefolyású COVID-19 betegségről?
Mit érdemes tudni a hosszú...
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19 rizikóját?
A D-vitamin csökkentheti a COVID-19...